Härlig seger mot Huddinge!

27 Nov 2013

Några supportrar med E1 ultras i spetsen hade kraftsamlat för kvällens match. När spelarna entrade isen så kokade LW-hallen. Spelarna såg riktigt taggade ut. Redan en minut in i matchen presenterar Jesper Kokkonen sig själv och tvålar dit 1-0 för Hammarby och hela hallen exploderar ut i glädje. Hammarby spelar aggressivt och håller hög intensitet och äger första perioden. Åtta minuter in i matchen gör Hammarby 2-0 målskytt, Sebastian Johansson. Huddinge kräver timeout.  Strax efter åker Jesper Kokkonen ut för tripping och Huddinge får lira 5 mot 4 och reducerar till 2-1. Likaså kvitteringen kommer under ett PP. Sju minuter kvar av första perioden så trycker Emil Mårtensson in 3-2 för Hammarby. I slutet av perioden byter Huddinge målvakt.

Redan fyra minuter in i den andra perioden blir de lite tumult och Huddinge och Hammarbys Joakim Anmark åker ut för roughing. Strax efter det får Huddinge en man till utvisad för slashing. Då passar Emil Mårtensson på att göra 4-2 till Hammarby. Två minuter efter 4-2 målet gör Robin ”jalkis” Jalkerud 5-2 och jag tror nästan att taket ska lyfta. I slutet av perioden får Jesper Kokkonen en klockren smäll ut av Huddinge spelaren, men domare Taskinen väljer att visa ut båda för roughing. Hammarby som är kända för att göra en mindre bra andra period spelar riktigt bra.

Tredje perioden så tar Huddinge över mer och reducerar till 5-3 under PowerPlay. Hammarby blir allt mera tillbaka pressat och när de är tio minuter kvar så får Huddinge in fjärde målet. Slutet blir en riktig rysare. Huddinge tar ut målvakten och får in en till utespelare och forcerar för kvittering, men Hammarby håller undan och gör en riktigt bra laginsats och vinner över serieledarna.

Man märkte verkligen att den härliga stämningen från läktaren smittade av sig på spelarna. Vi vill rikta ett stort tack till alla grönvita supportrar som tog sig till LW-hallen och stöttade laget till seger.

Av supportrar, för supportrar!

/ Jacob Ytterberg

Länk till statistiken för kvällens match

http://stats.swehockey.se/Game/Events/159716

 

Dam

-

DamEttan Fortsättning Östra

AIK 2 - Hammarby IF

torsdag 29 februari
19:30 Ulriksdals IP Hall 3

Livestream

J20

-

Play off till kvalserie Regional Öst

Hammarby IF - Visby/Roma HK

lördag 2 mars
15:00 Kärrtorps IP

Livestream

J18

-

J18 Allettan Östra

Hammarby IF - Haninge Anchors HC Svart

torsdag 29 februari
19:45 Torvalla B-hall

Livestream

DamJunior

-

Damjunior Grundserie Region Öst

Team Västerort - Hammarby IF

lördag 2 mars
15:00 Grimsta Ishall

Livestream

Herr

5 - 1

PLAY OFF TILL KVAL HOCKEYETTAN

Nacka HK - Hammarby IF

lördag 24 februari
13:40 Nacka Ishall

Livestream

Dam

2 - 3

DamEttan Fortsättning Östra

Hammarby IF - SHK Hockey Club

söndag 18 februari
17:30 Zinkensdamms IP

Livestream

J20

2 - 5

Play off till kvalserie Regional Öst

VisbyRoma HK - Hammarby IF

söndag 25 februari
12:00 Visby Ishall

J18

4 - 2

J18 Allettan Östra

Hammarby IF - Nyköpings SK

söndag 25 februari
13:30 Kärrtorps IP

Livestream

DamJunior

3 - 1

Damjunior Grundserie Region Öst

AIK - Hammarby IF

tisdag 20 februari
19:10 

Livestream