Ni ska akta er för Bajen !

18 Nov 2013

 

 Åsikterna är krönikörens egna och behöver inte överensstämma med Hammarby Hockeys hållning.

Ofta så kommer jag på mig själv med att skrika just det som står i rubriken och det är kanske inte alltid så smickrande , men just i det där ögonblicket så är det just så jag känner . Det finns en känsla av revansch , en känsla av att nu vänder det . Det kan vara att Hammarby slår in ett mål i en match som står och väger eller att någon av våra spelare trycker till just den där spelaren i motståndarlaget som har hållit på och hackat med klubban på våra spelare .

Det har varit två matcher sedan jag satt vid tangentbordet sist och den ena matchen var mot Visby borta , där vi blev övermannade av ett bättre lag som visade vad som krävs i varje match för att vara ett av topp-fyra lagen . Den andra matchen var mot Arlanda Wings ( borta ) , där det skulle visa sig att Hammarby har lärt sig mycket under resans gång och att vi har mycket att komma med . När det är 30 sekunder kvar så står det 5-5 på resultat-tavlan och Hammarbys #47 Jesper Kokkonen hade en stolpträff ifrån att vi skulle ge Arlanda på pälsen den här gången . Nu blev det bara en poäng med oss hem , men känslan från Hammarbylägret var att detta var inte ett rättvist resultat sett över hela matchen .

Tränaren Håkan Ferm
-Vi lyckades skaka om Arlanda ordentligt och vi pratade en hel del efter Visbymatchen om hur vi borde ha agerat . Det finns en stor tro i hela laget på att vi kan slå alla lag i serien och det visade vi mot Arlanda , även om det inte gick hela vägen .
Vad är det som ni har förändrat i jämförelse med hur det såg ut i början av säsongen ?
-Det är nog att vi har hittat ett spel som passar oss och som vi kan förändra beroende på motståndet . Vi är inte så naiva i spelet och sedan så tar alla i laget mognare beslut . Det har tagit tid att spela ihop laget och hitta bra kombinationer av spelare som fungerar i olika situationer .

Håkan pratar också en del om dom skador som drabbat truppen , då har det kanske inte alltid varit den konkurrensen om platserna i laget som tränarna önskat .

På Onsdag så möter vi Nyköping hemma och sedan så är det Gnesta borta på Söndag . Nyköping ligger fyra i tabellen men förbryllar mig något dom spelat 4-1 borta mot Väsby , för att sedan tvåla till Vallentuna med 9-0 (!)hemma . Det finns en bra förklaring på detta , flyt och nyförvärv .En tung spelare i #7 Henric Höglund som spelat såväl i Allsvenskan och som proffs i Norge , plus en liten vända i Leksand också . Dessutom har dom gjort klart med Daniel Despotovic , med en ganska lång bakgrund från Södertälje . Dessa ska vi hålla ett öga på , utan att vi tappar fokus på det vi ska göra i Hammarby .

Hammarby har gått från klarhet till klarhet och det finns så mycket hockey i alla våra grabbar , så det är dags att vi slutar be om ursäkt och ser till att vi visar Nyköping att vi kan vi också . Det finns en sund konkurrens ända ner till fjärdekedjan och bara saken att vi har en fjärdekedja , gör att vi kan orka på ett bättre sätt genom hela matcherna . Det finns dessutom en bra känsla för att Håkan stökar om ordentligt i båset och inte backar när han behöver ta jobbiga beslut , det tror jag kan borga för att Hammarby/Bajen Fans Hockey kan ta sin första seger mot Nyköping .
Till sist så vill jag att vi ser till att välkomna Mikael Paunio tilll Hammarby , det ska tydligen vara en riktig talang och en kompis från Finland sa till mig att detta är en mycket lovande spelare som HIFK slarvat bort .

Nu hoppas jag att så många som möjligt tar sig ut till LW-Hallen och sjunger fram de våra !!!

NU KÖÖÖR VI , ANDRA SIDAN ÄR NI KLARA ?

/Stefan ståhl

Herr

-

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA B

Hammarby IF - Nacka HK

fredag 29 oktober
19:00 SDC-hallen

Dam

-

Damettan Östa

Haninge Anchors HC - Hammarby IF

onsdag 27 oktober
19:30 Torvalla Ishall

J20

-

J20 DIV 1 ÖSTRA B

Trångsunds IF - Hammarby IF

måndag 1 november
20:00 Stortorpshallen

J18

-

J18 Div 1 Östra B

Spånga IS IK - Hammarby IF

söndag 31 oktober
17:30 Från Stan Hallen

Herr

1 - 6

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA B

Haninge Anchors HC - Hammarby IF

tisdag 26 oktober
19:00 Torvalla Ishall

Dam

3 - 0

Damettan Östra

Hammarby IF - Södertälje SK

söndag 24 oktober
17:00 Zinkensdamms IP

J20

1 - 6

J20 DIV 1 ÖSTRA B

Saltsjöbadens IF - Hammarby IF

måndag 25 oktober
20:00 Saltsjöbadens Ishall

J18

9 - 4

J18 Div 1 Östra B

Hammarby IF - Lidingö Vikings HC 2

torsdag 21 oktober
19:50 Zinkensdamms IP