gnagethemma

Klar seger mot AIK

20 Nov 2016

Hammarbys damer såg till att veckan fick bästa tänkbara slut, när man i söndagens sena match besegrade AIK hemma i Zinkens ishall.

Den första perioden bjöd på bra tempo men inte så mycket klara chanser, och i målväg hände allting inom loppet av en dryg minut i mitten av perioden. Kajsa Tidala gav Hammarby ledningen, men AIK kvitterade kort därefter. Hammarby replikerade ännu snabbare, och tog åter ledningen när Elin Eriksson gjorde sitt första mål i Bajentröjan.

I den andra perioden var det spel mot ett mål, och Hammarby gjorde det riktigt bra. Inte ens en minut hade passerat när Nadja Westerlund Rebo ökade på till 3-1. Fyra minuter senare skrev Elin in sig i målprotokollet ännu en gång då hon styrde in ett skott från Henny Franzén. I slutsekunderna av perioden kom också ett femte Bajenmål, den här gången i power play. Linn Hansén var sist på pucken, och fick fira sitt första mål för säsongen.

AIK hade bara sex skott på mål efter två perioder, och matchen kändes redan avgjord. De för dagen vittröjade solnaiterna höjde sig något i sista perioden, och fick in ett riktigt snyggt reduceringsmål i numerärt överläge. Men Hammarby hade full kontroll på matchen, och höll undan till en solklar seger med 5-2.

Det var en mycket stabil insats av hela laget, och det var extra roligt att se flera av våra yngre spelare gå in och ta för sig och göra det väldigt bra. Kul var det också med två spelare som gjorde sina första Bajenmål! Nu väntar närmast ett oerhört viktigt toppmöte borta mot SDE på torsdag, nedsläpp 20.00 i Enebybergs ishall.

/Victor Nyström

Herr

-

Järfälla Cup

Järfälla HC - Hammarby IF

lördag 21 augusti
18:00 Järfälla Ishall

J20

-

TRÄNINGSMATCH

Boo HC - Hammarby IF

lördag 21 augusti
16:00 Björknäs IP

Herr

1- 3

Kvalserie till Hockeyettan

Hammarby IF - Wings HC Arlanda

fredag 2 april
16:00 SDS-hallen

Dam

1 - 4

Damettan Östra

Hammarby IF - Haninge Anchors HC

onsdag 21 oktober
19:30 Kärrtorps IP

J20

5 - 2

TRÄNINGSMATCH

Hammarby IF - Segeltorps IF

söndag 20 september
19:00 SDC-hallen

J18

J18 DIV 1 ÖSTRA D - GRUNDSERIEN 2020 / 2021

Hammarby IF - Järna SK

söndag 25 oktober
19:00 SDC-hallen