HIFvsTHHC-23

KRÖNIKA: Det blir en parodi

3 jan 2021

Detta inlägg är en krönika, alltså mina egna tankar om hur saker och ting går till just nu. Alla ord och tankar i denna skrift nedan är mina egna, personliga och ska inte på något sätt förvridas eller förändras till något som förening eller styrelse står bakom.

 Äntligen, eller får man säga så, är grundserien över. Detta efter att ha senarelagds, skjutits upp, förlängts, pausat, och så vidare. Hur ska man kunna ta denna säsong seriös på något sätt? Runt om i världen pågår en pandemi, miljontals dör och i Sverige får vi tiotusentals nya fall varje dag. Smittan sprider sig snabbare än bränderna i Australien men samtidigt ska vi minsann spela lite hockey, på en semiprofessionell nivå! Alla serier där man tjänar någon form av pengar fortsätta som typ ingenting har hänt. Vad sänder det för signaler?

Är det då okej att befolka sig med andra om det är ens arbete? Samtidigt sitter ”de som bestämmer” att vi ska arbeta hemifrån om vi kan och undvika folksamlingar samt att göra onödiga ärenden. Då blir det lite, hrm, konstigt att vi ska hålla i gång en tredjeliga i Sverige för att någon möjligtvis tjänar pengar på detta.

För att bygga vidare på detta så är alla serier under Hockeyettan pausade fram till minst den 24 januari. Jag skulle kunna tänka mig att det blir mycket längre än så, risken finns att den inte blir av alls. Skulle de däremot öppna upp för att dessa skulle kunna spela, då måste man ju släppa på andra saker också, till exempel serveringstillståndet. Det kommer aldrig att fungera. Till råga på detta kommer det ju en nu pandemilag inom kort vilket kommer att göra så att vi kommer få ännu mer stängningar. Ni som tror på en start av amatöridrotten efter den 24 januari kan sträcka upp en hand nu.

I och med att serien hålls i gång ska ju även tävlingskänslan hållas i gång. Därmed kommer det av allt att döma spelas om att kunna avancera i seriesystemet. Dessvärre verkar inte ligan att ta bort risken att åka ur. Jag personligen har i alla fall inte hört någonting om detta. Vilket betyder att från och med nästa säsong ska Hockeyettan endast bestå av 36 lag i stället för 47 som är dagens antal. Detta betyder att elva lag kommer att mista sin plats. Logiskt är det om det blir två från norra och tre från övriga serier som får syssla med oprofessionell ishockey från och med nästa säsong. Detta betyder i klarspråk att Hammarby måste ha minst tre lag bakom sig när vi summerar vårserien. Det känns väldigt märkligt att göra när inget av lagen har fått en optimal säsong. ”Ja men det är ju lika för alla lag” tänker ni säkert nu. Nja, är det verkligen det? Okej om alla hade varit pausade samtidigt och serien spelats ohaltande. Men som det har varit i år är det inte rättvist någonstans.

Nu kan jag bara tala för det som jag vet om, och det är Hammarby. Tror säkerligen att det är andra lag, exempelvis Grums, som fått ett hårt matchande stundtals. Hammarby hade en period i början på december som det var fyra matcher på en vecka. Resultatet blev noll inspelade poäng och mängder med skadade spelare. Flera av dessa är fortfarande inte tillbaka.

Jag kan förstå att man vill hålla i gång ishockeyn och idrotten i stort. Jag var till och med en av de som trummade för detta i våras. Men det måste finnas någon rim och reson i detta. Nu kommer vårserien (den som Hammarby ska spela) med största sannolikhet att starta till helgen och jag håller alla tummar och tår på att vi inte behöver pausa igen. Att det ska spelas om att sju lag tillhör en serie där ettan går till playoff, två lag hamnar i ingenmansland och tre lag elimineras hoppas jag inte på.

Det jag verkligen hoppas på är att för att citera en väldigt smart människa utan att nämna några namn: ”- Vi säger tack och hej och ses i augusti igen”. Om detta inte skulle ske hoppas jag i stället på att vårserierna i Hockeyettan spelas utom tävlan. För nu handlar det inte längre om vilka som har bäst trupp, utan vilka som har bredast.

Signerat
Henric Wauge
Medlem Hammarby Hockey

 

Herr

-

HOCKEYTVÅAN FORTS ÖSTRA B

Hammarby IF - EJ FASTSTÄLLT

lördag 31 december
23:59 EJ FASTSTÄLLT

Dam

-

Damettan Östra

Almtuna IS - Hammarby IF

lördag 31 december
00:05 Upplands Bilforum Arena

J20

-

J20 DIV 1 ÖSTRA B FORTS

Hammarby IF - EJ FASTSTÄLLT

lördag 31 december
23:59 EJ FASTSTÄLLT

J18

-

J18 Div 1 Östra C

Älta IF - Hammarby IF

onsdag 30 november
20:00 Ältahallen

DamJunior

-

DAMJUNIOR REGION ÖST

Sollentuna HC - Hammarby IF

lördag 3 december
17:30 SVEAB Arena

Herr

6 - 2

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA B

Haninge Anchors HC - Hammarby IF

fredag 25 november
19:00 Torvalla Ishall

Dam

2 - 0

Damettan Östra

Hammarby IF - Haninge Anchors HC

onsdag 23 november
19:30 Zinkensdamms IP

J20

4 - 5

J20 DIV 1 ÖSTRA B

Flemingsbergs IK - Hammarby IF

lördag 26 november
17:00 Visättra Ishall

J18

3 - 2

J18 Div 1 Östra C

Tyresö Hanviken Hockey - Hammarby IF

söndag 20 november
17:30 Tyresö Ishall

DamJunior

DAMJUNIOR REGION ÖST

Linköping HC - Hammarby IF

söndag 27 november
14:00 Arena Grosvad