Inför Tumba !

29 okt 2013

Dags att vinna i Ishuset !

 Huddinge blev även denna gång en för svår motståndare för Hammarby , men det blev inga utklassningssiffror . När det var full tid så stod det 3-2 till ett något bättre Huddinge . Känslan är att vi var mycket bättre och var inte fullt så naiva som i den första matchen mot dom . Vi har en del saker som naturligtvis kan bli bättre men vi visar att vi ändå är ett väldigt bra lag , trots att manskapet är decimerat . Det är verkligen något som vi ska ta med oss .

 Tränaren Håkan Ferm låter ändå som att han är på ganska bra humör trots förlusten , när jag når honom dagen efter match  .
-Vi borde ha fått med oss en poäng men det räcker inte riktigt till den här gången heller , men spelet har förbättrats på flera fronter och det ska vi ta med oss till den svåra bortamatchen mot Tumba .
Powerplay har blivit bättre för oss och båda målen kom till genom dessa , ska man vara lite kritisk så är det kanske att vi ska bli bättre på att få pucken in i motståndarens zon under PP och etablera spelet där .

Håkan låter bestämd när jag frågar om hur han ser på Onsdagens match .

-Vi ska se till att vinna !!

 Tumba hockey
Tumba Hockey är det namnet som laget bytte till när Botkyrka mer eller mindre hade turbulens och blev av med en hel del spelare , när sportchefen flyttade till Haninge Anchors . Tumba har efter detta byggt sin verksamhet på Juniorer efter detta . Det har varit en ganska tung början för dom , men dom har repat mod och vi kan nog inte förvänta oss att det blir liknande bandysiffror som senast vi möttes i LW-hallen . Dom tre senaste resultaten har varit Nacka borta 2-8 , Väsby hemma 2-4 och Vallentuna borta 6-5 . Dom har helt klart spottat upp sig och Vallentuna klarade sig undan med blotta förskräckelsen . Några spelare att hålla ögonen på är #25 Marcus Bergman , #28 Aki Virtanen och #24 Nick Hedemyr .

 Hammarby
Vårt underbara lag Hammarby gjorde en gedigen match mot Huddinge och det krävs en minst lika engagerad och intensiv Hammarbyklack som sist , för att våra krigare ska orka hela vägen . Jag vet inte om det kommer att vara tre eller fyra linor men vi måste verkligen ta ut det eyttersta för att vi ska ta hem det hela . Det går inte att bara ställa ut skridskorna på isen och tro att vi ska vinna , de måste också kämpas om det . Vi ska se till att vi spelar en tuff hockey , där passningar också hittar rätt adress och inte gör att vi behöver växla om från anfall till försvar pga att det slarvas , men det vet jag att taktik-teamet har koll på .
Jag har här skällt lite på #18 Emil Mårtensson för att han tog lite mycket utvisningar och nu sitter han mindre i bot-båset och har vispat in ett mål också ..bra !! ( jo jag såg att han satt två gånger mot nyköping , men då var jag ju inte där ) . Andra spelare som varit bra är #7 Kevin Göransson , som är en riktigt bra back men som skulle kunna göra ännu mer . Vår trotjänare #22 Patrik Hageman förtjänar också ett omnämnande för hans kämpaglöd och vilja att aldrig ge sig .

 Håkan Ferm sa en annan sak också , det vi åstadkommer på läktaren med våra sånger , är en oerhörd kraft och det ger så himla mycket för våra iskrigare . Se till att vi håller igång vår sång även mot Tumba så ska vår första seger därifrån vara bärgad .

 Forza Bajen , tillsammans är vi Hammarby/Bajen Fans hockey

 /Stefan Ståhl

Herr

-

HOCKEYTVÅAN FORTS ÖSTRA B

Hammarby IF - Nynäshamns IF HC

fredag 3 februari
19:00 Kärrtorps IP

J18

-

J18 ALLETTAN Div 1 ÖSTRA

Viggbyholms IK - Hammarby IF

söndag 5 februari
20:00 Jägholmshallen

DamJunior

-

Hammarby IF - SDE HF

lördag 4 februari
18:30 Zinkensdamms IP

Herr

1 - 4

HOCKEYTVÅAN FORTS ÖSTRA B

Åker Strängnäs HC - Hammarby IF

tisdag 31 januari
19:00 Åkers Ishall

Dam

4 - 2

Damallsvenskan

Södertälje SK - Hammarby IF

tisdag 31 januari
19:00 Scaniarinken

J20

Hammarby IF - Järfälla HC

måndag 30 januari
19:30 Kärrtorps IP

J18

1 - 2 (STR)

J18 ALLETTAN Div 1 ÖSTRA

Mälarö Hockeyförening - Hammarby IF

tisdag 31 januari
19:30 Allhallen

DamJunior

3 - 1

Damjunior Topp 6

AIK - Hammarby IF

fredag 27 januari
20:00 Ulriksdals IP Hall 3