TIONDE-BAJENKVÄLLEN-Nu-ska-Hammarby-slå-publikrekordet

KRÖNIKA: Jag är så förbannat stolt

26 mar 2020

Kan villigt erkänna att jag har suttit hemma hela dagen och funderat. Jag har till och med frågat mina vänner inom journalistkåren. Funderat, vandrat omkring, tittat in i väggen och dylikt. Hur fan (ursäkta min svenska) skriver man en positiv krönika?

Förstå mig rätt nu. De flesta gånger man skriver en krönika eller liknande är för att man vill spy ut sin galla över något. 99 procent av fallen jag fattat pennan (eller tangentbordet numer i den digitala världen) har det handlat om Stockholms dåliga eller helt obefintliga förmåga att bygga en eller flera ishallar. Då är det lätt, när man är förbannad, att skriva en krönika.

Nu kommer vi ju till dilemmat, att skriva en positiv krönika. Alla som är över en viss ålder och har varit med ett tag vet att journalistik handlar till mestadels och inte totalt av negativ spridning av en nyhet. Den säljer liksom bättre. Det är sällan du skådar i tidningen att någonting är bra. Eller Jippie, se så bra de är på detta företag. Snarare motsatsen. Mitt företag jag jobbar på hamnar väldigt ofta i media som en negativ nyhet, oavsett vad vi än gör.

Nog om detta och till saken.

Det var längesedan jag var så här glad och positivt överraskad. Hemska människa som jag är och är glad i dessa tider. Men det är verkligen nu man ser hur mycket folk faktiskt ställer upp på varandra. Vad det är som betyder något. Då pratar jag såklart inte om alla de människor som köper all handsprit, toapapper eller barnmat i affärerna. Nej, jag pratar om solidariteten ute i samhället att faktiskt ta vara på människor som har det lite svårare just nu.

Tro mig när jag säger att det aldrig är lätt att driva en förening. I allmänhet inte i Stockholms stad och i synnerhet inte i skuggan av andra förringar. Men det går, med väldigt många eldsjälar i föreningen och ett jävla anamma. Med människor som sällan ger sig och med en viss finess och mycket kunskap.

I ärlighetens namn ska sägas att det här med att driva insamlingar är vanligare i Hammarbys namn än att prästen kommer i tid till kyrkan varje söndag. Vi har upplevt en hel del räddningar de senaste åren och det är definitivt inte den sista vi får uppleva nu. Därför var jag väldigt skeptisk till en insamling i Hammarby Hockeys regi för att få in pengar till en överlevnad/satsning för framtiden. Jag trodde inte i min vildaste fantasi att detta skulle gå.

Handen på hjärtat, vi har gått vår sämsta säsong till mötes nyligen både på planen och på läktaren. Vem skulle bry sig om ishockeyn skulle försvinna från Bajenland?

Men jäklar så fel jag hade!!!

Under bara något/några dygn har det kommit in över 100.000 kr till Hammarby genom stödbiljetter. Detta motsvarar drygt 1000 biljetter till en vanlig hemmamatch i Sätra under säsongen. Där vi hade ett snitt på ca 100 åskådare varje match. Därmed har åskådarantalet ökat med hela 900% på bara några dagar(!) Detta kallar jag solidaritet. Då måste vi tänka på att det är andra föreningar (även inom Hammarby) som har det svårt och har insamlingar. Vi lever dessutom i en tid där egentligen ingen kan vara säker på sin anställning.

Även om 100.000 kronor kommer att ge en bra effekt till framtiden i Hammarby Hockey är vi inte riktigt i mål ännu. Det behövs några slantar till för att vi ska känna oss helt trygga. Målet är att sälja 6002 stödbiljetter till en match som inte kommer att spelas. Då slår vi rekordet på antal åskådare på en match i Hockeyettan.

Som att det inte räckte med detta. Dessutom har Bajen Fans gått ut med att de säljer souvenirer där hela summan från intäkterna går till Hammarby Ishockeyförening. En tillfällig webbshop har satts upp.

Ni finner den genom att klicka här 

Det finns alltid ett sätt att sponsra Hammarby Hockey 

Det enklaste och bästa sättet att sponsra sin förening är alltid att besöka dess hemmamatcher. Då får föreningen intäkter för din entré biljett plus att sponsorer är mycket mer villiga att sponsra ett välbesökt evenemang. Nu går ju inte det. Därför skapar Hammarby Hockey likt andra föreningar en så kallad stödbiljett.

Denna köper du genom att swisha minst femtio kronor per biljett till 
123 614 23 01 

Ett annat alternativ är att bli medlem i föreningen. Medlemskapet kostar 350 kr per år och ger dig rätten att närvara på årsmöten och dessutom att göra din röst hörd. Ju fler medlemmar en förening har, desto mer lyssnar folk på föreningen.

Du kan bli medlem genom att klicka här 

Billigaste alternativet är att lägga in Hammarby Hockey på sitt Svenska Spel-konto. Då får föreningen tillbaka på Gräsroten utan att det kostar dig någonting alls. Eller i alla fall inte direkt. Föreningen får helt enkelt pengar när du spelar på Svenska Spel.

Anslut ditt konto till Svenska Spel här 

Nu hoppas jag och tror att vi i Sverige kommer att resa oss ur denna kris starkare än någonsin. Kom i håg att lyssna på myndigheterna och var rädd om dina medmänniskor, speciellt de svaga i samhället.

Tvätta händerna, undvik sociala kontakter i onödan och ta hand om dig.

Vi ses på läktaren i höst igen – starkare än någonsin! 

/ Henric Wauge
Ordförande K.F.I.B Bamsingarna support 

 

Ps. På förekommen anledning vill jag påvisa att denna insamling gäller till HELA föreningen och inte något enskilt lag.

Så pengarna till insamlingen går till Hammarby IF Ishockeyförening.

 

 

 

 

Herr

-

HOCKEYTVÅAN FORTS ÖSTRA B

Hammarby IF - EJ FASTSTÄLLT

lördag 31 december
23:59 EJ FASTSTÄLLT

Dam

-

Damettan Östra

Almtuna IS - Hammarby IF

lördag 31 december
00:05 Upplands Bilforum Arena

J20

-

J20 DIV 1 ÖSTRA B FORTS

Hammarby IF - EJ FASTSTÄLLT

lördag 31 december
23:59 EJ FASTSTÄLLT

J18

-

J18 Div 1 Östra C

Älta IF - Hammarby IF

onsdag 30 november
20:00 Ältahallen

DamJunior

-

DAMJUNIOR REGION ÖST

Sollentuna HC - Hammarby IF

lördag 3 december
17:30 SVEAB Arena

Herr

6 - 2

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA B

Haninge Anchors HC - Hammarby IF

fredag 25 november
19:00 Torvalla Ishall

Dam

2 - 0

Damettan Östra

Hammarby IF - Haninge Anchors HC

onsdag 23 november
19:30 Zinkensdamms IP

J20

4 - 5

J20 DIV 1 ÖSTRA B

Flemingsbergs IK - Hammarby IF

lördag 26 november
17:00 Visättra Ishall

J18

3 - 2

J18 Div 1 Östra C

Tyresö Hanviken Hockey - Hammarby IF

söndag 20 november
17:30 Tyresö Ishall

DamJunior

DAMJUNIOR REGION ÖST

Linköping HC - Hammarby IF

söndag 27 november
14:00 Arena Grosvad