Seger mot seriekollegan

6 sep 2014

Hammarby besegrade seriekollegan Hudiksvall med 5-3 i lördagens träningsmatch.

Bajen inledde starkt, och tog ledningen efter fem minuters spel sedan Adam Thim styrt in Joakim Arnmarks skott. Bägge lagen spelade med hög intensitet, stundtals på fel sida gränsen, vilket ledde till flera utvisningar och otäcka smällar i första perioden. Målskytten Thim blev t.ex. ett par tänder fattigare och tvingades utgå.
Spelmässigt var det fördel hemmalaget i den första perioden, och när man fick spela 5 mot 3 kom utdelningen. Linus Nelson tog sig fram på högersidan och frispelade Casper Mikaelsson som satte 2-0.

Efter pausvilan sjönk tempot något, så även kvaliteten på spelet. Hammarby kunde dock öka på till 3-0 genom Leo Engman, tre minuter in i andra. I mitten av perioden kom tre mål inom två minuter, varav två för Hudik – ett i power play och ett i box play. Däremellan hann Tim-Robin Johnsgård med att måla, och ställningen inför sista perioden var således 4-2.

I den tredje perioden tryckte Hudik på för att försöka gå ikapp, och man var nära att lyckas. Reduceringen till 4-3 kom med sju minuter kvar, och när matchuret stod på 58.05 hade man ytterligare en puck inne. Målet dömdes bort på grund av spelare i målgården. Hudik tog timeout och plockade ut keepern för att försöka åstadkomma en kvittering, men istället kunde Sebastian Johansson fastställa slutresultatet 5-3 i tom kasse (via bägge stolparna).

En ganska stabil insats av Hammarby, det märks tydligt att spelarna börjar hitta varandra bättre och bättre. Man spelar med hög intensitet och mycket hjärta, samtidigt som man tar många kloka beslut i anfallsspelet. Stundtals är det fortfarande lite väl enkla misstag i försvarsspelet, men på det stora hela ser det väldigt lovande ut inför fortsättningen!

/Victor Nyström

Herr

5 - 1

PLAY OFF TILL KVAL HOCKEYETTAN

Nacka HK - Hammarby IF

lördag 24 februari
13:40 Nacka Ishall

Livestream

Dam

3 - 5

KVAL TILL DAMETTAN ÖST

SDE HF 2 - Hammarby IF

söndag 24 mars
12:30 Enebybergs Ishall

Livestream

J20

6 - 4

Kvalserien till J20 regional Öst

Hammarby IF - Göta Traneberg IK

onsdag 27 mars
19:30 Kärrtorps IP

Livestream

J18

Kvalserie till J18 Regional Öst

Hammarby IF - Wings HC Arlanda

söndag 14 april
16:00 Kärrtorps IP

Livestream

DamJunior

6 - 4

Damjunior Grundserie Region Öst

Hammarby IF - Team Uppsala HC

söndag 31 mars
12:00 Zinkensdamms IP

Livestream