Inför Visby/roma

12 okt 2013

Hammarby sliter vidare och känslan är bra !!

Bajen slirade på skridskorna i andra perioden och förlorade i förlängningen mot Vallentuna . Det såg ganska länge ut som att det var Hammarby som skulle avgå med segern och många med mig trodde nog att det var klart efter 0-2 av #47 Jesper Kokkonen i början av andra perioden , men ödet ville annat . Första perioden framförallt , så spelade Hammarby den hockey jag tror att tränarna vill att dom ska spela hela tiden , fartfyllt men med ansvar och med en tuff attityd .

 Tränaren Håkan Ferm
-Vi har några borta och det innebär att vi inte hade en fjärdelina att tillgå och då är det ju klart att det sliter mycket på spelarna under en match , med det sagt så vill jag ändå poängtera att det var riktigt bra och att vi är på rätt väg . Många spelare växer och det känns som att vi är ett av dom lagen i serien som fortfarande växer med uppgiften , vilket också ger oss tillförsikt .

Förutsättningar ?
-Det är ju helt klart att vi har sämst förutsättningar av alla lag i hela serien och vi får ägna en hel del tid åt att hitta istider runtom i Stockholm , men det är också en logistikfråga där det ska fungera för grabbarna i laget , men vi kämpar på .

 Läget i Visby/roma ?
Inte helt oväntat så ligger Visby på fjärde plats i tabellen , men vi var nog många som trodde att dom skulle ligga ett par platser upp men det är jämt skägg med topplagen och förstaplatsen har tagits över av Arlanda Wings . Hammarby mötte Visby/Roma i första matchen och då vann Visby med 4-2 , fast dom som var där säger att resultatet inte riktigt speglade matchbilden . En annan sak med den matchen , var att domarna skulle följa förbundets regeländringar nitiskt och det innebar att det blev 24 utvisningar i en match som inte ens var ful .

På Fredagen så möter Visby Huddinge och det kommer att vara en drabbning som gör att det kanske är till vår fördel vad det gäller trötta ben eller så är det en nackdel , om dom kommer till matchen mot oss och är revanchsugna . För jag har svårt att se att Visby vinner den matchen . Dom tre senaste matcherna så har dom spelat Borta mot Väsby ( 1-4 ) , Hemma mot Gnesta ( 5-2 ) och Vallentuna borta ( 3-2 ) . Några spelare vi ska hålla ögonen på I Visby/Roma har jag också valt ut . #11 Emil Wahlberg ,#23 Jonathan Johansson och #27 Fredrik Lindblom . Det ser bra ut för Visby men det kommer inte att bli lätt för dom mot …

Hammarby
Med något grön-vit färgade glasögon så måste jag nog säga att Vallentuna klarade sig undan den förra matchen och ta med det spelet som vi hade i första och sista perioden . Vi ska trycka dit Visby ordentligt , vi är så himla mycket bättre nu och med varje match så fungerar samspelen bättre . Jag är emellertid lite orolig över att om vi går i ledning med två mål , så kommer spelarna slappna av lite för mycket och slå av på takten . Jag hoppas också på att vi får klart med övergången av Andreas Segerberg från J20 till A-Laget , men det känns som att förbundets kvarnar mal långsamt . Det skulle vara ett bra tillskott i truppen .
Nu har vi dessutom utökat båset med Benny Rönnelöw som tar hand om Powerplay och Boxplay , vilket vi redan sett avsevärda förbättringar med sedan han anslöt .

Med tio poäng efter nio omgångar så är det ändå Hammarby ett lag på uppgång och jag tycker att målsättningen med topp fyra bör ligga kvar , vi har absolut chansen . Den stora frågan är , kan vi knäcka ”The Big Four” som jag hädanefter kommer att kalla dom som ligger där nu och svaret det är naturligtvis JA .

Några spelare som var riktigt bra sist :
#29 Henrik Karlsson , går från klarhet till klarhet och gjorde det riktigt jobbigt för Vallentuna , #39 Niklas Ekberg en riktig klippa , #47 Jesper Kokkonen med två mål

 Nu laddar vi för en riktigt spännande match på söndag  .
Kämpa Hammarby , Kämpa Supportrar , Det är VI som är Hammarby

 /Stefan Ståhl

Herr

-

HOCKEYTVÅAN FORTS ÖSTRA B

Hammarby IF - Nynäshamns IF HC

fredag 3 februari
19:00 Kärrtorps IP

J18

-

J18 ALLETTAN Div 1 ÖSTRA

Viggbyholms IK - Hammarby IF

söndag 5 februari
20:00 Jägholmshallen

DamJunior

-

Hammarby IF - SDE HF

lördag 4 februari
18:30 Zinkensdamms IP

Herr

1 - 4

HOCKEYTVÅAN FORTS ÖSTRA B

Åker Strängnäs HC - Hammarby IF

tisdag 31 januari
19:00 Åkers Ishall

Dam

4 - 2

Damallsvenskan

Södertälje SK - Hammarby IF

tisdag 31 januari
19:00 Scaniarinken

J20

Hammarby IF - Järfälla HC

måndag 30 januari
19:30 Kärrtorps IP

J18

1 - 2 (STR)

J18 ALLETTAN Div 1 ÖSTRA

Mälarö Hockeyförening - Hammarby IF

tisdag 31 januari
19:30 Allhallen

DamJunior

3 - 1

Damjunior Topp 6

AIK - Hammarby IF

fredag 27 januari
20:00 Ulriksdals IP Hall 3