Skön seger i Tumba

17 jan 2014

Hammarby bortaslog IFK Tumba med 4-2 på fredagskvällen, och drygade därmed ut avståndet till de jagande lagen i tabellen.

Bajen var betydligt mycket mer på hugget än i Gnesta senast, men spelet var fortfarande inte riktigt på topp. Mycket utvisningar gjorde att de grönvita fick spela en hel del box play, något som man stundtals gjorde riktigt bra. Tumba kunde dock ta ledningen när man var en man mer, efter tio minuters spel. Därefter följde några märkliga minuter. Hemmalaget drog på sig en utvisning strax efter målet, och bara några sekunder senare ytterligare en utvisning sedan en spelare skickat upp pucken på läktaren. I 5 mot 3 kunde Bajen kvittera, genom formstarke Tobias Beckman. Strax därefter skickade Tumba upp pucken på läktaren igen, men den här gången kunde Bajen inte utnyttja det numerära överläget.
Trots bra press från Hammarby under slutet av perioden ville inte pucken leta sig in. Istället kunde Tumba kontra och sätta 2-1 med minuten kvar till pausvilan.

Den andra perioden var bara 47 sekunder gammal när Magnus Toftgård drog iväg ett stenhårt skott ur snäv vinkel. Tumbamålvakten verkade ha glömt sin pucksäkra mössa hemma, och fick kapitulera för andra gången i matchen. Resten av perioden höll ingen hög nivå, och det bjöds på fler utvisningar än klara målchanser.

Hammarby tog åter ledningen fyra minuter in i slutperioden, i spel 5 mot 4. Efter ett elegant förarbete av Paunio och Ekman kunde Jesper Kokkonen lägga in 3-2. Tumba var ett nummer för litet ikväll, och lyckades inte överlista Anton i Bajenkassen fler gånger. Istället kunde Tobias Beckman med sitt andra mål för kvällen definitivt avgöra matchen i tom kasse. Slutresultatet skrevs därmed till 4-2 i Hammarbys favör.

Nu väntar närmast serieledande Wings i LW-hallen på söndag. Tre poäng är nästan ett måste om vi ska ha någon chans att blanda oss i kampen om seriesegern. Det är verkligen dags att vi fyller hallen, så ta med dig polarna och heja fram Hammarby Hockey till tre poäng!

/Victor Nyström

Dam

-

DamEttan Fortsättning Östra

AIK 2 - Hammarby IF

torsdag 29 februari
19:30 Ulriksdals IP Hall 3

Livestream

J20

-

Play off till kvalserie Regional Öst

Hammarby IF - Visby/Roma HK

lördag 2 mars
15:00 Kärrtorps IP

Livestream

J18

-

J18 Allettan Östra

Hammarby IF - Haninge Anchors HC Svart

torsdag 29 februari
19:45 Torvalla B-hall

Livestream

DamJunior

-

Damjunior Grundserie Region Öst

Team Västerort - Hammarby IF

lördag 2 mars
15:00 Grimsta Ishall

Livestream

Herr

5 - 1

PLAY OFF TILL KVAL HOCKEYETTAN

Nacka HK - Hammarby IF

lördag 24 februari
13:40 Nacka Ishall

Livestream

Dam

2 - 3

DamEttan Fortsättning Östra

Hammarby IF - SHK Hockey Club

söndag 18 februari
17:30 Zinkensdamms IP

Livestream

J20

2 - 5

Play off till kvalserie Regional Öst

VisbyRoma HK - Hammarby IF

söndag 25 februari
12:00 Visby Ishall

J18

4 - 2

J18 Allettan Östra

Hammarby IF - Nyköpings SK

söndag 25 februari
13:30 Kärrtorps IP

Livestream

DamJunior

3 - 1

Damjunior Grundserie Region Öst

AIK - Hammarby IF

tisdag 20 februari
19:10 

Livestream