Strafftorsk i Gnesta

16 jan 2014

För andra matchen i rad blev det ett straffavgörande, men till skillnad från i söndags fick inte Hammarby med sig bonuspoängen.

Gnesta-Hammarby i fortsättningsseriens femte omgång kommer knappast gå till historien som den mest välspelade matchen. Hammarby såg loja ut, och Gnesta spelade som så många gånger förr sin tämligen effektiva ”grishockey”. Det var Bajen som hade det mesta av spelet i första perioden, men det var hemmalaget som via en styrning tog ledningen efter sex minuters spel.

I mittperioden kändes Gnesta något vassare till en början, men när Bajen fick chansen att spela 5 mot 4 kom kvitteringen. Ett riktigt snyggt mål, signerat Tobias Beckman. Hammarby tog sedan över mer av spelet, och just Beckman hade ett par riktigt fina lägen att ge de grönvita ledningen. Några fler mål skulle det dock inte bli ikväll för Bajen.

I den tredje perioden var det i princip spel mot ett mål (Bajen vann skotten med 16-4), men skärpan saknades i avsluten. Gnesta drog på sig två raka utvisningar i slutet, men på fyra minuters power play lyckades Hammarby knappt få iväg ett skott mot mål. Matchen slutade 1-1, och efter en mållös förlängning fick vi för andra gången den här säsongen bevittna en straffläggning i Gnesta Ishall.

Den här gången var det hemmalaget som skulle dra det längsta strået. Jesse Narva var den ende som lyckades sätta sin straff, och bonuspoängen gick därmed till Gnesta.

Det var väldigt besvikna Hammarbyspelare efter matchen, och det är lätt att förstå. Vi är det klart bättre laget, men trots 37 skott får vi bara in en puck och endast en poäng med oss hem från denna mycket viktiga match. Då det blev straffavgöranden även i kvällens två andra matcher tappar vi inte särskilt mycket mark i tabellen. Det är 5 poäng ned till jagande Gnesta, och 9 poäng upp till Wings på förstaplatsen.

Nu väntar två matcher till helgen – Tumba borta på fredag och Wings hemma på söndag. Det är mycket viktiga poäng som står på spel. Ta dig till Ishuset resp. LW-hallen och stötta Bajen!

/Victor Nyström

Herr

-

TRÄNINGSMATCH

Haninge Anchors HC - Hammarby IF

tisdag 3 september
19:00 Torvalla IP

Livestream

Dam

-

TRÄNINGSMATCH

Hammarby IF - Stavanger Oilers (NO)

torsdag 22 augusti
20:00 Zinkensdamms IP

Livestream

Herr

5 - 1

PLAY OFF TILL KVAL HOCKEYETTAN

Nacka HK - Hammarby IF

lördag 24 februari
13:40 Nacka Ishall

Livestream

Dam

3 - 5

KVAL TILL DAMETTAN ÖST

SDE HF 2 - Hammarby IF

söndag 24 mars
12:30 Enebybergs Ishall

Livestream