Stabil seger i Sollentuna

16 okt 2016

Hammarby gjorde en stabil insats och besegrade Sollentuna med 4-2 under söndagen.

Det började riktigt bra för Hammarby, som tog ledningen redan efter en dryg minut. Axel Åström stod för en fin brytning i mittzon och spelade fram till Anton Molnar, som satte sitt tredje mål för säsongen. Bajen spelade stabilt under de första 10 minuterna och släppte inte till mycket bakåt, men under andra halvan av perioden tog hemmalaget över mer och mer och pucken var långa stunder i Hammarbys försvarszon. De riktigt farliga lägena var dock lätträknade, och Olle Wallberg plockade allt han fick på sig.

Även i den andra perioden gjorde Bajen ett tidigt mål, den här gången var det comebackande Benjamin Blomberg (tillbaka efter axelskada) som var sist på pucken. Sollentuna reduerade efter knappt 8 minuter och fick sedan spela en dryg minut med två man mer, men Hammarbys box play var bra och när alla var tillbaka på isen kom istället 1-3. Robert Sterling Berglund grundlurade målvakten, och kunde lägga in sin första balja för säsongen i öppet mål.

Hammarby gjorde en stabil defensiv insats med undantag för några kortare perioder, och var det bättre laget sett över 60 minuter. När Anton Molnar gjorde sitt andra mål för dagen i power play fem minuter in i den sista perioden kändes matchen ganska avgjord. Sollentuna lyckades krympa avståndet till två mål med 3.20 kvar, men då en hemmaspelare firade målet med att crosschecka en Hammarbyare och dra på sig matchstraff blev det förstås väldigt svårt för hemmalaget att slutforcera. Bajen höll undan, och vann matchen med 4-2.

Det var förstås skönt och viktigt för Hammarby att studsa tillbaka efter storförlusten senast, och viktigt också att det börjar komma tillbaka lite spelare – Blomberg och Ala-Juoni comebackade idag. Nu väntar närmast hemmamatch mot Wings på onsdag, och två dagar senare en tuff bortafight mot Hudiksvall.

/Victor Nyström

Herr

-

Träningsmatch

Hammarby IF - Arboga Hockey

fredag 10 september
15:00 

Herr

1- 3

Kvalserie till Hockeyettan

Hammarby IF - Wings HC Arlanda

fredag 2 april
16:00 SDS-hallen

Dam

1 - 4

Damettan Östra

Hammarby IF - Haninge Anchors HC

onsdag 21 oktober
19:30 Kärrtorps IP

J20

J20 DIV 1 - GRUNDSERIEN 2020/2021

Hammarby IF - Spånga IS IK

onsdag 28 oktober
19:30 SDC-hallen

J18

J18 DIV 1 ÖSTRA D - GRUNDSERIEN 2020 / 2021

Hammarby IF - Järna SK

söndag 25 oktober
19:00 SDC-hallen

Partner Herrlag

Partner Damlag

J20-partners

J18-partners