Ni gör mig stolt

3 feb 2014

För 2 år sen hade jag aldrig sett Hammarby spelat en hockeymatch (förutom Bajenkvällen 2011). Eller jo, möjligen i min gamla hemort Köping när jag var liten, men knappast nåt jag minns nu.

Det var i kvalet till div1 första gången, säsongen 11-12 som jag besökte MB-Hallen första gången. Jag var publikvärd och det var otroligt mycket folk på plats, 500 pers för att vara exakt, fullsatt! Hela det kvalet var det fullsatt och jag minns att jag ställde mig frågan, varför spelar vi inte på Hovet? Svaret jag fick var: – Det brukar inte vara så här mycket folk i vanliga fall!

Säsongen efter började jag följa hockeyn mer och mer. Ja i stort sätt varje match var jag på. Till och med när laget tog båten över till Gotland för att möta Sudret från Hemse var jag med. Jag och många många andra. Vi regerade Hemse ishall totalt men under året så gapade stolarna i MB-hallen tomma. Jag undrade många gånger varför, jag tänkte att jag skulle ta reda på varför Hammarbyarna inte följer sitt hockeylag.
Jag började gräva i botten och fick reda på att det aldrig skett, inte ens under säsongen 2002/03 då laget vann Allsvenskan, Superallsvenskan och spelade Elitseriekval så var det vidare mycket folk. Visst, vissa matcher var det 3-4000 på. Men de flesta så stannade publiksiffran på ett par hundra. Inte ens när vi var som bäst så kom det alltså mycket folk, varför?

Säsongen 2007-08 var ett skämt. 725 åskådare i snitt, då är derbyna mot gnaget inräknade. Skulle vi ta bort dom så hamnar snittet på 462 sista säsongen som Hammarby Hockey fanns innan konkursen. 426 stycken!!!
Snittet var högre året efter i Div4!!

Under året så har jag lärt känna många spelare, ja nästan alla i Hammarbys trupp.
De är alltifrån snickare och säljare, plugghästar och målare. Men inte en enda i truppen har ”ishockeyspelare” som arbete. Inte en enda av dessa 25 killar har en enda krona i betalt för att spela hockey i Hammarby. Men alla dessa killar älskar att spela för Hammarby.

De spelar för Hammarby för att de vill spela för Hammarby. Inte av någon annan anledning. I år har publiksiffrorna blivit ännu lägre i LW-Hallen som den numer heter, vi snittar nog runt 250 pers. Detta trots elitspel och Hammarbys återkomst.
Siffran på Bajenkvällen var den sämsta på 3 år, trots att laget numer spelar riktigt bra och underhållande hockey, varför är det så?

Min dröm är att vi kan sälja ut LW-Hallen gång på gång, då kanske vi i framtiden kan få en ny hall. Då kanske vi i framtiden kan spela i SHL. Då kanske vi tar vårt 9one Sm-Guld.

Min kärlek till denna förening är enorm, därför gjorde jag en film om detta.
Ni såg den på jumbotronen på Bajenkvällen i fredags, här nedan kan ni se den igen.

AV SUPPORTRAR – FÖR SUPPORTRAR
BAJEN FANS – HAMMARBY HOCKEY

Skrivet av Henric Wauge 

Herr

-

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA B

Hammarby IF - Nacka HK

fredag 29 oktober
19:00 SDC-hallen

Dam

-

Damettan Östa

Haninge Anchors HC - Hammarby IF

onsdag 27 oktober
19:30 Torvalla Ishall

J20

-

J20 DIV 1 ÖSTRA B

Trångsunds IF - Hammarby IF

måndag 1 november
20:00 Stortorpshallen

J18

-

J18 Div 1 Östra B

Spånga IS IK - Hammarby IF

söndag 31 oktober
17:30 Från Stan Hallen

Herr

1 - 6

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA B

Haninge Anchors HC - Hammarby IF

tisdag 26 oktober
19:00 Torvalla Ishall

Dam

3 - 0

Damettan Östra

Hammarby IF - Södertälje SK

söndag 24 oktober
17:00 Zinkensdamms IP

J20

1 - 6

J20 DIV 1 ÖSTRA B

Saltsjöbadens IF - Hammarby IF

måndag 25 oktober
20:00 Saltsjöbadens Ishall

J18

9 - 4

J18 Div 1 Östra B

Hammarby IF - Lidingö Vikings HC 2

torsdag 21 oktober
19:50 Zinkensdamms IP