HTG

Han är Hammarby:s nye sportchef – Det ska bli kul att vara med på denna resa

16 apr 2021

Här är Hammarby Hockey:s nya sportchef. Efter ett år på posten har Robban Grääs valt att lämna över stafettpinnen och fortsätter med andra roller i föreningen.

Andreas Pettersson heter mannen som precis tagit över det övergripande ansvaret för Hammarby Hockey:s herrar. Pettersson kommer närmast från Tyresö/Hanviken där han var sportchef för deras ungdoms- och juniorlag.

Han har arbetat ett par år med juniorhockey och har stor koll på marknaden över första, andra och tredjeårsseniorer. Dock vill han påpeka att rekryteringsarbetet kommer att vara teamsanpassat med tränarna, sportchef och sportrådet.

Innan han blev sportchef för Hanviken/Tyresö var han ansvarig för hela FoC Farsta där han själv spelade hockey samt fotboll. Andreas är utbildad idrottslärare och arbetar som det sedan över 20 år tillbaka.

Pettersson är en inbiten Hammarbyare med ingen mindre än en Rolf ”Mackan” Pettersson i släkten som spelade 15 säsonger i Hammarby och vann SM guld 1951 med Bamsingarna samt ett VM guld 1953.

För Andreas är målet glasklart. Hammarby ska varken spela Hockeytvåan eller Hockeyettan. Med meriterna och historien som Bajen har ska vi ligga minst i Hockeyallsvenskan. Hur lång tid det tar är svårt att säga, men det är nu vi börjar resan.

Arbetsprocessen kommer att påminna lite om förra årets när det gäller att rekrytera spelare. Det ska vara hungriga spelare som vill uppåt i karriären samt blanda detta med stor rutin. – Det kommer inte bli någon quickfix,. Vi ska ta steget upp utan att ”fuska”. Pettersson fortsätter med att det finns en del spelare han hoppas kommer att stanna kvar från förra året och han kommer att börja ringa runt till dessa till att börja med och hoppas att truppen kan vara sånär klar i slutet på juli.

Vi hälsar Andreas Pettersson välkommen till rätt sida Nynäsvägen och önskar dig stort lycka till i Hammarby.

 

 

Herr

-

Träningsmatch

Hammarby IF - Arboga Hockey

fredag 10 september
15:00 

Herr

1- 3

Kvalserie till Hockeyettan

Hammarby IF - Wings HC Arlanda

fredag 2 april
16:00 SDS-hallen

Dam

1 - 4

Damettan Östra

Hammarby IF - Haninge Anchors HC

onsdag 21 oktober
19:30 Kärrtorps IP

J20

J20 DIV 1 - GRUNDSERIEN 2020/2021

Hammarby IF - Spånga IS IK

onsdag 28 oktober
19:30 SDC-hallen

J18

J18 DIV 1 ÖSTRA D - GRUNDSERIEN 2020 / 2021

Hammarby IF - Järna SK

söndag 25 oktober
19:00 SDC-hallen

Partner Herrlag

Partner Damlag

J20-partners

J18-partners