Heeja

Krönika signerad Robban Ljung

17 Nov 2014

Bäste bajare!

Jag ber dig om 10 minuter av din tid och vädjar till dig att läsa denna korta uppmaning.

Häromdan skrev jag som du kanske vet det här: http://www.hammarbyhockey.se/kronika-ur-en-supporters-perspektiv-2/

Efter denna krönika har flera personer med hjärtat på det rätta stället hört av sig till oss och frågat: ”Hur kan vi hjälpa?”.

Därför vill jag ta tillfället i akt att vara ännu mer konkret hur just du kan göra skillnad. Hur du kan få Hammarbys kanske mest äkta och jordnära förening idag och tillika den mest framgångsrika rent historiskt att få energi och luft i den största prövningen vi utsatts för på många år. Kanske någonsin. Spel i hockeyettan. Och detta i en tid då all klubbar omkring oss betalar sina spelare medan vi inte gör det. I en tid då många klubbar storsatsar enligt principen bära eller brista medan vi försöker vårda vår tradition och vårt varumärke så långt det bara går.

Hockeyettan innebär att vi spelar tillräckligt långt upp för att kostnaderna ska öka markant och såväl spelare som ledare kommer börja vilja ha ersättning inom en nära framtid, men samtidigt tillräckligt långt ner för att de stora sponsorerna ännu INTE kan hitta oss. Hockeyettan är därför den mest prövande och tuffa av alla serier i hela systemet i ett av världens bästa hockeyländer. Detta hockeyettan är en stor prövning för vilken hockeyklubb som helst. De som kan överleva och skapa en grund här kan framgent gå hur långt som helst. Men ännu har vi inte en tillräckligt stark grund. Ännu är vi inte redo för nästa steg. Men tillsammans med dig kan vi faktiskt ta det.

Hur kan då du som är bajare konkret hjälpa oss? Jo, såhär kan vi inte bara bygga en solid grund, utan även få en medvind som kan bära oss hur högt som helst på sikt:

1)      Anmäl att du vill vara med och hjälpa oss i någon av våra arbetsgrupper. 

Emaila kansli@hammarbyhockey.se och märk emailet med området du känner du kan bidra med. Exempelvis: ”Båset”, ”Souvenirer”, ”Publikvärdar”, ”Allehanda funktionärer”, ”Marknad” och så vidare. Du bestämmer. Det enda vi vet är att du inte bara kan bidra utan är en av hjältarna som historiskt kommer ha gjort skillnaden när vi blickar tillbaka på de här åren. Maila direkt så hittar vi tillsammans ett bra område, litet eller stort, du kommer vara ovärderlig inom. Och givetvis tillsammans med andra hardcores, eldsjälar och fantastiska bajare.

2)      Bor du långt ifrån Stockholm eller bor nästgårds, men vill bli dubbel hjälte så är ett av de bästa sättet att hjälpa oss att sponsra Hammarby Hockey. Vår marknadsgrupp erbjuder våra sponsorer värden samt hjältestatus på ett sätt som är unikt i Hammarbysammanhang. Mailamarknad@hammarbyhockey.se så berättar de mer. Du kommer bli chockad över hur mycket du kan få om du bara ger en minut av din tid. Eposta oss så vi kan berätta mer. Helt förutsättningslöst. Att få information kostar INGET att gå miste om den innebär att du aldrig kommer få veta vilket tillfälle du förpassade.

3)      Bli medlem i Hammarby Hockey. Det är otroligt viktigt att vår medlemsdemokrati fungerar och vi är många som är med och påverkar. Förutom det så gynnar medlemskap hela Hammarbyfamiljen (IF) och såklart också hockeyn i sig. Maila kansli@hammarbyhockey.se och märk emailet ”Medlemskap” så skickar vi information, inbetalningskort.

4)      Sist men inte minst: GÅ PÅ MATCHERNA! Vi har ganska få matcher hemma i LW-hallen i vinter. Det handlar om kanske 10-11 hemmamatcher som återstår. Om ens det. På hela säsongen. Om du som läser detta kan gå på minst tre av dessa matcher så skulle vi fylla vartenda match och ha lapp på luckan.

Ingenting är viktigare för oss, och de spelarna som är ensamma om i Sverige på denna nivå att spela gratis, än att ni finns på plats och supportar oss. Glöm det som varit. Glöm att det är grått och kallt ute. Glöm att det är ett TV-program du gillar just då. Med nästa match så börjar vi om. Du som läser det här och jag själv. För oss bägge så kan en ny epok börja redan på onsdag. Och minst tre gånger i vinter skulle jag/vi älska att se dig på läktarna. Det skulle inte bara betyda mycket för oss. Det skulle snarare betyda ALLT för oss. Det kanske är skillnaden mellan att orka ytterligare ett år för många av oss som arbetar ideellt med Hammarby Hockey månad efter månad eller att helt gå in i väggen samt bli dränerad på den sista droppen utav energi. Du har avgörandet i din hand. KOM OCH SUPPORTA OSS!

Jag vill att vartenda en av er som är bajare funderar på vilken/vilka av punkterna ni kan tänka er hjälpa oss med. Jag vet att det kanske till och med finns de av er som kan, kommer eller redan hjälper oss med alla fyra. Fantastiskt! Hur många punkter kan just du pricka av?

Det är vi (tillsammans) som är Hammarby! Nu visar vi det också. En gång för alla.

Kärlek till er som inte bara läser eller gillar det här utan som faktiskt gör skillnad!

/Robban Ljung och Hammarby Hockeys styrelse, spelare och ledare

Herr

-

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA B

Hammarby IF - Nacka HK

fredag 29 oktober
19:00 SDC-hallen

Dam

-

Damettan Östa

Haninge Anchors HC - Hammarby IF

onsdag 27 oktober
19:30 Torvalla Ishall

J20

-

J20 DIV 1 ÖSTRA B

Trångsunds IF - Hammarby IF

måndag 1 november
20:00 Stortorpshallen

J18

-

J18 Div 1 Östra B

Spånga IS IK - Hammarby IF

söndag 31 oktober
17:30 Från Stan Hallen

Herr

1 - 6

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA B

Haninge Anchors HC - Hammarby IF

tisdag 26 oktober
19:00 Torvalla Ishall

Dam

3 - 0

Damettan Östra

Hammarby IF - Södertälje SK

söndag 24 oktober
17:00 Zinkensdamms IP

J20

1 - 6

J20 DIV 1 ÖSTRA B

Saltsjöbadens IF - Hammarby IF

måndag 25 oktober
20:00 Saltsjöbadens Ishall

J18

9 - 4

J18 Div 1 Östra B

Hammarby IF - Lidingö Vikings HC 2

torsdag 21 oktober
19:50 Zinkensdamms IP