14923091 10154686539889321 560513805 o

Sista omgången: Inför Wings-Hammarby

13 Dec 2016

Sista omgången spelas ute i Märsta, och det finns gott om anledningar att ta sig till Pinbackshallen när Bajen kämpar om en Allettanplats in i det sista!

Nedsläpp: Kl 19.00, onsdag 14/12 i Pinbackshallen. Adressen är Nymärstagatan 10. Från Märstas pendeltågsstation är det en dryg kilometers promenad.

Biljetter: Wings bjuder på fri entré när hallen firar 30 år i samband med onsdagens match!

Uppladdning: Olearys i Märsta bjuder in till uppladdning inför matchen med specialpriser, från kl 17.00. Olearys ligger på Nymärstagatan 2, några minuters promenadväg från ishallen.

Aktiviteter: I pauserna blir det uppvisning från Sigtuna Skridskoklubb, och knattematch.

Webbtv: Om du inte kan vara på plats så kan du se matchen i web-tv för 79 kr; https://wingsplay.solidtango.com/live/wings-hammarby

Motståndarna Wings HC Arlanda ligger på åttonde plats i tabellen, och kommer ligga kvar där oavsett resultat i sista omgången. Det får ses som ett godkänt resultat för Märstaklubben, som ju fick kvala sig kvar i Hockeyettan förra säsongen efter att ha varit i Allettan året dessförinnan.

Wings har faktiskt varit bättre borta än hemma, och bara tagit två segrar på hemmais. När man var på besök i Sätra i oktober vann Hammarby med 3-1.
Tittar vi lite längre bakåt i tiden kan vi konstatera att Pinbackshallen inte är någon favoritplats för Hammarby – på de sju seriematcherna man har spelat där sedan återkomsten till Hockeyettan har det faktiskt inte blivit en enda vinst. Fem förluster under ordinarie tid och två förluster efter förlängning, är facit. Den trenden måste vändas om det ska finnas chans på Allettan för Bajen!

Seger efter ordinarie tid är ett måste för Hammarby, som är tre poäng bakom både Haninge och Väsby som ligger ovanför strecket.

– Om Hammarby vinner samtidigt som Haninge förlorar borta mot Huddinge är Hammarby klara för Allettan.

– Om Haninge tar poäng så står vårt hopp till att Väsby förlorar hemma mot Visby/Roma, och att vi tar in tillräckligt många mål. Väsby har inför sista omgången målskillnad på +18, medan Hammarby ligger på +8.

Värt att notera är att inget av motståndarlagen har något att spela för – Huddinge är klara seriesegrare, Visby/Roma är klara tvåor och det är alltså klart att Wings slutar på åttonde plats. Inget av dessa lag verkar heller vara i toppform, om man ser till de senaste resultaten.

Lästips: Mikael Mjörnberg analyserar streckstriderna inför sista omgången

Vi hoppas på segerjubel och mycket Bajare på plats i Märsta – tillsammans är vi starka!

Herr

5 - 1

PLAY OFF TILL KVAL HOCKEYETTAN

Nacka HK - Hammarby IF

lördag 24 februari
13:40 Nacka Ishall

Livestream

Dam

3 - 5

KVAL TILL DAMETTAN ÖST

SDE HF 2 - Hammarby IF

söndag 24 mars
12:30 Enebybergs Ishall

Livestream

J20

6 - 4

Kvalserien till J20 regional Öst

Hammarby IF - Göta Traneberg IK

onsdag 27 mars
19:30 Kärrtorps IP

Livestream

J18

Kvalserie till J18 Regional Öst

Hammarby IF - Wings HC Arlanda

söndag 14 april
16:00 Kärrtorps IP

Livestream

DamJunior

6 - 4

Damjunior Grundserie Region Öst

Hammarby IF - Team Uppsala HC

söndag 31 mars
12:00 Zinkensdamms IP

Livestream