Ny seger i LW-hallen

29 Nov 2014

Hammarby besegrade Väsby med 4-1, och tog därmed sina tredje raka hemmaseger.

Den första perioden bjöd på mycket kamp och mindre skönlir. Den stora snackisen i perioden blev det kortare avbrott som fick tas på grund av problem med isen. Spelet kunde lyckligtvis återupptas efter några minuter, men det är förstås tråkigt att det återigen blir strul med isen. Undertecknad kan bara stämma in i vad klacken skanderade under avbrottet – ”ge oss en ishall”. Nåväl, tillbaka till matchen – inga mål att rapportera om i den första perioden, som var jämn.

I den andra perioden inledde Hammarby riktigt bra, och efter knappt tre minuter kunde formstarke Anton Molnar sätta matchens fösta mål. Tyvärr kom det en snabb replik, när Väsby fick chansen att spela power play. Det var två gamla Bajenspelare som såg till att bortalaget kunde kvittera – Henrik Karlsson passade fram till Andreas Paulsson som gjorde 1-1. Bajen fortsatte att trumma på efter målet, och kunde återta ledningen när Mattias Forsberg styrde in ett skott från Hampus Harlestam. Med dryga minuten kvar av perioden gjorde samme Harlestam 3-1 när han hittade en lucka mellan målvaktens benskydd och stolpen.

Hammarby såg ut att ha full kontroll på matchen i den tredje perioden, och var fortsatt det lag som skapade de farligaste lägena. Väsby tog ut målvakten med tre minuter kvar, och då kunde Leo Engman fastställa slutresultatet 4-1 i tom kasse. Slutminuterna blev rejält stökiga med flera utvisningar och ett matchstraff för vardera lag.

Hammmarby gjorde en mycket stabil laginsats rakt igenom, och segern var helt rättvis. Målvakten Linus Lundin utsågs till matchens lirare, andra som utmärkte sig var Leo Engman och Hampus Harlestam som båda fick göra mål. Mattias Enroth debuterade och gav ett stabilt intryck. Mest imponerande var nog ändå publiken – 431 personer kom och stöttade med fantastiskt bra sång i 60 minuter!

Hammarby Hockey vill tacka alla supportrar, matchvärden Bajen Fans och de hjältar som sponsrade med 3 kr/åskådare för en härlig lördagskväll – TACK! Stort grattis också till Hammarby Bandy, som inledde #grönvitlördag med att besegra Sirius på Zinken.

Nu återstår det tre matcher för Hammarby, och det blir en tät kamp om placeringarna 7-11 där det gäller att försöka få med sig så många bonuspoäng som möjligt till fortsättningsserien. Nästa match är borta mot Tierp på onsdag, och nu på fredag 5/12 kl 19.00 spelas den uppskjutna matchen mot Vallentuna i LW-hallen. Vi hoppas på lika mycket folk och samma grymma stämning då!

/Victor Nyström

Herr

-

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA 23/24

Hammarby IF - Värmdö HC

tisdag 12 december
19:00 Kärrtorps IP

J20

-

J20 Regional Fortsättning

Vallentuna Hockey - Hammarby IF

måndag 11 december
19:40 Vallentuna Ishall

J18

-

J18 Div 1 Östra D

Hammarby IF - Eskilstuna Linden

torsdag 14 december
19:30 Kärrtorps IP

Herr

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA 23/24

Sollentuna HC - Hammarby IF

fredag 8 december
19:00 SVEAB Arena

Dam

NDHL DamEttan Östra

Hammarby IF - Team Uppsala HC

söndag 10 december
15:00 Zinkensdamms IP

J20

J20 Regional Fortsättning

Hammarby IF - Nyköpings SK

lördag 9 december
17:30 Kärrtorps IP

J18

J18 Div 1 Östra D

Älta IF - Hammarby IF

söndag 10 december
18:30 Ältahallen

DamJunior

Damjunior Grundserie Region Öst

Hammarby IF - Team Uppsala HC

onsdag 6 december
17:30 Zinkensdamms IP