Vad gör du nu för tiden?

17 maj 2016

Den 17:e mars 2013 är för alltid inristat i alla hockeyälskade Hammarbyares hjärtan. Det var datumet som Bajen Fans Hockey besegrade Nacka HK hemma i MB-Hallen med 6-4 och blev klara för Hockeyettan (eller Div 1 D som den hette då).  Men frågan är, vad gör dessa hjältar i dag?

Målvakter:
#30 Teodoro Buttafoco Olsson
Stod endast exakt 0 matcher i A-laget denna säsong, men destå mer i Juniorlaget denna säsong. Efter Bajens uppgång så for han till Skarpnäck i div4.

#31 Johan Johansson 
Kirunasonen var en stor bidragande orsak till att Bajen gick upp och stannade även kvar ett år i ”ettan” innan det blev Haninge för den nu 26åriga målvakten.

#1 Anton Söderkvist 
Likt Johan så var även Anton en viktig kugge i framgången. Det blev även här en säsong till innan lasset drog till Värmdö som nu spelar division 2.

Backar:
#6 Niklas Ala-Juoni 
Niklas lämnade Bajen efter uppgången för spel i Haninge som blev kvar i ”tvåan”. Något år senare så avancerade även Haninge till div 1 där Niklas blev kvar. Men är nu som 30 åring tillbaka i Bajen.

#36 Dominic Baczek
Den unga talangen Dominic kom inför denna säsong från Nackas juniorlag och spelade 12 matcher för Bajen Fans, men det blev bara den säsongen. Dominic gick sedan till Huddinges J20 och spelade endast två matcher innan vi förmodar lade av med hockeyn. Har har i alla fall inte tillhört nån klubb sen dess.

#17 Philip Baczek
Storebror till Dominic kom även han från Nacka till Bajen detta år, men till skillnad från brodern så gick han tillbaka till Nacka igen efter avancemanget. Efter detta blev det nån match i KTH och FoC Farsta innan karriären var över. Ett stort Bajenhjärta har människan i alla fall och ses ofta på fotbollsmatcher.

#32 Jonas Bergman
”Gubben” från Värmland som hade tagit ett sabbatsår från hockeyn innan denna säsong var med och tog upp laget, spelade dessutom en säsong till som lagkapten innan skidskorna lades på hyllan för gott.

#2 John Bernfell
Hur avslutar man en karriär bäst? Jo genom att ta upp klubben man älskar till eliten igen. Har även ingått i styrelsen efter spelarkarriären var över. Sysslar nu mest med att byta rutor på bilar. Spelar lite hockey i Hammarbyveteranerna.

#7 Kevin Göransson
En stabil back som alltid gjorde sitt bästa. Var kvar i Hammarby en säsong till innan han for till ön Värmdö. Spelar nu i Nacka som tog  sig tillbaka till hockeyettan.

#18 Dennis Schirmer
Lade av efter denna säsong men försvann inte från Bajen för det. Han hoppade in i massagerummet och tog hand om att från en värkande muskel till rehabträning. Oklart vad han gör just nu.

#28 Mathias Sundelin
Kom från Boden, spelade i Bajen två säsonger och drog tillbaka till Norrland och Luleå igen.
Lade av för två säsonger sen.

#23 Magnus Toftgård
Inte alla som kan skryta med att man tar upp två olika lag två år på rad. Magnus kom till Bajen och Stockholm när vi spelade i div 3. Var med hela vägen upp till ettan, och en säsong i ettan. Sen for han tillbaka till Hc Dalen igen och var med och tog upp dom (nåja, han spelade inte en enda minut). Numer så kan man se Toftgård i Göta/Traneberg om han inte är och hälsar på i Lw-Hallen. Å han skjuter fortfarande hårdast i hela mellansverige.

Forwards:

#29 Linus Axell
Inte så många som minns Linus kanske, men han gjorde trots allt 22 matcher för Bajen denna säsong. Efter året i Bajen så for han till Värmdö och senare GV12HK som spelar i Division 4.

#27 Fredrik Bertilsson
Kom till Bajen från Västervik, gjorde 35 poäng på 30 matcher och drog till SK Iron i division 3(?!).
Spelar fortfarande kvar i Iron (Uppsala) som förra säsongen avancerade till div2.

#12 Johan Chang
Inte alla klubbar som kan skryta med att de har haft en spelare i sitt hockeylag som spelat i Kinas landslag – i Bandy!!! Pang pang – Chang spelade 33 matcher för Bajen 12/13 och gjorde 17 mål, sen lämnade han för FoC Farsta där han sprutar in mål än.

#9 Kristopher Dahling
Assistkungen Dahling spelade drygt en säsong i Bajen innan han for till Flemingsberg där han fortsatte ösa in poäng. Eller vad sägs om 26 assist på 25 matcher? Spelar nu i IFK Tumba som avancerade till ettan i våras. Kanske får vi se Dahling i hallen igen, men dock som motståndare.

#8 Eddie Erixon 
Bajenfostrade Eddie var med och tog upp Bajen till ettan innan han for tillbaka till Nacka igen. Vi misstänker dock att han la skridskorna på hyllan inför förra säsongen. Även Eddie är en kille som man kan se på läktaren när fotbollen spelar match!

#19 Steve Gunnarsson
Han var inte lång eller stor, men gud så ettrig. Han gjorde en fenomenal säsong i Bajen och for sedan till Nacka där han var med och tog upp Ferms mannar till ettan igen

#24 Richard Gustavsson 
Avslutade en lång karriär där den startade, i Bajen. Vad avslutar man bäst med? Jo att ta tillbaka Hammarby till eliten igen. Har mycket att göra med Hammarby även nu när han jobbar på CCM.
Var en av få spelare som spelade både i Hammarby (innan konkursen) och Bajen Fans.

#22 Patrik Hageman
Det blev endast tre säsonger för ”Hagge” innan han lämnade för spel i Haninge, men det kändes som flera hundra. En av de stora anledningarna till framgångarna. Spelar som sagt i Haninge nu och är säljare på sin ”fritid”(eller är det hockeyn som är fritiden).

#26 Robin Jalkerud
I Robin har vi en spelare med ett riktigt Bajenhjärta. Jalkerud spelade både i dåtidens Hammarby, Bajen Fans samt nutidens Hammarby. Valde inför förra säsongen att lägga skidskorna på hyllan för att vara pappa på heltid. Kan ses i hallen väldigt ofta.

#15 Martin Johansson 
Kom från Skåne och fick snabbt det smeknamnet. Hade spelat i Helsingborg och Rögle innan han kom till Bajen i div2, spelade upp Bajen i ettan och klev sedan in på kansliet. Numer så jobbar ”Skåne” åt Svenska Hockeyförbundet.

#16 Matt Lipinski
Kom till Bajen som den spelare som skulle sätta tyngd på laget med erfarenhet av Nordamerika. Men det blev bara nio matcher för Matt som sedan la av sin karriär.

#11 Pontus Okerblad
Här har vi en spelare med ett riktigt Bajenhjärta. Lämnade Bajen säsongen efter avancemanget för att prova spel på andra sidan atlanten. Det blev succé, eller vad sägs om 51 poäng på 39 matcher i Collegeligan? Men Pontus längtade hem igen och spelar numer i Nacka. Vi får se upp för honom i vinter. Frågan är om han styr sig till USA igen?

#14 Johnny Olofsson
Att kalla Johnny för Bajare vore dumt att säga, men han var trots allt en stor bidragande orsak till Bajen Fans framgångar 12/13 med sina 20 poäng på 30 matcher. Spelar numer i Stortorparna i division 3 efter att ha spelat två säsonger i Värmdö.

#3 Henrik Pettersson
”Hempa” var med ända från div 3 och öste in mål för Bajen innan han la av som hockeyspelare efter denna säsong. 66 mål på 86 matcher blev det i Bajen Fans tröjan.

#4 Petter Sandberg 
Det blev endast 8 matcher för norrlänningen denna säsong och inte en enda poäng.

#21 Dennis Santesson 
Kom från Botkyrka (numer Tumba) under säsongen och spelade 20 matcher innan han for till Värmdö. Skrev nyss på för Tyringe SoSS som spelar Hockeyettan Södra.

#10 Alexander Schöld
Alex spelade i Bajen Fans under nästan hela sin existens. Gick under säsongen över till Haninge som även de gick till Kvalserien. Där var det dock Bajen som drog det längsta strået. Håller numer till i Lidingö Vikings. Hela 114 matcher blev det för Alex i Bajen.

#13 Robert Sterling – Berglund 
sist ut med definitivt inte minst är Robert som endast spelade 6 matcher för Bajen Fans innan han säsongen efter gick till MB Hockey. Kom tillbaka till Bajen inför förra säsongen med drabbades av skadebekymmer. Vart Robert kommer spela nästa säsong står endast i stjärnorna.

/Henric Wauge

 

Herr

-

HOCKEYTVÅAN FORTS ÖSTRA B

Hammarby IF - EJ FASTSTÄLLT

lördag 31 december
23:59 EJ FASTSTÄLLT

Dam

-

Damettan Östra

Almtuna IS - Hammarby IF

lördag 31 december
00:05 Upplands Bilforum Arena

J20

-

J20 DIV 1 ÖSTRA B FORTS

Hammarby IF - EJ FASTSTÄLLT

lördag 31 december
23:59 EJ FASTSTÄLLT

J18

-

J18 Div 1 Östra C

Älta IF - Hammarby IF

onsdag 30 november
20:00 Ältahallen

DamJunior

-

DAMJUNIOR REGION ÖST

Sollentuna HC - Hammarby IF

lördag 3 december
17:30 SVEAB Arena

Herr

6 - 2

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA B

Haninge Anchors HC - Hammarby IF

fredag 25 november
19:00 Torvalla Ishall

Dam

2 - 0

Damettan Östra

Hammarby IF - Haninge Anchors HC

onsdag 23 november
19:30 Zinkensdamms IP

J20

4 - 5

J20 DIV 1 ÖSTRA B

Flemingsbergs IK - Hammarby IF

lördag 26 november
17:00 Visättra Ishall

J18

3 - 2

J18 Div 1 Östra C

Tyresö Hanviken Hockey - Hammarby IF

söndag 20 november
17:30 Tyresö Ishall

DamJunior

DAMJUNIOR REGION ÖST

Linköping HC - Hammarby IF

söndag 27 november
14:00 Arena Grosvad