Två poäng i Vallentuna

28 sep 2014

Hammarby fick med sig två poäng hem från söndagens match i Vallentuna Ishall, efter ett sent mål i förlängningen. Segersiffrorna skrevs till 4-3.

Det började på sämsta tänkbara sätt för Bajen, med en utvisning efter 40 sekunder och ett mål i baken nio sekunder senare. Vallentuna var det bättre laget i matchinledningen, och hade också marginalerna på sin sida. Efter drygt sju minuter kom 2-0, sedan en rensning från Bajen oturligt studsat via domaren och hamnat hos en hemmaspelare. Hammarby jobbade sig därefter in i matchen, och skapade en hel del chanser. Reduceringen till 2-1 efter 12.13 kom därför helt rättvist. Adam Thim tog hand om pucken i mittzon och åkte raka vägen mot kassen, och kunde sedan frispela Mattias Wigley som gjorde sitt andra mål för säsongen.

Några minuter senare fick lagen varsitt matchstraff för fighting, sedan det vevats framför Vallentunas mål. William Carlén var den Hammarbyspelare som fick lämna isen. Kort därefter åkte Hammarby på en onödig interferenceutvisning när man var i anfallszon, och i det efterföljande numerära överläget kunde Vallentuna göra 3-1 bakom en skymd Emil Lindbom.

Den andra perioden var Hammarbys bästa så här långt under säsongen. Trots att vi fick spela i numerärt underläge sju minuter i följd under periodens första halva var det de grönvita spelarna som skapade farligast lägen. Trots att vi tappade ytterligare en back när Victor Mångs fick matchstraff, var det ett strålande spel i box play från Bajen.
När sedan hemmalaget började dra på sig utvisningar under periodens andra halva skapade Hammarby målchanser på löpande band. Det blev dock bara ett mål i perioden, sedan Thim styrt in ett skott från Markus Berg i spel 5 mot 4.

I den tredje perioden fortsatte det på samma sätt – Hammarby hade många lägen men kunde inte förvalta dem. Inte förrän klockan tickat upp på 52.50 kom den efterlängtade kvitteringen, genom Juuso Kaijomaa. Jakten på ett segermål kom av sig när vi fick en 2+2:a i slutet, och det var istället Vallentuna som fick ett par farliga omställningar i slutet. Efter 60 minuter var det dock fortsatt 3-3, och förlängning vidtog.

Fyra minuter in i förlängningen fick Vallentuna en utvisning, och med bara 45 sekunder kvar kunde Hammarby avgöra när nyförvärvet Daniel Despotovic satte vårt andra pp-mål för dagen.

I större delen av andra och tredje perioden var Hammarby det klart bättre laget, och hade tillräckligt med chanser för att avgöra matchen under ordinarie tid. Dessvärre saknades skärpan, och att vi åkte på ett gäng onödiga utvisningar gjorde inte saken lättare. På de två senaste matcherna har vi nu 110 utvisningsminuter, vilket förstås är på tok för mycket. Vi måste hålla oss borta från utvisningsbåset och inte ge motståndarna en massa gratislägen om vi ska kunna ta tre poäng. Dagens match var ändå ett fall framåt, även om det ska sägas att Vallentuna inte höll lika hög klass som de lag vi mött i de två första omgångarna.

På onsdag är det hemmamatch i LW-hallen, då nykomlingen Haninge Anchors kommer på besök. Haninge tog precis som Bajen sina två första poäng idag, då man slog Tierp efter förlängning. 19.00 släpps pucken – kom i tid, det kan bli lapp på luckan!

/Victor Nyström

Herr

5 - 1

PLAY OFF TILL KVAL HOCKEYETTAN

Nacka HK - Hammarby IF

lördag 24 februari
13:40 Nacka Ishall

Livestream

Dam

3 - 5

KVAL TILL DAMETTAN ÖST

SDE HF 2 - Hammarby IF

söndag 24 mars
12:30 Enebybergs Ishall

Livestream

J20

6 - 4

Kvalserien till J20 regional Öst

Hammarby IF - Göta Traneberg IK

onsdag 27 mars
19:30 Kärrtorps IP

Livestream

J18

Kvalserie till J18 Regional Öst

Hammarby IF - Wings HC Arlanda

söndag 14 april
16:00 Kärrtorps IP

Livestream

DamJunior

6 - 4

Damjunior Grundserie Region Öst

Hammarby IF - Team Uppsala HC

söndag 31 mars
12:00 Zinkensdamms IP

Livestream