Sur förlust hemma mot Nyköping

21 Nov 2013

Hammarby visade senaste mot Arlanda att man mycket väl kan ta poäng från topplagen. Känslan inför hemma mot Nyköping var god och jag talar nog för många som trodde vi skulle få med oss poäng i denna match.

Nyköping började bra och redan efter 1 min gör dem kvällens första mål. Men efter 10 min får Hammarby kvittering under ett Powerplay. De är Jesper Kokkonen som får komma fri och som elegant sätter 1-1 bakom Nyköpings målvakt.  Redan två minuter efter trycker Hampus Harlestman in 2-1 för Hammarby assisterad av Jesper Kokkonen. Hammarby som inte börjat så strålande äter sig in i matchen och gör en helt okey period.

Andra perioden blev något helt annat än den första. Som oftast denna säsong gör vi en bedrövlig andra period. Inom loppet av 5 minuter har Nyköping kvitterat och vänt till 2-4 När andra perioden är över så leder Nyköping med 8-3. Nyköping är aggressiva och tar vara på sina chanser. Hammarby slarvar och intensitet saknas tyvärr.

Tredje perioden väljer Hammarby att byta ut sin målvakt. Johan får gå in istället för Anton. Den sista perioden går lite i samma spår som den andra. Hammarby har svårt att få till de och gör sina misstag som Nyköping tar tillvara på. När matchen lider mot sitt slut så har Nyköping gjort 4 mål till och Hammarby 1 mål. Hammarby byter målvakt igen men de tycks inte göra saken bättre tyvärr.  Jesper Kokkonen åker på matchstraff i slutet av matchen för checking to the head.  Matchen slutar 4-12 till Nyköping. Våra målskyttar för kvällen; Jesper Kokkonen, Hampus Harlestam och Niklas Ekberg.

Hammarby – Nyköping HK   4 – 12 (2-1, 1-7, 1-4)

Skott: 29 – 40

Publik: 179

/ Jacob Ytterberg

Herr

5 - 1

PLAY OFF TILL KVAL HOCKEYETTAN

Nacka HK - Hammarby IF

lördag 24 februari
13:40 Nacka Ishall

Livestream

Dam

3 - 5

KVAL TILL DAMETTAN ÖST

SDE HF 2 - Hammarby IF

söndag 24 mars
12:30 Enebybergs Ishall

Livestream

J20

6 - 4

Kvalserien till J20 regional Öst

Hammarby IF - Göta Traneberg IK

onsdag 27 mars
19:30 Kärrtorps IP

Livestream

J18

Kvalserie till J18 Regional Öst

Hammarby IF - Wings HC Arlanda

söndag 14 april
16:00 Kärrtorps IP

Livestream

DamJunior

6 - 4

Damjunior Grundserie Region Öst

Hammarby IF - Team Uppsala HC

söndag 31 mars
12:00 Zinkensdamms IP

Livestream