It aint over til the fat lady sings

28 jan 2014

Åsikterna är krönikörens egna och behöver inte överensstämma med Hammarby Hockeys hållning.

 

Citatet i rubriken sägs vara taget från en Opera som Richard Wagner skrev och syftar på dom volymiösa damerna som sjöng . Det ska uttalas som att man inte ska tro att allt är klart innan det verkligen är det och det upptar mycket av mina tankar i dessa dagar .

Hammarby gjorde en märklig resa från förlust borta i Nacka med 3-2 och sedan togs en rejäl vinst borta mot Väsby med 0-6 ,  vi kan än en gång ta till uttrycket ”Det svänger om Bajen” .  Jag vågar inte hoppas , även om många runtomkring mig säger att ”Nu är det klart att vi är kvar i ettan till nästa år ”. Jag kan tyvärr inte slappna av på det sättet eftersom jag under många år sett ett Bajen som fallit ihop när det sett som mest positivt ut . Måhända är jag negativ men jag vill vara väldigt tydlig med att vi måste spela in ett antal poäng till innan vi kan andas ut och matchen hemma mot Gnesta på Onsdag kan mycket väl vara den som avgör hur det blir .

Själv var jag krasslig och bestämde mig för att stanna hemma , jag tror inte jag ångrat mig mer under denna säsong .  Det spelades tydligen en riktigt bra hockey och gav inte Väsby en chans att sticka upp . Anton i målet gjorde tydligen ett riktigt hästjobb och kunde belönas med en nolla i protokollet .

Det glädjer mig att #9 Hampus Harlestam återigen börjat hitta målformen lagom till att dom avgörande matcherna spelas .  # 13 Ludwig Ekman åker också med i flödet och det känns skönt att vi överhuvudtaget sprider målskyttet i truppen . #17 Daniel Blomqvist-Sjöholm är en frisk fläkt som dragit in och han passar utmärkt in i det fantastiska bygget som Hammarby utgör .

Nu ska jag inte missa några fler matcher under den här säsongen , jag kommer naturligtvis att komma till LW-Hallen på Onsdag . Den borde kunna fyllas till bredden med en härlig publik , lapp på luckan kanske för första gången i år ? Jag hoppas och tror på det för Hammarby förtjänar verkligen en stor härlig publik varje gång det är hemmamatch .

Slutligen så är det Bajenkvällen på Fredag och då ska jag vara där och insupa den härliga atmosfär som Hovet utgör , egentligen så är det ju våran arena . Tyvärr så kommer det inte tillräckligt med publik för att det ekonomiskt ska vara möjligt att genomföra varenda Hemmamatch där .

Vi alla som supportrar , spelare , ledarstab , och funktionärer jobbar för att vi ska nå dit en dag , men börja på med Onsdagens hemmamatch i LW-Hallen mot Gnesta och sedan  Fredag med att komma till Hovet . Det blir en fest .

Köp din biljett HÄR

Kämpa Bajen , tillsammans är vi Hammarby . En klubb av Supportrar , för Supportrar

/Stefan Ståhl

 

 

Herr

-

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA B

Hammarby IF - Nacka HK

fredag 29 oktober
19:00 SDC-hallen

Dam

-

Damettan Östa

Haninge Anchors HC - Hammarby IF

onsdag 27 oktober
19:30 Torvalla Ishall

J20

-

J20 DIV 1 ÖSTRA B

Trångsunds IF - Hammarby IF

måndag 1 november
20:00 Stortorpshallen

J18

-

J18 Div 1 Östra B

Spånga IS IK - Hammarby IF

söndag 31 oktober
17:30 Från Stan Hallen

Herr

1 - 6

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA B

Haninge Anchors HC - Hammarby IF

tisdag 26 oktober
19:00 Torvalla Ishall

Dam

3 - 0

Damettan Östra

Hammarby IF - Södertälje SK

söndag 24 oktober
17:00 Zinkensdamms IP

J20

1 - 6

J20 DIV 1 ÖSTRA B

Saltsjöbadens IF - Hammarby IF

måndag 25 oktober
20:00 Saltsjöbadens Ishall

J18

9 - 4

J18 Div 1 Östra B

Hammarby IF - Lidingö Vikings HC 2

torsdag 21 oktober
19:50 Zinkensdamms IP