Vi kan slå alla lag i den här serien!

17 sep 2013

Det är inte mina ord, utan det är Joakim Arnmarks efter förlusten mot Arlanda Wings. Jag är övertygad om att det är på det viset men vi måste fokusera för att komma dit.

Förluster mot Visby/Roma (4-2) och nu senast mot Arlanda Wings (5-1) , gör att det ser ut att vara uppförsbacke men rent spelmässigt så är det inte så illa med tanke på att både Arlanda och Visby var med i allettan förra året. Länge var det jämt på Gotland och mot Arlanda så släpper vi in tre puckar i andra perioden och har lite svårt att hitta tillbaka.

Det som är viktigt just nu är att vi inte stirrar oss blinda på resultaten såhär i början av serien med tanke på att det är så pass många som är nya i vår trupp, Visby har t.ex. endast tre nya spelare och Arlanda likaså. Det betyder att dom har stommen klar i sina lag, medans vi bara har allt att vinna.

När jag pratar med Håkan Ferm dagen efter Arlandamatchen så är han väl inte helt glad men ser fram emot matchen mot Nyköping som är ett riktigt klassiskt möte (jag var inte med på den tiden så jag grottar inte ned mig i det).

-Vi tappar fokus under andra perioden och det är små misstag som straffar sig direkt, det måste gå på fullvarv under 60 minuter. Nu kommer dessutom #10 Jimmy Jensen in mot Nyköping och det är helt klart en förstärkning.

Nyköping kommer närmast från en överraskande förlust mot Vallentuna (1-2 ) på hemmaplan och dessförinnan så spelade dom ut Väsby (0-8),  för mig känns det obegripligt att det svänger så mycket, det kan tyda på att det finns en mental obalans i laget som Hammarby ska utnyttja och sätta i gungning.

Hammarby då?

Jag är säker på att vi tar oss samman och när man ser intervjuerna (se BajenHockeyTV) så är vi väldigt medvetna om vilka misstag vi har gjort och är angelägna om att rätta till dom. Det är Nyköping som kommer att få sota för våra öppningsmatcher.

Vi har vår första hemmamatch med allt vad det innebär. Vi ska fylla hallen med Bajare och sjunga dom av isen, nu ska vi verkligen visa att Hammarby-Bajen Fans hockey är tillbaka i Division 1 och det för att stanna till vi tar nästa kliv uppåt.

Vi är inga slagpåsar och ingen, absolut ingen ska tro att dom ska kunna komma till vår lada och plocka poäng.

Resultat då? Efter moget övervägande så tror jag att det kan bli en målrik match där Bajen avgår med seger 6-4.

Kämpa Hammarby, Det är vi som ÄR Hammarby/Bajen Fans Hockey!

/Stefan Ståhl

Herr

-

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA 23/24

Hammarby IF - Värmdö HC

tisdag 12 december
19:00 Kärrtorps IP

J20

-

J20 Regional Fortsättning

Vallentuna Hockey - Hammarby IF

måndag 11 december
19:40 Vallentuna Ishall

J18

-

J18 Div 1 Östra D

Hammarby IF - Eskilstuna Linden

torsdag 14 december
19:30 Kärrtorps IP

Herr

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA 23/24

Sollentuna HC - Hammarby IF

fredag 8 december
19:00 SVEAB Arena

Dam

NDHL DamEttan Östra

Hammarby IF - Team Uppsala HC

söndag 10 december
15:00 Zinkensdamms IP

J20

J20 Regional Fortsättning

Hammarby IF - Nyköpings SK

lördag 9 december
17:30 Kärrtorps IP

J18

J18 Div 1 Östra D

Älta IF - Hammarby IF

söndag 10 december
18:30 Ältahallen

DamJunior

Damjunior Grundserie Region Öst

Hammarby IF - Team Uppsala HC

onsdag 6 december
17:30 Zinkensdamms IP