Straffar avgjorde till Hammarbys fördel mot Kumla

11 sep 2014

Onsdagskvällen bjöd på det tredje träningsmötet mellan Hammarby Hockey och Kumla Hockey där de våra var det dominerande laget under långa perioder. Trots dominans slarvas det i slutet av tredje perioden så att matchen måste avgöras medelst straffslag där Hampus Harlestam fixade segern.

Period 1

Bajen startar i ett ursinnigt tempo och 1-0 kommer nästan omgående genom Hampus Harlestam, fint framspelad av Mattias Forsberg/Markus Berg. De våra behåller trycket några minuter och det är bud på fler mål innan tempot bedarrar och spelet jämnas ut lite granna. Lagen klarar av varsitt boxplay utan större åthävor. Tiden rullar på och det ser säkert ut men med 48 sekunder kvar kvitterar Kumla när de vänder spelet snabbt efter ett felpass av Bajen i offensiv zon och en spelare kommer fri med Josef Nilsson.

Period 2

Spelet böljar fram och tillbaka med ett litet övertag för Bajen. Efter dryga sex minuter spelar trion Harlestam, Berg och Forsberg mycket fint igen och Markus Berg passar till slut fram Mattias Forsberg som kommer in framför Kumlas kasse. Forsberg lägger pucken över Kumla-keeperns axel och 2-1 kommer upp på tavlan. I numerärt överläge med 15.26 på matchuret kommer så 3-1 när Axel Åström från blå lägger in pucken på mål och Adam Thim petar fram pucken till Tim-Robin Johnsgård som rakar in pucken. Någon minut senare när Bajen är i numerärt underläge åker Mattias Forsberg ut för resten av matchen efter att ha tacklat en Kumlakille på ett regelvidrigt sätt. Bajen klarar av 3 mot 5-spelet och inget riktigt farligt uppstår under det fortsatta boxplay-spelet fram till periodvilan.

Period 3

Hammarby inleder magnifikt under de minuter som återstår av femminutersutvisningen. Det är knappt att Kumla tillåts att komma ur egen zon och det dröjer innan Josef Nilsson överhuvudtaget får chans att röra pucken. När väl de våra är fulltaliga igen fortsätter vi att övertyga och det ser oftast ut att vara powerplay. Backen Alberts Ilisko tar plats i anfallet efter det tidigare matchstraffet. Vi återtar pucken i mittzon vid de tillfällen när Kumla försöker att gå till anfall, styrspelet fungerar perfekt och allt är frid och fröjd. Tråkigt att vi inte får in ett par puckar till i mål trots överlägsenheten. Tyvärr tycker våra spelare att matchen är klar med dryga två minuter kvar och släpper in Kumla i matchen igen, de är inte sena att utnyttja detta och 3-2-reduceringen kommer som ett brev på posten. Kumla tar timeout, lyfter keepern och trycker på med en extra utespelare som ger resultat. Med bara 9 sekunder kvar av tredje perioden kvitterar gästerna efter att ha matat in puckar framför kassen.

Efter lite konfererande mellan domare och lag bestäms det att matchen skall avgöras genom straffslag. Hampus Harlestam är den ende av straffskyttarna som lyckas göra mål då han bjuder Kumlas målvakt på en riktig rundtur. I Bajens kasse är Josef Nilsson strålande då han fredar sin kasse.

Framåt ser det mycket bra ut, kedjorna och femmorna börjar se samspelta ut. Styrspelet ser bra ut, grabbarna gör det svårt för motståndarna att ta sig in i vår zon. Josef Nilsson är säker i sin kasse, målen kommer när det slarvas från medspelarna. Det är spelet i egen zon, ofta när vi erövrat pucken, som just nu ser bekymmersamt ut. Det ser stressat ut, passningarna går fel och vi väljer ibland fel väg för uppspelen. Dessutom, en period är 20 minuter lång, inte 18! Jag hoppas att vi inte får se en sådan massiv kollaps på grund av lättja när det väl gäller tre poäng under serien.

Spelare jag plussar efter matchen:

Back: 4 Erik Lyrvall – mycket bra försvar och pigg framåt.

Forward: 9 Hampus Harlestam – trollgubbe.

Hammarby Hockey – Kumla Hockey 4-3 efter straffar. (1-1, 2-0, 0-2, 1-0)

Publik: Mer än 50 och mindre än 100 personer. Tack till alla som lade ned frivillig entréavgift i Hasse Hedbergs hink!

Bajens uppställning:

30# Josef Nilsson (31# Emil Lindbom)

1:a femman: 4# Erik Lyrvall, 15# William Carlén, 19# Leo Engman, 13# Adam Thim, 14# Tim-Robin Johnsgård.

2:a femman: 32# Oliver Forsberg, 24# Alberts Ilisko, 28# Sebastian Knösch, 21# Casper Mikaelsson, 22# Anton Molnar.

3:e femman: 5# Sebastian Johansson, 8# Victor Mångs, 9 Hampus Harlestam, 18# Mattias Forsberg, 12# Marcus Berg.

Extra back: 16# Axel Åström.

Nästa träningsmatch spelas på söndag, den 14 september med start 14:00. Det är returmatchen mot Tranås AIF som väntar. Frivillig entréavgift. Välkomna!

/sverre

Herr

5 - 1

PLAY OFF TILL KVAL HOCKEYETTAN

Nacka HK - Hammarby IF

lördag 24 februari
13:40 Nacka Ishall

Livestream

Dam

3 - 5

KVAL TILL DAMETTAN ÖST

SDE HF 2 - Hammarby IF

söndag 24 mars
12:30 Enebybergs Ishall

Livestream

J20

6 - 4

Kvalserien till J20 regional Öst

Hammarby IF - Göta Traneberg IK

onsdag 27 mars
19:30 Kärrtorps IP

Livestream

J18

Kvalserie till J18 Regional Öst

Hammarby IF - Wings HC Arlanda

söndag 14 april
16:00 Kärrtorps IP

Livestream

DamJunior

6 - 4

Damjunior Grundserie Region Öst

Hammarby IF - Team Uppsala HC

söndag 31 mars
12:00 Zinkensdamms IP

Livestream