Inför premiären: För Bajen i tiden

12 sep 2013

För Bajen i tiden – En ny sida i sagan om Bajen Fans Hockey /Hammarby Hockey skrivs.

Äntligen så är det dags för våra hockeykrigare att visa upp sig i en riktig tävlingsmatch och det efter fem år i dom nedre divisionerna. I våras var det klart att Bajen Fans Hockey byter namn till Hammarby Hockey.

Det lag vi nu ser på isen har inga likheter med det lag som spelade sin första match med tio man i båset (knappt). Nu ska vi se framåt och jag ska försöka att göra kalkyleringar och gissningar av det lag vi har och hur vårt motstånd ser ut.

Jag börjar med att lyfta luren och slå en signal till tränaren Håkan Ferm och ber honom att beskriva vad han tror om hur det kommer att se ut.
-Vår målsättning är att vi ska vara topp 4 och ta oss vidare till Allettan.

En kaxig inställning för ett lag som har 17 nya spelare och bara åtta kvar från förra säsongen. När jag vidare diskuterar dom olika träningsmatcherna så vill han poängtera att det är dom tre sista matcherna som man har kunnat få en mer fungerande maskin som det bara går att förbättra.

-Vi är underdogs i den här serien och det som är viktigt är att vi håller huvudet kallt och spelar smart, och att vi inte viker ner oss.

Det är ingen tvekan om att Håkan tror på Hammarby och det är med stolthet i rösten som han säger att det här är ett lag som han absolut tror kan ta sig till toppen. Sedan är det ju svårt att förutse hur det kommer att gå, det är tuffa matcher och vi möter Visby, Arlanda och Nyköping i dom första tre matcherna.

Håkan nämner också att domarna har fått nya bedömningsdirektiv som kommer att gynna dom lagen som anpassar sig till detta.

Det är inga smörlirare det här heller, Hammarby åker från Gotland på lördag morgon kl 7.00 och har träning kl 13, så det är högt tempo.

Jag tackar Håkan och det kommer att finnas anledning till att återkomma inom kort.

Visby/Roma då?
Dom avslutade som etta i Allettan, så det är ingen tvekan om att dom också i år är en av favoriterna att gå till Allettan och kanske har dom kapaciteten att gå hela vägen till allsvenskan, så det är en rejäl värdemätare för Hammarby.

För min del så tar jag fram den gamla klyschan ”motivation slår klass” och tror trots bortaplan, meriter och erfarenhet att vi kan vinna. Vi har klassen, vi har motivationen, vi har Bajen Fans så jag skräller till med tipset att Bajen vinner med 2-3 med ett sista mål på övertid av Jesper Kokkonen.

/Stefan Ståhl

Herr

-

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA 23/24

Hammarby IF - Värmdö HC

tisdag 12 december
19:00 Kärrtorps IP

J20

-

J20 Regional Fortsättning

Vallentuna Hockey - Hammarby IF

måndag 11 december
19:40 Vallentuna Ishall

J18

-

J18 Div 1 Östra D

Hammarby IF - Eskilstuna Linden

torsdag 14 december
19:30 Kärrtorps IP

Herr

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA 23/24

Sollentuna HC - Hammarby IF

fredag 8 december
19:00 SVEAB Arena

Dam

NDHL DamEttan Östra

Hammarby IF - Team Uppsala HC

söndag 10 december
15:00 Zinkensdamms IP

J20

J20 Regional Fortsättning

Hammarby IF - Nyköpings SK

lördag 9 december
17:30 Kärrtorps IP

J18

J18 Div 1 Östra D

Älta IF - Hammarby IF

söndag 10 december
18:30 Ältahallen

DamJunior

Damjunior Grundserie Region Öst

Hammarby IF - Team Uppsala HC

onsdag 6 december
17:30 Zinkensdamms IP