DSC 7147

Krönika av Marcus Ziegler

13 Nov 2014

Om du håller på Bajen eller om du bara helt enkelt och solidariskt vurmar för idrotten i Sverige oavsett plats så skall du nog titta på den här filmen . Och du borde göra det nu direkt.

 

Den är 6 minuter lång lite drygt.

Efter det finns det många frågor att ställa sig. Det finns dock också ett beslut att ta.

Om man nämligen anser att man är mot den moderna idrotten och gillar saker som verkligen är äkta (du vet idrott utan ersättning, ideellt arbete utanför mångas uppfattningsförmåga och män samt kvinnor som krigar varje dag mot en övermakt av väderkvarnar/robotar, men som ändå ALDRIG ger upp) då finns det bara en väg att gå. Till arenan. Till ishallen. Till läktaren.

Fler föreningar än Hammarby Hockey kommer nämligen inte klara av att ansättas ifrån alla håll med de sämsta tänkbara villkoren för ishockey i Sveriges och hockeyns historia. Det minsta vi supportrar kan göra (och det gäller flera klubbar än Bajen, men specifikt oss) är att dra vår del till stacken så långt det går. Utan att peka finger åt varandra. Utan att jämföra vem som går mest eller minst eller vem som varit med längst. Nej, helt enkelt bara för att ”timmen noll” snart är här för Stockholmshockeyn och återigen speciellt för Hammarby.

Att spela i lägre divisioner där det är enkelt att vinna är en sak. Uppe i ettan är luften tunnare. Och när nyhetens behag och det balla med att titta på ett hockeylag (eller handbolls/bandy/fotbollslag för den delen) på väg upp har lagt sig återstår den bistra verkligheten. Det är här och nu den stora supporten behövs. Det är här och nu en förenings viktigaste tillgång måste göra sitt yttersta för att supporta våra grabbar på nästa steg. Det är här och nu supportrarna till Hammarby Hockey måste vakna och inse att vi spelar på elitnivåer nu. Teoretiskt kan vi möta AIK redan till våren. Teoretiskt. Men det kan lika gärna gå åt andra hållet.

Bara vi supportrar kan vända utvecklingen. Det har vi gjort tidigare. För handbollen. För fotbollen. För många andra idrotter genom åren. Utan oss supportrar finns ingen klubb.

Nästa hemmamatch är mot Enköping onsdagen den 19/11 1900. Då kommer också representanter ifrån handbollslaget vara med och stötta hockeygrabbarna. Senast var damlaget där. Så ska det vara. Nu saknas bara den breda massan av världens bästa fans, Bajenfansen.

https://www.youtube.com/watch?v=X476C7Y0lWg&feature=youtu.be

/Marcus Zielger

Herr

-

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA B

Hammarby IF - Nacka HK

fredag 29 oktober
19:00 SDC-hallen

Dam

-

Damettan Östa

Haninge Anchors HC - Hammarby IF

onsdag 27 oktober
19:30 Torvalla Ishall

J20

-

J20 DIV 1 ÖSTRA B

Trångsunds IF - Hammarby IF

måndag 1 november
20:00 Stortorpshallen

J18

-

J18 Div 1 Östra B

Spånga IS IK - Hammarby IF

söndag 31 oktober
17:30 Från Stan Hallen

Herr

1 - 6

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA B

Haninge Anchors HC - Hammarby IF

tisdag 26 oktober
19:00 Torvalla Ishall

Dam

3 - 0

Damettan Östra

Hammarby IF - Södertälje SK

söndag 24 oktober
17:00 Zinkensdamms IP

J20

1 - 6

J20 DIV 1 ÖSTRA B

Saltsjöbadens IF - Hammarby IF

måndag 25 oktober
20:00 Saltsjöbadens Ishall

J18

9 - 4

J18 Div 1 Östra B

Hammarby IF - Lidingö Vikings HC 2

torsdag 21 oktober
19:50 Zinkensdamms IP