trmatcher 210910

Seriepremiär: ett referat

24 sep 2022

En premiär är alltid nervös oavsett vilket yrke eller hobby man än har. Man ju absolut inte säga LYCKA TILL inför en premiär, men att säga till någon att de ska bryta ett ben (lite oklart om det är deras eget eller någon annans…) är ju tydligen OK.

Nåja, nu är i alla fall seriepremiären i Hockeytvåan Östra B avklarad för säsongen 2022/2023 och ingen bröt något ben vad jag vet.

Hur gick det då för våra grön-vita hjältar?

Skulle vi räcka till mot ett svårspelat Åker/Strängnäs? Skulle ledaren/ledarna i laget kliva fram när det behövdes? Hade tränare Gustafsson komponerat laget på rätt sätt och hade han gjort hemläxan med taktiken? Alla dessa frågor kan vi nu med facit i handen svara JA på.

En match har oftast flera olika ansikten beroende på vilket lag som har momentum. Kvällens match skulle jag vilja påstå hade 2 ansikten. Första perioden är helt klart Hammarbys och de leder klart rättvist med 1-0 efter mål av lagets (i alla fall ikväll) store ledare #22 Jonathan Queckfeldt. Ett genidrag att göra honom till assisterande kapten!

I periodpausen så gick de flesta och log och skrattade och pratade om hur bra allt såg ut och att 1-0 var helt klart i underkant.

Sen började period 2… VAD HÄNDE?!? Jag drar mig till minnes förra årets möte mot Åker/Strängnäs där vi ägde matchen och tappade allt i 2:a.  Nu pratar vi flashbacks… Att spela en dump and chase hockey passar Å/S, men inte Hammarby och kvitteringen lät inte vänta på sig. Det tog inte ens 2 minuter… Hammarby drar dessutom på sig en del utvisningar i 2:a perioden som inte direkt gynnar spelet.

Vad skulle man hitta på inför 3:e för att hitta tillbaka till spelet man hade i 1:a?
Igen, med facit i hand så var det inte svårare än att spela som man gjorde i första – åk sönder motståndarna och ta upp pucktempot.

När slutsignalen går så lyser resultattavlan 4-1 till Hammarbys favör och Jonathan Queckfeldt är 3 måls skytt med ett mål som kan vara kandidat till årets mål och det med SHL inkluderat. Är nu alla frågetecken uträtade? Självklart inte, men de kanske är lite mindre krokiga beroende på om man tycker att glaset är halvfullt eller halvtomt.

Häng med oss på resan framåt och uppåt!! Nu sänker vi Gotland…

Foto: Henric Wauge

Herr

-

HOCKEYTVÅAN FORTS ÖSTRA B

Hammarby IF - EJ FASTSTÄLLT

lördag 31 december
23:59 EJ FASTSTÄLLT

Dam

-

Damettan Östra

Almtuna IS - Hammarby IF

lördag 31 december
00:05 Upplands Bilforum Arena

J20

-

J20 DIV 1 ÖSTRA B FORTS

Hammarby IF - EJ FASTSTÄLLT

lördag 31 december
23:59 EJ FASTSTÄLLT

J18

-

J18 Div 1 Östra C

Älta IF - Hammarby IF

onsdag 30 november
20:00 Ältahallen

DamJunior

-

DAMJUNIOR REGION ÖST

Sollentuna HC - Hammarby IF

lördag 3 december
17:30 SVEAB Arena

Herr

6 - 2

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA B

Haninge Anchors HC - Hammarby IF

fredag 25 november
19:00 Torvalla Ishall

Dam

2 - 0

Damettan Östra

Hammarby IF - Haninge Anchors HC

onsdag 23 november
19:30 Zinkensdamms IP

J20

4 - 5

J20 DIV 1 ÖSTRA B

Flemingsbergs IK - Hammarby IF

lördag 26 november
17:00 Visättra Ishall

J18

3 - 2

J18 Div 1 Östra C

Tyresö Hanviken Hockey - Hammarby IF

söndag 20 november
17:30 Tyresö Ishall

DamJunior

DAMJUNIOR REGION ÖST

Linköping HC - Hammarby IF

söndag 27 november
14:00 Arena Grosvad