Namnlöst-2

I skallen på Tomas Lindgren

14 okt 2014

Imorgon är det ny match hemma i vår borg kl 19.00.

Jag heter Tomas Lindgren och är f.d. spelare i Hammarby & Bajen Fans Hockey. Det jag saknar som spelare allra mest är varken själva hockeyn eller sportdrycken, utan det är alla grönvita systrar och bröder på läktaren som bar fram oss i laget till segrar många gånger. Att få äran att höra alla sjunga och skrika för att vi i laget skulle få extra energi är få förunnat, men det fungerar!

Vi har idag ett lag med otroligt drivna spelare och ledare som har valt att dra på sig den grönvita tröjan pga ett par anledningar, en av de viktigaste anledningarna är att de vill få uppleva stämningen och kärleken från supportarna inom Bajen, alltså från oss alla som har ett Bajenhjärta och vill att vårt hockeylag skall fortsätta resan uppåt. Men för att våra spelare skall kunna få uppleva det som jag och många andra har fått göra, ja då krävs det att vi alla tillsammans tar oss ut med start imorgon onsdag och tar med oss vänner, familj, grannar, arbetspolare för att skapa just den där sköna och ”ståpäls” känslan jag ett otal gånger som spelare och supporter har fått inför och under Hammarby Hockeys matcher.
Det är svårt att förklara hur viktigt det är som spelare att känna ett starkt hemma som bortastöd med ramsor, flaggor och hets men jag kan försöka:

Som spelare är det första du ser och reflekterar över är hur det ser ut på läktaren när du gör entré på isen: Är det lite, mellan eller välfyllt ikväll? Ah, det är lapp på luckan! Nu satans ska jag/vi bjuda tillbaka till våra fans, fan vad kul det här blir! Skönt att veta att vi 7-8-9 st på isen i Bajen idag…..

Kanske inte riktigt får fram känslan som jag är ute efter, men Bajens spelare på läktaren är ofta skillnaden på om laget skall känna självförtroende, glädje och en ”vi mot dom” känsla. Hammarby Hockey är unikt och jag vill att det skall fortsätta vara så, men då får vi nu alla försöka göra allt vi bara kan för att fylla upp läktaren på vår hemmaplan(till att börja med), det skall vara jobbigt för våra motståndare att veta att Bajen har alltid en sån jävla fördel på sina hemmamatcher med sina fans, ”där skulle jag vilja lira någon gång”….

Avslutningsvis vill jag tacka er alla som på något sätt har gjort det möjligt för att jag har kunnat få uppleva det jag har gjort inom Hammarby, nu skall vi låta andra få uppleva samma sak.

Forza Bajen!

Skrivet av 
Tomas Lindgren 
F.D Kapten Bajen Fans Hockey 

Herr

-

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA B

Hammarby IF - Nacka HK

fredag 29 oktober
19:00 SDC-hallen

Dam

-

Damettan Östa

Haninge Anchors HC - Hammarby IF

onsdag 27 oktober
19:30 Torvalla Ishall

J20

-

J20 DIV 1 ÖSTRA B

Trångsunds IF - Hammarby IF

måndag 1 november
20:00 Stortorpshallen

J18

-

J18 Div 1 Östra B

Spånga IS IK - Hammarby IF

söndag 31 oktober
17:30 Från Stan Hallen

Herr

1 - 6

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA B

Haninge Anchors HC - Hammarby IF

tisdag 26 oktober
19:00 Torvalla Ishall

Dam

3 - 0

Damettan Östra

Hammarby IF - Södertälje SK

söndag 24 oktober
17:00 Zinkensdamms IP

J20

1 - 6

J20 DIV 1 ÖSTRA B

Saltsjöbadens IF - Hammarby IF

måndag 25 oktober
20:00 Saltsjöbadens Ishall

J18

9 - 4

J18 Div 1 Östra B

Hammarby IF - Lidingö Vikings HC 2

torsdag 21 oktober
19:50 Zinkensdamms IP