Herr 211026

Herrlaget – Info från truppen, vecka 23

7 jun 2022

Semestrarna har inte riktigt kommit igång än, men Hammarby Hockey rullar för fullt. Tanken är att vi ska försöka hålla Er fans uppdaterade varje vecka med vad som händer inom Hammarby inför säsongen 2022/2023. Ibland kan det saknas matnyttiga nyheter en vecka, men då ska vi försöka hitta något annat kul att roa Er med. Vi ställer frågorna och lagen svarar – så lätt kan det vara!

1. Hur rullar lagbygget på? Tidigare meddelades att truppen var mer eller mindre intakt. Blir det en bredare trupp i år än fjolåret?

”Det rullar på, men rör förstås på sig lite grann i truppen. Adde (sportchef) och Björn Josdal flänger runt i Stockholm och träffar nya spelare varje vecka. Vi har ingen uttalad siffra på hur stor truppen skall vara, det beror ju helt och hållet på vad vi får in i laget. Vi är muntligt överens med en ny målvakt som har ett bra CV. Det tråkiga, men ärliga svaret, är dock att inga namn kommer att publiceras innan vi har en namnteckning på papper.”

2. Förra säsongen hade vi, iaf i mina ögon, en intressant trupp. Lite oerfaren, men underhållande att se. Vilka spelare finns kvar?

”Här hänvisar vi igen till det tråkiga svaret med namnteckningar, men vi har väl ca. 7-8 spelare från förra årets trupp klara muntligt. Detta är framför allt de spelare som vi verkligen vill behålla. ”

3. Vad kan vi förvänta oss av Bajen 2022/2023?

”Målet för kommande säsong är självklart att vara med och fajtas om en plats uppåt och ta klivet tillbaka till Hockeyettan. Det finns inget annat! Ingen i eller runt laget vill hålla på med det här om ambitionen skulle vara lägre.”

4. Spetskvaliteter måste alla lag ha om man vill komma vidare/uppåt. Några nya spännande namn på väg in som världen får veta här och nu?

Här behöver vi hitta rutin och spets att tillföra till laget. Det vore även kul att kunna presentera ett namn som supportrar och sponsorer känner igen samt även lockar fler spelare till oss, som visar att vi menar allvar med truppbygget och vår ambition för den här säsongen. Det är vårt huvudspår som vi jobbar efter just nu.”

… sedan intervjun gjordes kan jag dessutom säga, från säker källa, att det nu finns spelare som är klara, men… det tar vi i nästa utskick. Den som väntar på något gott…

Kent Eriksson
Kommentator / Hammarby Hockey Webb-TV

Herr

-

PREL. TRÄNINGSMATCH

Tierps HK - Hammarby IF

lördag 27 augusti
19:00 Vegahallen

Herr

3 - 4

Alltvåan Östra 2021/2022

Sudrets HC - Hammarby IF

lördag 5 mars
16:00 Hemse Ishall

Dam

0 - 4

Play Off till SDHL. Kvartsfinal 2:3

Hammarby IF - IF Björklöven

söndag 6 mars
15:30 Zinkensdamms IP

J20

3 - 4

J20 ALLETTAN ÖSTRA

Hammarby IF - Wings HC Arlanda

lördag 26 februari
16:00 SDC-hallen

J18

3 - 2

J18 Allettan Östra

Hammarby IF - Nynäshamns IF HC

söndag 6 mars
18:30 Zinkensdamms IP