Inför Visby/Roma

14 Nov 2013

Bra spel ,men det räckte inte hela vägen !

Det är bara att konstatera att Hammarby blev ett nummer för litet i matchen mot Vallentuna , efter en bra förstaperiod så tuggade sedan Vallentuna långsamt upp defensiven hos Hammarby och det var inte deras dag . Matchen slutade 1-4 och jag kan väl tycka att siffrorna inte riktigt speglade matchen . Det brister något i det aggressiva spelet och vi kommer inte upp i den nivå som vi varit vana med att se om man ser till dom sista fyra-fem matcherna . Det var en del frilägen som missades och tapp i mittzonen , vilket straffade sig . Nu är det bara att ladda om batterierna för nästa match som är på bortaplan .

 Visby/Roma
Gotlänningarna trummar på och dom ligger trea i tabellen . Det känns väl som att dom inte är speciellt oroliga för att hamna utanför allettan , men när nu Hammarby kommer på besök så finns en risk för underskattning från deras sida . Dom sista fyra matcherna har det blivit (4-3) mot Väsby hemma , Gnesta borta (0-6) , Vallentuna hemma (2-3) och Huddinge borta (2-3) . Visby vinner oftast dom matcherna dom ska vinna på pappret och ibland så slår dom till och slår Huddinge som enligt mig är det bästa laget i serien . Sist så blev det lite väl stora siffror när hammarby tog emot dom i LW-Hallen (2-6 ) . Tre spelare som gör ett gott jobb i Visby/Roma är #27 Fredrik Lindblom , #14 Niklas Dahlberg som verkar ha ett gott flyt och kan vara extremt målfarlig och #11 Emil Wahlberg .

 Hammarby
Det är ju klart att alla vill vinna !!! Det finns ingenting som kan påvisa att dom inte skulle spela med hjärtat , för klubbmärket , men ibland skiter det sig rentutsagt . Det är synd att vi inte kan uppvisa ett antal matcher på rad som vi vinner , men jag kan tycka att det inte är så långt ifrån som en del tror . Jag tror att vi har en bra chans att vinna mot Visby på deras hemmais , det gäller att vi får igång vår skridskoåkning och att vi sätter våra chanser . Powerplay har blivit bättre , med fler skott på mål , men det viktiga där är också att vi behåller pucken i Visbys zon . Som många har läst så har vi fått en ny back till Hammarby , Mikael Paunio och det känns som att vi har fått en målmedveten värvning som kommer att hjälpa mycket framöver . Nu kommer jag inte att orda så mycket mer om själva matchen , utan säger bara

 -Kör över dom !!!

  /Stefan Ståhl

p.s jag vill gärna ha in synpunkter på det jag skriver inför matcherna , så om ni har förslag på utformning eller annan kritik , maila stefan@powertool.se eller skriv i kommentarsfältet .

Herr

-

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA B

Hammarby IF - Nacka HK

fredag 29 oktober
19:00 SDC-hallen

Dam

-

Damettan Östa

Haninge Anchors HC - Hammarby IF

onsdag 27 oktober
19:30 Torvalla Ishall

J20

-

J20 DIV 1 ÖSTRA B

Trångsunds IF - Hammarby IF

måndag 1 november
20:00 Stortorpshallen

J18

-

J18 Div 1 Östra B

Spånga IS IK - Hammarby IF

söndag 31 oktober
17:30 Från Stan Hallen

Herr

1 - 6

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA B

Haninge Anchors HC - Hammarby IF

tisdag 26 oktober
19:00 Torvalla Ishall

Dam

3 - 0

Damettan Östra

Hammarby IF - Södertälje SK

söndag 24 oktober
17:00 Zinkensdamms IP

J20

1 - 6

J20 DIV 1 ÖSTRA B

Saltsjöbadens IF - Hammarby IF

måndag 25 oktober
20:00 Saltsjöbadens Ishall

J18

9 - 4

J18 Div 1 Östra B

Hammarby IF - Lidingö Vikings HC 2

torsdag 21 oktober
19:50 Zinkensdamms IP