Ny seger i LW-hallen

29 Nov 2014

Hammarby besegrade Väsby med 4-1, och tog därmed sina tredje raka hemmaseger.

Den första perioden bjöd på mycket kamp och mindre skönlir. Den stora snackisen i perioden blev det kortare avbrott som fick tas på grund av problem med isen. Spelet kunde lyckligtvis återupptas efter några minuter, men det är förstås tråkigt att det återigen blir strul med isen. Undertecknad kan bara stämma in i vad klacken skanderade under avbrottet – ”ge oss en ishall”. Nåväl, tillbaka till matchen – inga mål att rapportera om i den första perioden, som var jämn.

I den andra perioden inledde Hammarby riktigt bra, och efter knappt tre minuter kunde formstarke Anton Molnar sätta matchens fösta mål. Tyvärr kom det en snabb replik, när Väsby fick chansen att spela power play. Det var två gamla Bajenspelare som såg till att bortalaget kunde kvittera – Henrik Karlsson passade fram till Andreas Paulsson som gjorde 1-1. Bajen fortsatte att trumma på efter målet, och kunde återta ledningen när Mattias Forsberg styrde in ett skott från Hampus Harlestam. Med dryga minuten kvar av perioden gjorde samme Harlestam 3-1 när han hittade en lucka mellan målvaktens benskydd och stolpen.

Hammarby såg ut att ha full kontroll på matchen i den tredje perioden, och var fortsatt det lag som skapade de farligaste lägena. Väsby tog ut målvakten med tre minuter kvar, och då kunde Leo Engman fastställa slutresultatet 4-1 i tom kasse. Slutminuterna blev rejält stökiga med flera utvisningar och ett matchstraff för vardera lag.

Hammmarby gjorde en mycket stabil laginsats rakt igenom, och segern var helt rättvis. Målvakten Linus Lundin utsågs till matchens lirare, andra som utmärkte sig var Leo Engman och Hampus Harlestam som båda fick göra mål. Mattias Enroth debuterade och gav ett stabilt intryck. Mest imponerande var nog ändå publiken – 431 personer kom och stöttade med fantastiskt bra sång i 60 minuter!

Hammarby Hockey vill tacka alla supportrar, matchvärden Bajen Fans och de hjältar som sponsrade med 3 kr/åskådare för en härlig lördagskväll – TACK! Stort grattis också till Hammarby Bandy, som inledde #grönvitlördag med att besegra Sirius på Zinken.

Nu återstår det tre matcher för Hammarby, och det blir en tät kamp om placeringarna 7-11 där det gäller att försöka få med sig så många bonuspoäng som möjligt till fortsättningsserien. Nästa match är borta mot Tierp på onsdag, och nu på fredag 5/12 kl 19.00 spelas den uppskjutna matchen mot Vallentuna i LW-hallen. Vi hoppas på lika mycket folk och samma grymma stämning då!

/Victor Nyström

Herr

-

HOCKEYTVÅAN FORTS ÖSTRA B

Hammarby IF - EJ FASTSTÄLLT

lördag 31 december
23:59 EJ FASTSTÄLLT

Dam

-

Damettan Östra

Almtuna IS - Hammarby IF

lördag 31 december
00:05 Upplands Bilforum Arena

J20

-

J20 DIV 1 ÖSTRA B FORTS

Hammarby IF - EJ FASTSTÄLLT

lördag 31 december
23:59 EJ FASTSTÄLLT

J18

-

J18 Div 1 Östra C

Älta IF - Hammarby IF

onsdag 30 november
20:00 Ältahallen

DamJunior

-

DAMJUNIOR REGION ÖST

Sollentuna HC - Hammarby IF

lördag 3 december
17:30 SVEAB Arena

Herr

6 - 2

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA B

Haninge Anchors HC - Hammarby IF

fredag 25 november
19:00 Torvalla Ishall

Dam

2 - 0

Damettan Östra

Hammarby IF - Haninge Anchors HC

onsdag 23 november
19:30 Zinkensdamms IP

J20

4 - 5

J20 DIV 1 ÖSTRA B

Flemingsbergs IK - Hammarby IF

lördag 26 november
17:00 Visättra Ishall

J18

3 - 2

J18 Div 1 Östra C

Tyresö Hanviken Hockey - Hammarby IF

söndag 20 november
17:30 Tyresö Ishall

DamJunior

DAMJUNIOR REGION ÖST

Linköping HC - Hammarby IF

söndag 27 november
14:00 Arena Grosvad