Inför Nacka i LW-hallen !!

2 Nov 2013

Nog kan vi bättre än såhär !

 Hammarbys första vinst i Ishuset kasserades in under Onsdagskvällen , men det var väl ingen vacker tillställning på isen direkt . När #39 Niklas Ekberg slår in pucken i mål efter tre minuter så känns det som att den här tillställningen kan bli målrik för vår del men det blir Tumba som replikerar igen efter tre minuter till och det känns då rätt onödigt . Det såg väldigt bra ut under den första perioden , spelarna växlade med varandra på ett bra sätt och sedan var det bara det att pucken skulle in i mål . Skottstatistiken blev 44-26 och matchen slutar i målsnåla 1-2 , vi är under press i andra perioden och spelet från första är bortblåst . Den tredje perioden ser något bättre ut , men kan vi inte bara bestämma oss för att ishockey ändå är ett lagspel och att vi måste sikta lite bättre mot mål istället för att slänga bort pucken en meter utanför målet . Jag är inte nöjd och jag tror inte att spelarna heller var nöjda , så nästa match mot Nacka så ska vi visa vårt kunnande och visa skärpa .

 Nacka
Två poäng är vad Nacka har lyckats skrapa ihop såhär långt in i serien och det kan inte vara alltför kul att vara i deras kläder , men det känns också som att kunnandet och erfarenheten räcker till för att stanna kvar i Division ett . Det känns inte som att dom är rustade för den här serien och frågan är om dom har den ambitionen överhuvudtaget , men för den skull så ska vi inte underskatta dom . Sist på deras hemmaplan så vann Hammarby med 1-3 , men det var ingen lätt seger och vi ska inte heller denna gång ta ut en seger i förskott . Vi hamnade i ett lågt tempo som gynnade Nackas grishockey och det gäller att vi får upp fart i passningsspelet och kunna få utdelning på målchanserna . Två som vi kan se upp med är #25 Linus Nelson och #18 Carl Graf . Det dyker också upp en bekanting i #17 Philip Baczek som tidigare var i Bajen Fans Hockey .

 Tränaren Håkan Ferm har både ris och ros att dela ut efter matchen mot tumba och säger diplomatiskt :
-Vi måste spela som ett lag och hålla oss till det vi har sagt . Han kan hålla med mig om att den första perioden var den bättre av dom tre , men även den tredje var det saker som vi kan ta med oss till matchen mot Nacka .
-Att Tumba missade så mycket chanser , det är det som gör att vi vinner . En bättre inställning från våra spelare kommer att krävas för att vi ska vinna mot Nacka .

 Hammarby
Nu tar vi och glömmer matchen mot tumba och fokuserar på vad vi ska göra på isen framöver istället . V i har ett stort kunnande och många spelare som har en hög nivå , kombinerat med en mycket stor vilja så kommer vi att kunna sy ihop den här säcken på ett bra sätt . Det är inte en match vi ska vara bättre i , utan vi ska höja vår ambitionsnivå så att vi får ihop laget på ett bra sätt . Det är många matcher kvar och vi ska höja oss hela tiden tills det är såpass jämt med topp fyra lagen att dom ska vara nervösa för att möta oss . Det gäller att vi vässar passningarna så att dom kan slås hårdare och skären med skridskorna ska gå ända in i situationerna , för annars kommer vi att tappa för mycket puck till motståndaren . Jag ser att mycket har förbättrats , men skärpan måste vara med i alla tre perioderna trots att vi har lite kort om folk i båset . Den andraperioden har blivit mycket bättre och även jag som lekman förstår att spelarna blir trötta , men det blir motståndaren med och vår ork är större . Det enda jag begär är att spelarna kan se sig i spegeln efter match och kunna säga JA , JA till att jag har gjort allt vad jag kunnat och tagit ut all min ork på det som betyder så mycket . Hammarbymärket på min tröja , att spela för Hammarby betyder mycket mer än ett namn på ett papper , det är Hjärta !!!

 Jag vill till sist stämma in i hyllningskören för E1-klacken , som rejält förstärkte våra röstresurser och dessutom kom med trumma , jag vill ha er igen och igen och igen på våra matcher .

 Kämpa Hammarby/Bajen Fans Hockey , Tillsammans är vi Hammarby

/Stefan Ståhl

Herr

-

HOCKEYTVÅAN FORTS ÖSTRA B

Hammarby IF - Nynäshamns IF HC

fredag 3 februari
19:00 Kärrtorps IP

J18

-

J18 ALLETTAN Div 1 ÖSTRA

Viggbyholms IK - Hammarby IF

söndag 5 februari
20:00 Jägholmshallen

DamJunior

-

Hammarby IF - SDE HF

lördag 4 februari
18:30 Zinkensdamms IP

Herr

1 - 4

HOCKEYTVÅAN FORTS ÖSTRA B

Åker Strängnäs HC - Hammarby IF

tisdag 31 januari
19:00 Åkers Ishall

Dam

4 - 2

Damallsvenskan

Södertälje SK - Hammarby IF

tisdag 31 januari
19:00 Scaniarinken

J20

Hammarby IF - Järfälla HC

måndag 30 januari
19:30 Kärrtorps IP

J18

1 - 2 (STR)

J18 ALLETTAN Div 1 ÖSTRA

Mälarö Hockeyförening - Hammarby IF

tisdag 31 januari
19:30 Allhallen

DamJunior

3 - 1

Damjunior Topp 6

AIK - Hammarby IF

fredag 27 januari
20:00 Ulriksdals IP Hall 3