Krönika: Ur en supporters perspektiv

25 apr 2014

Nya serien är här, en fröjd för ögat med lag ifrån pendelkartan och några klubbar med lite avstånd! Personligen jublar jag mest åt att man inför en rak grundserie med hemma/bortamöten. Förra årets grundserie med hemma/borta + frågetecken (lottad tredje match) kändes bara som en dålig nödlösning. Vi mötte bland annat Tumba, Gnesta och Nacka 6 ggr förra säsongen och det kan man väl minst sagt säga att det gynnar ju inte publiktillflödet. Inget ont om dessa klubbar men de har ju verkligen ingen publik alls.

Nu väntar: Hudiksvall, Åkers, Tierp och Enköping på att våra grönvita hjältar rullar in! Visby/Roma är ju en gjuten bortaresa, minns förra årets karneval!
Huddinge och Väsby är klassikermöten som inte behöver presenteras närmare!

Haninge är också tillbaka. Där hoppas jag att vi slipper problem på bortais då vissa grupperingar tjafsar med våra supportrar, något som drar ner Haninges attraktionsvärde rejält i mina ögon. Det känns trist att behöva vara orolig för vänners säkerhet. Värmdö är åter i ettan, deras påkostade inmarsch är ett ”måste” för alla techno-Bajare. Arlanda finns givetvis också med i serien igen, ett lag som vi hade alldeles för stora problem med förra året. Tycker vi endast gjorde en bra insats mot dem och då vann vi. Bättring krävs. Vallentuna skall ha all heder för sitt otroligt låga entrepris, 40 spänn och då ingår kaffe. Bara det är värt ett besök.

En annan sak som var som julafton för mig var att vi hade en avslutningsmatch där vi supportrar fick vara med på sista träningen med A-laget och spela match, så sjukt roligt att dra på sig en hockeyutrustning igen efter 30 år. Jag var helt slut efteråt, men det var det roligaste jag gjort på många år. Ett skott i stolpen och några små tacklingar lyckades jag med, nästa år skall jag göra mål.

En hel del arbete pågår i kulisserna och vi hoppas kunna presentera dem här på hemsidan. Känns knasigt att säga det men jag längtar redan nu efter hockeymatcherna, dock vill jag njuta av en grym sommar först.

Glöm inte årsmötet den 27 maj kl 19:00 i Gula villan, dega in avgiften och kom och delta aktivt i föreningen som är byggd av supportrar, för supportrar!

Hammarby Hockey i mitt hjärta, väl mött i vimlet, snart är det tekning igen 😉

Robban Ljung

Herr

-

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA B

Hammarby IF - Nacka HK

fredag 29 oktober
19:00 SDC-hallen

Dam

-

Damettan Östa

Haninge Anchors HC - Hammarby IF

onsdag 27 oktober
19:30 Torvalla Ishall

J20

-

J20 DIV 1 ÖSTRA B

Trångsunds IF - Hammarby IF

måndag 1 november
20:00 Stortorpshallen

J18

-

J18 Div 1 Östra B

Spånga IS IK - Hammarby IF

söndag 31 oktober
17:30 Från Stan Hallen

Herr

1 - 6

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA B

Haninge Anchors HC - Hammarby IF

tisdag 26 oktober
19:00 Torvalla Ishall

Dam

3 - 0

Damettan Östra

Hammarby IF - Södertälje SK

söndag 24 oktober
17:00 Zinkensdamms IP

J20

1 - 6

J20 DIV 1 ÖSTRA B

Saltsjöbadens IF - Hammarby IF

måndag 25 oktober
20:00 Saltsjöbadens Ishall

J18

9 - 4

J18 Div 1 Östra B

Hammarby IF - Lidingö Vikings HC 2

torsdag 21 oktober
19:50 Zinkensdamms IP