Inför Väsby i LW-Hallen

5 okt 2013

Det är med nöd och näppe som vi klarar oss undan förlust i matchen mot Nacka, men Hammarby avgår även denna gång med seger (1-3 , se matchrapport här ). Det är en riktig kämpaseger och den var inte fin på något sätt, men det var ändock en seger. Dom två första perioderna var inte så mycket att skriva hem om förutom målet och det är först i tredje perioden som man börjar ta sig i kragen och spela upp sig.

Tränaren Håkan Ferm sitter och blåser i alkolåset på brandbilen, när jag når honom under torsdagsmorgonen.

Ingen lukt av champagne idag?

-Nä, det är det verkligen inte.

-Jag tycker ändå att det är ett bra tecken att vi vinner, trots att vi inte riktigt är där i huvudet. Vi kan säga såhär: Vi är nöjda med resultatet men inte med hur vi spelar.

Nu till Väsby

Mötena med Väsby har under årens lopp ofta varit välbesökta från båda sidor och spelmässigt så har vi inte hängt med, men nu har båda lagen haft stor omsättning på spelare så det är helt nya förutsättningar. Väsby har flest spelare med förflutet från Almtuna, Skå och en handfull egna produkter och det man kan utläsa är att många tidigare spelare lämnat klubben då hjärtat inte varit på det rätta stället. Hur har det gått då? Dom sista fyra matcherna så har man vunnit mot Tumba hemma med inte helt övertygande 5-2, Nacka borta (2-7), Visby/Roma hemma (1-4) och slutligen vunnit hemma mot Vallentuna hemma med 4-2. Detta är anledningen att jag tar med fyra matcher idag, det känns väldigt osäkert med vad dom kan och att jag inte riktigt kan se var dom står. Dom spelarna jag tar fram röda flaggan på idag är till att börja med den lovande #6 Jesper Eriksson och sedan #11 Filip Holmgren och #18 Jimmy Dandemar som står för framspelningar ett flertal gånger.

Hammarby då?

Jag tycker inte att jag ska behöva poängtera vikten av att ha en inställning om att köra fullt ut, från början till slut. Vi är så himla mycket bättre än vad resultaten visat och i matchen mot Nacka så trillar vi nästan dit på grund av att vi inte går in fullt ut i matchen. Mentalt ska vi vara starka, mentalt så är vi starka. Vi ska inte visa någon som helst barmhärtighet mot Väsby och vägen dit kommer att vara genom att vi tar skridskoåkningen ända in i situationerna, att vår inställning är att om vi så leder med 5-0 så ska det in några puckar till bakom motståndarens målvakt. Enklare spel tror jag också är en nyckel och ett grönvitt hjärta som inget annat vill än att slå Aik-sympatisörerna på isen genom att förnedra dom så att ismaskinen bara har att skrapa upp deras självförtroende och köra ut det på tippen efter avslutad match. Med tre friska poäng till så är vi plötsligt med i racet mot toppen och dom andra lagen kommer att känna vår andedräkt i nacken.

Jag lovar er alla att jag kommer att vara på plats i LW-Hallen på Söndag när pucken släpps, kommer du? Publiken har en stor del i Hammarbys framgångar och laget behöver våra sånger, när mjölksyran suger som mest då hämtar dom kraft från oss.

 Tillsammans är vi starka , Forza Bajen – Älska Hammarby

 /Stefan Ståhl  

Herr

-

HOCKEYTVÅAN FORTS ÖSTRA B

Hammarby IF - Nynäshamns IF HC

fredag 3 februari
19:00 Kärrtorps IP

J18

-

J18 ALLETTAN Div 1 ÖSTRA

Viggbyholms IK - Hammarby IF

söndag 5 februari
20:00 Jägholmshallen

DamJunior

-

Hammarby IF - SDE HF

lördag 4 februari
18:30 Zinkensdamms IP

Herr

1 - 4

HOCKEYTVÅAN FORTS ÖSTRA B

Åker Strängnäs HC - Hammarby IF

tisdag 31 januari
19:00 Åkers Ishall

Dam

4 - 2

Damallsvenskan

Södertälje SK - Hammarby IF

tisdag 31 januari
19:00 Scaniarinken

J20

Hammarby IF - Järfälla HC

måndag 30 januari
19:30 Kärrtorps IP

J18

1 - 2 (STR)

J18 ALLETTAN Div 1 ÖSTRA

Mälarö Hockeyförening - Hammarby IF

tisdag 31 januari
19:30 Allhallen

DamJunior

3 - 1

Damjunior Topp 6

AIK - Hammarby IF

fredag 27 januari
20:00 Ulriksdals IP Hall 3