Björne

Videocoachen stannar – Det blåser nya vindar i föreningen

19 apr 2021

Under några säsonger har Hammarby haft konceptet videoanalys av matcher. Mannen bakom spakarna har varit Björn Josdal. Nu står det klart att han fortsätter i föreningen med sin roll även under 21/22. – Det blåser nya vindar i föreningen nu säger han till hemsidan. 

2013 gick Hammarby upp i Hockeyettan efter att ha vunnit kvalet och i samma veva kom Josdal in i föreningen. Första året var han materialare tillsammans med Bosse Mårtensson och Vesco Kokkonen bland annat. Redan året efter fick han ta över som lagledare från Jack Persson som tyvärr var tvungen att kliva åt sidan.

Sedan var han lagledare i några år med målet att hitta någon som kunde ta över rollen. – Inför denna säsong lyckades jag lura Tony att ta lagledarrollen helt och hållet sedan vi hade gått parallellt och delat på ansvaret säsongen 19/20 säger Josal och fortsätter.

Säsongen 20/21 har jag mestadels koncentrerat mig på ”Videocoach”-biten vilket har varit väldigt stimulerande och utvecklande samt väldigt uppskattat av tränare och spelare. Mitt mål med detta är att få jobba med sporten och vara med och bidra i en roll som är väldigt ovanlig på Hockeyettanivå och än mer ovanlig i Hockeytvåan.

Vill ha revansch 

Josdal förlänger nu med föreningen och ser positivt på framtiden.

– Det finns två anledningar till att jag fortsätter även kommande säsong. Den första anledningen stavas R E V A N S C H! Jag kom in i föreningen 2013 när vi precis hade avancerat till Hockeyettan. Då kan jag rent moraliskt och känslomässigt inte kliva av när jag varit med och spela ut oss ur Hockeyettan.

I ett omklädningsrum använder man ju ofta klyschan: ”Vi vinner tillsammans och vi förlorar tillsammans”, så självklart känner jag mig ansvarig till detta misslyckande. Mitt mål är att kunna bidra med det lilla jag kan för att sessionen i Hockeytvåan skall bli så kortvarig som möjligt. Den andra anledningen är att jag visste ganska tidigt att det blir Stefan som kommer coacha även nästa säsong och då jag vet att han vill jobba med video och tycker att det är väldigt bra hjälpmedel samt att han är en väldigt kunnig och erfaren tränare och bra person så känner jag att jag kan lära mig mycket ifrån honom.

Matcherna fortsätter sändas på webben.

Hammarby Hockey har beslutat att fortsätta sända matcherna på webben trots degradationen till tvåan och kommer förmodligen bli tämligen unika med detta. Björn menar på att detta finns med i hans beslut. Även om han tvekat många gånger om han orkar fortsätta.

– Jag har de senaste åren tvekat till om jag vill fortsätta med detta då det tar enormt mycket tid och jag upplever det som att föreningen och A-laget i synnerhet har gjort en regress i utvecklingen. Men nu blåser det nya vindar i föreningen, det har tillkommit nytt blod inte bara inom sporten utan även på organisationssidan vilket gör att jag har fått tillbaka hoppet.

Visst var det surt att åka ur men vi var ju på väg redan förra året så det kom egentligen inte som en chock då vi haft en spelarbudget i alla år som varit snudd på förolämpande mot sportchef och tränare på den nivå vi faktiskt har varit på. Nu känns det som att vi gör en omstart, förhoppningsvis kan vi spela i Hockeytvåan på snarlika villkor som de andra lagen i serien vilket ger oss en ärlig chans att få tävla. För jag vill uppleva känslan av att vinna igen, den känslan är ganska skön!

Hammarby Hockey vill tacka Björn Josdal för din förlängning i föreningen och håller med om orden att nu vinner vi igen. 

 

Herr

-

HOCKEYTVÅAN FORTS ÖSTRA B

Hammarby IF - Nynäshamns IF HC

fredag 3 februari
19:00 Kärrtorps IP

J18

-

J18 ALLETTAN Div 1 ÖSTRA

Viggbyholms IK - Hammarby IF

söndag 5 februari
20:00 Jägholmshallen

DamJunior

-

Hammarby IF - SDE HF

lördag 4 februari
18:30 Zinkensdamms IP

Herr

1 - 4

HOCKEYTVÅAN FORTS ÖSTRA B

Åker Strängnäs HC - Hammarby IF

tisdag 31 januari
19:00 Åkers Ishall

Dam

4 - 2

Damallsvenskan

Södertälje SK - Hammarby IF

tisdag 31 januari
19:00 Scaniarinken

J20

Hammarby IF - Järfälla HC

måndag 30 januari
19:30 Kärrtorps IP

J18

1 - 2 (STR)

J18 ALLETTAN Div 1 ÖSTRA

Mälarö Hockeyförening - Hammarby IF

tisdag 31 januari
19:30 Allhallen

DamJunior

3 - 1

Damjunior Topp 6

AIK - Hammarby IF

fredag 27 januari
20:00 Ulriksdals IP Hall 3