Vinst för Hammarby efter en väl genomförd match.

25 okt 2013

Att Hammarby skulle få det tufft i år visste nog vi alla. Även att det skulle bli extra tufft mot lag som Visby,Huddinge och Nyköping samt Arlanda kunde nog alla räkna ut.
Men sen drar vi nog ganska jämt mot resten förutom stryklaget Nacka HK.

I bortamötet mot Gnesta så var det där säsongens första tre poängare skulle komma.
Men man tappade en 2-0 ledning till en bitter förlust.
Så därför var onsdagens match extra laddad. En match som stavas R-E-V-A-N-S-C-H.

Hammarby började piggt och ägde egentligen hela matchen, Johan Johansson som för dagen fått tagit över platsen mellan stolparna gjorde i de få ingripandena ifrån sig bra och 5 minuter in i den första perioden ställdes 24 åringen på prov. Gnestas  André Reinholdsson kommer fri och fälls precis i skottögonblicket och domaren sätter sina händer i kors över huvudet.
Straffen placerar dock Gnestakillen över målet och 0-0 står sig.  Hjälten så här långt heter alltså Johan Johansson. Men det skulle presentera sig en annan hjälte lite senare i perioden.
Med endast 24 sekunder kvar av perioden så kliver virvelvinden Hampus Harlestam fram och sätter in 1-0 efter lite kaos framför Gnesta-Keepern. Självklart står sig resultatet perioden ut.

I den andra så fortsätter Bajen att trumma på och skjuter verkligen på allt. En riktig torpedhockey bjuds de 262 åskådarna på. Det ger resultat, för i ett powerplay så kastar Hampus in pucken framför mål. Backen i Gnesta tar emot och ska bara slå i väg den.
Men där kommer Emil Mårtensson och vispar till och det är 2-0 till Hammarby.
Jag har sett många matcher med Hammarby/Bajen Fans, men har aldrig sett en lyckligare publik som efter det målet.  Hockeygodiset fortsätter och endast 2 minuter senare så bjuds besökarna i LW-Hallen på det snyggaste målet i år, ja om inte totalt i denna hall.
Hampus Harlestam byter in, åker in i zon, får pucken, rundar målvakten och ser ut att gå runt kassen. Men svingar till klubban och får in pucken i mål (Målet går att se på klippet med intervjuerna). Bajen leker just nu. Man har 3 eller 4 stolpskott och dominerar totalt och Gnesta är nog glada när periodvilan kommer.

Takten slås av i den tredje perioden så klart och den blir i det närmaste en transportsträcka. Man bjuder in Gnesta i matchen och när det återstår 10 minuter så gör bortalaget sitt mål, Hammarby har då tappat helt i positionerna och tar därför omgående en timeout.
Genidrag kan sägas. För det kommer aldrig nån anstorming från Gnesta. Man tar inte ens ut målvakten i slutet utan matchen slutar 3-1 till hemmalaget som hyllas av fansen efter matchen.  Hampus Harlestam får även sätta punkt för kvällen med: ” DET ÄR VI SOM ÄR HAMMARBY”!

/ Henric Wauge

Herr

-

HOCKEYTVÅAN FORTS ÖSTRA B

Hammarby IF - Nynäshamns IF HC

fredag 3 februari
19:00 Kärrtorps IP

J18

-

J18 ALLETTAN Div 1 ÖSTRA

Viggbyholms IK - Hammarby IF

söndag 5 februari
20:00 Jägholmshallen

DamJunior

-

Hammarby IF - SDE HF

lördag 4 februari
18:30 Zinkensdamms IP

Herr

1 - 4

HOCKEYTVÅAN FORTS ÖSTRA B

Åker Strängnäs HC - Hammarby IF

tisdag 31 januari
19:00 Åkers Ishall

Dam

4 - 2

Damallsvenskan

Södertälje SK - Hammarby IF

tisdag 31 januari
19:00 Scaniarinken

J20

Hammarby IF - Järfälla HC

måndag 30 januari
19:30 Kärrtorps IP

J18

1 - 2 (STR)

J18 ALLETTAN Div 1 ÖSTRA

Mälarö Hockeyförening - Hammarby IF

tisdag 31 januari
19:30 Allhallen

DamJunior

3 - 1

Damjunior Topp 6

AIK - Hammarby IF

fredag 27 januari
20:00 Ulriksdals IP Hall 3