Huddinge, en svår nöt att knäcka!

25 Nov 2013

Åsikterna är krönikörens egna och behöver inte överensstämma med Hammarby Hockeys hållning

När det ser som svårast ut , då knyter Hammarbys iskrigare nävarna!( Gammalt Bajenordspråk ) Det är med stor förvåning och chock jag släntrar in i Gnestas ishall under söndagen , jag kom iväg lite sent och kom därmed fem minuter in i första perioden . Jag morsar på den församlade Bajenskaran och blir uppmärksammad på hur det ser ut i båset …jag tappar hakan , var är alla? Det är en mycket märklig stämmning bland oss församlade och under den första perioden så kommer inga ramsor från oss och jag inser att alla undrar vad som hänt .
Det visar sig att det är stora sjukstugan i kombination med att J-20 åkt till Gotland för ett avgörande om dom skulle ta sig till Allettan.
Tränaren Håkan Ferm
Vi i lagledningen bestämde oss för att det är viktigt att J-20 tar sig till Allettan och att vi ändå kommer att fixa matchen mot Gnesta med i stort sett två femmor . Det blev faktiskt en taktisk fullträff.
Är det något vi kommer att ta fram vid valda tillfällen framöver?
Ja vi får väl se , men det var spelarna som stod för bragden och genomförde matchen på precis det sätt vi önskat .
Hur kommer det att se ut på spelarfronten på Onsdag?
Det kommer helt klart att se annorlunda ut och förhoppningen är att vi får tillbaka några spelare till Onsdagsmatchen , säger han och låter lite pillemarisk .

Helt klart är att Huddinge väcker känslor och det är flera supportergrupper som kraftsamlar inför den heta fajten lagen emellan . Med fem omgångar kvar i serien så är Huddinge etta före Visby/Roma och det vore ju fantastiskt om vi kunde störa dom och vinna den här gången .
Sist blev det ju 3-2 i Björkängshallen efter en mycket jämn match som Hammarby med lite tur kunde ha vunnit .

 Vad är det då vi har att slåss emot ?
Ett snabbt spel med flera skridskoskickliga spelare med gott självförtroende och det kommer att bli jobbigt att möta dom .Tydligen så är det dubbelnamnen #19 David Lilleström Karlsson #13 Rasmus Dahlberg-Karlsson , som vi ska se upp lite extra med och sedan toppar jag med #4 Anders Selin .

Hammarby har kommit upp i klass tycker jag på flera fronter , den första perioden mot Väsby borta var det bästa jag sett Hammarby prestera under tiden som jag följt dom och sedan finns det mycket bra sekvenser som kommit allt oftare ju mer laget har kunnat spela ihop sig och jag har goda förhoppningar om att vi ska ta poäng av Huddinge . Det finns stora möjligheter att vi kan slå dom också om alla spelare ger sig tusan på att hålla full fart och ibland grisa lite men aldrig släppa bakåt . En sak som jag tycker vi borde trycka mer på är , att vi ska vara mer aggressiva i motståndarens zon och att skyttet kan vara mer frekvent .

 Några spelare som jag vill framhålla denna gång är #47 Jesper kokkonen , #11 Pontus Okerblad Westin , #9 Hampus Harlestam , #18 Emil Mårtensson . Jag är riktigt nöjd över hur Emil utvecklats i laget och det var kanske inte helt positiva tongångar från min sida i början av säsongen (förlåt), men jag tror att han har tagit det rätt och kämpat sig till förstalinan med förtjänst .

 Nu kan jag knappt bärga mig inför matchstarten på Onsdag och hoppas på att vi fyller LW-Hallen med Bajare och med våra röster , stör ut Huddinge så att dom förstår att dom inte har något att hämta i vår hemmaborg .

Forza Bajen , Tillsammans är vi Hammarby/Bajen Fans Hockey

/Stefan Ståhl

Herr

-

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA B

Hammarby IF - Nacka HK

fredag 29 oktober
19:00 SDC-hallen

Dam

-

Damettan Östa

Haninge Anchors HC - Hammarby IF

onsdag 27 oktober
19:30 Torvalla Ishall

J20

-

J20 DIV 1 ÖSTRA B

Trångsunds IF - Hammarby IF

måndag 1 november
20:00 Stortorpshallen

J18

-

J18 Div 1 Östra B

Spånga IS IK - Hammarby IF

söndag 31 oktober
17:30 Från Stan Hallen

Herr

1 - 6

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA B

Haninge Anchors HC - Hammarby IF

tisdag 26 oktober
19:00 Torvalla Ishall

Dam

3 - 0

Damettan Östra

Hammarby IF - Södertälje SK

söndag 24 oktober
17:00 Zinkensdamms IP

J20

1 - 6

J20 DIV 1 ÖSTRA B

Saltsjöbadens IF - Hammarby IF

måndag 25 oktober
20:00 Saltsjöbadens Ishall

J18

9 - 4

J18 Div 1 Östra B

Hammarby IF - Lidingö Vikings HC 2

torsdag 21 oktober
19:50 Zinkensdamms IP