Låt oss få andas ut på Onsdag

4 feb 2014

Åsikterna är krönikörens egna och behöver inte överensstämma med Hammarby Hockeys hållning.

 

Jag börjar så smått att hämta mig från Bajenkvällen med förlust mot ett Tumba som vi slagit alla gånger under den här säsongen , men naturligtvis så ska vi förlora när det är just den kvällen som ska vara vår även på isen .  När jag sedan möter upp en del Hammarbyare i matchen mot Arlanda borta så har vi lite diskussioner om vad vi måste ändra till nästa Bajenkväll . För mig blir det tyvärr klart att stämmningen inte alltid är av godo , utan när det står 6000 personer på läktaren så är det helt klart en annan miljö som dom flesta av våra spelare inte har upplevt .  Kanske skulle vi ha haft enbart dom äldre spelarna som varit med förut , i alla fall under dom första bytena .  Det är nog inte optimalt , men det blir mycket diskussioner om hur vi ska formera styrkorna och framförallt förbereda spelarna på vad som komma skall .
En idé är att hålla pucken enbart i egen zon under den första perioden , för att förvirra våra motståndare .  Det är inte seriöst att diskutera på det här sättet , men kanske en del i sorgearbetet  och en del i att fortsätta med vår humor oavsett hur det går .

På onsdag kl 19.00 möter vi återigen Nacka och då vill jag inte se en repris av den förra matchen då vi möttes på deras hemmaplan .  Vi förlorade då med knappa 3-2 och då kan man vara krass och säga att vi bara spelade i en period , så om vi spelar i tre den här gången så kan vi med största säkerhet räkna med att vi spelar i Division ett nästa år också .  Men jag är inte lugn förrens matchen är över och vi har vunnit .

Snart så kan vi summera den här säsongen spelmässigt och organisationsmässigt , men vi har några matcher till som vi ska spela innan just den krönikan kommer .  Det jag däremot har funderat mycket på är hur vi ska kunna påverka publikutvecklingen till ett mer positivt saldo under nästa säsong .

Det känns lite ironiskt att just det lag som skapades ur Bajen Fans och som sedan under förra året blev Hammarby Hockey , har blivit en smula övergivet av fansen .  Hur har det blivit såhär ? Jag har inga enkla svar utom att det ständigt återkommer till att den geografiska placeringen i Sätra . Jag köper inte riktigt den förklaringen !
Till större delen så består Bajen Fans av just fotbollsfans och att vi ska förlita oss på att just den publiken ska strömma till hockeysektionen tror jag inte är möjligt . Tittar vi på bandyn så är nog sanningen att den består av bandyfanatiker från andra delar av landet , dom kommer inte heller att börja gå på Hammarby hockey i någon större omfattning .

Ska vi få någon förändring så är det en mer omfattande information till dom som bor i områdena runtomkring och i skolorna . Det kanske kan startas ett supporterinitiativ till nästa säsong , där vi siktar på att det ska gå en buss från Medborgarplatsen varje hemmamatch och därmed få med några från söder som är sugna men lite lata .

Sedan är det frågan med stort F som är ett måste få en lösning för att vi ska kunna ta nästa steg och det är EN EGEN ISHALL och där ser jag Kärrtorps IP som en rimlig möjlighet och ett måste .

Vi är många som kommer att fortsätta kämpa för våra möjligheter att vara kvar i Division ett och även kunna avancera i seriesystemet , men det är många fler som behöver hjälpa till med det dom kan för att det ska kunna bli möjligt .

Kämpa Hammarby/Bajen Fans Hockey , vi kommer att växa och bli den stora sektionen som vi förtjänar att vara .
Följ med på vår resa , den har bara börjat .

/Stefan Ståhl

 

 

 

Herr

-

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA B

Hammarby IF - Nacka HK

fredag 29 oktober
19:00 SDC-hallen

Dam

-

Damettan Östa

Haninge Anchors HC - Hammarby IF

onsdag 27 oktober
19:30 Torvalla Ishall

J20

-

J20 DIV 1 ÖSTRA B

Trångsunds IF - Hammarby IF

måndag 1 november
20:00 Stortorpshallen

J18

-

J18 Div 1 Östra B

Spånga IS IK - Hammarby IF

söndag 31 oktober
17:30 Från Stan Hallen

Herr

1 - 6

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA B

Haninge Anchors HC - Hammarby IF

tisdag 26 oktober
19:00 Torvalla Ishall

Dam

3 - 0

Damettan Östra

Hammarby IF - Södertälje SK

söndag 24 oktober
17:00 Zinkensdamms IP

J20

1 - 6

J20 DIV 1 ÖSTRA B

Saltsjöbadens IF - Hammarby IF

måndag 25 oktober
20:00 Saltsjöbadens Ishall

J18

9 - 4

J18 Div 1 Östra B

Hammarby IF - Lidingö Vikings HC 2

torsdag 21 oktober
19:50 Zinkensdamms IP