Anmälan till säsongen 2021/2021 öppnar preliminärt i  månadsskiftet maj/juni.

Antal anmälda till säsongen 2020 / 2021 slutade på  211  .
2021-03-08: 48 Flickor och 163 Pojkar.

Tre Kronors Hockeyskola är Svenska Ishockeyförbundets ishockeyverksamhet för de allra minsta. Här får barnen en första och lekfull kontakt med ishockeyn. Tre Kronors Hockeyskola ska bygga på lek, glädje och spontanitet.

Allsidig träning och glädje är viktigt i yngre år. Att barnen tidigt får lära sig olika rörelsemönster och inte ägnar sig åt grenspecifik träning i unga år är en del i det. En annan är att göra träningarna mer omväxlande och inspirerande, då allt för ensidig träning har en tendens att göra att barn lessnar på sporten och slutar.

Vi hoppas att ditt barn ska trivas på hockeyskolan och hitta en rolig aktivitet för stunden och en passion för livet.

Hockeyskolan är en viktig del av helheten som kallas Hemmaplansmodellen. Från första dagen ett barn sätter sin fot på ishallen ska de känna sig som hemma. För det krävs föräldrar, tränare, föreningar och förebilder som stöttar barnen på rätt sätt i rätt tid. 

Modellen är uppdelad i fyra huvudprinciper: sätt människan i fokus, ge alla chansen att utvecklas, anpassa träning och match efter målgruppen samt bedriv en allsidig träning.

Hammarby Hockey är en klassisk Söderklubb med åtta SM-Guld, åtta SM-Silver, åtta SM-Brons och ett otal seriesegrar sedan starten 1921. Vi älskar hockey och hälsar alla barn, ungdomar och föräldrar välkomna till vår gemenskap.

Anmälan

Vi kan av försäkringsskäl inte tillåta oanmälda barn (syskon, vänner, grannar) på isen. Se ”ANMÄLNINGSFORMULÄR” till höger nedan.

Föräldrar på isen
Vi behöver alltid fler engagerade föräldrar och ledare,. Skriv ett mail till mattias.gothe@hammarbyhockey.se om du har lust att träna dina egna och andras barn på isen!

Riktlinjer för minskad smittspridning
Hammarby IF följer Svenska Ishockeyförbundets riktlinjer med anledning av den pågående coronapandemin. De innebär bland annat att spelarna om möjligt ska komma ombytta och inte uppehålla sig i omklädningsrummet i onödan, samt att publik helst ska undvikas även vid träningar (med tanke på regeln om förbud mot folksamlingar med över 50 personer). Använd ditt eget omdöme: Är det mycket folk i hallen, och om ditt barn klarar sig bra själv ute på isen, får du gärna vänta utanför. Föräldrar får inte uppehålla sig i båset. Riktlinjerna i övrigt är i princip de samma som för samhället i övrigt (undvik trängsel, kom inte om du har minsta sjukdomssymtom, tvätta händerna).


Vi längtar

Det ska bli jättekul att komma igång igen, och vi ser fram emot att få träffa alla nya och gamla ishockeyspelare!

Hälsningar från
Hockeyskolan

Mer information: Hammarby Ishockeys webbplats

Avgifter: 

 • Hockeyskolan: 900 SEK
 • Obligatoriskt medlemskap: 100 SEK

Avgifterna faktureras efter anmälan.

Nödvändig utrustning:

 • Ishockeyhjälm med galler
 • Halsskydd
 • Handskar eller tjocka vantar
 • Skridskor, i rätt storlek

Länk: Ishockeyförbundets Föräldrafolder innehåller värdefull information och nyttiga tips om utrustning på sidorna 20-24.

Övrigt bra att ha: Klubba, benskydd och armbågsskydd.

Låneutrustning: Det finns en begränsad mängd utrustning att låna kostnadsfritt. Kontakta Hockeyskolan i god tid för mer info.

Föreningsleverantör: Hagsätra Sport ger dig bäst service och bra priser!

Hockeyskolan 2019/2020

SÄSONGEN 2020/2021

Säsongen avslutades 27 mars!

Kom i god tid inför upprop och lektioner och se till att vara ombytta (byt helst om hemma, se nedan) innan lektionerna startar! Vi genomför någon form av upprop inför varje lektion, och eftersom det är många barn anmälda så kan det ta en stund. Tänk på att sena ankomster drabbar hela verksamheten!

ANMÄLNINGSFORMULÄR

Anmälan till Hockeyskolan 2021/2022 öppnar prel. i månadsskiftet maj/juni.

KÄRRTORPS IP

 • lördagar kl. 11.00-12.00
  för spelare som kan åka framlänges och helst baklänges från den ena långsidan till den andra
 • lördagar kl. 12.00-13.00
  för nybörjare
 • söndagar kl. 16.00-17.00
  för flickor (alla nivåer)

ZINKENSDAMMS IP

 • söndagar kl. 10.00-11.00
  för spelare som kan åka framlänges och helst baklänges från den ena långsidan till den andra
 • söndagar kl. 11.00-12.00
  för nybörjare
 • söndag 17.00-18.00
  extratid, alla välkomna

Det går utmärkt bra att träna både på Zinken och i Kärrtorp.

 

Betalning

Avgift och medlemskap faktureras var för sig efter anmälan.

Observera: Vi måste ALLTD ha en fullständig anmälan med barnets namn och personnummer, målsmans namn och personnummer samt kontaktuppgifter (e-postadress och/eller mobilnummer).

Mer om varför vi behöver dessa uppgifter och hur vi hanterar dem kan du läsa om här…

Hockeyskolans sida på Laget.se hittar du här

 

På förekommen anledning vill vi påpeka att detta är en medlemsaktivitet, inte en ”tjänst”. Hammarby Hockey är en av 19 medlemsföreningar i Hammarby IF., som var och en står på egna ben administrativt och ekonomiskt. Hammarby Hockey är en ideell förening och drivs av engagerade frivilliga ledare, tränare, och  förtroendevalda på oavlönad fritid.