Järna bild 2

Hammarby – SDE: 9-3

14 Nov 2022

Hammarby tar komfortabelt hem tre poäng i mötet med ett piggt SDE.
Före nedsläpp uppmärksammade Hammarby sina spelare som varit högst delaktiga i Stockholms förstaplats i årets upplaga av TV-pucken. Spelarna är Ella Bylin, Wilma Georgny, Elina Sydenhag och Clara Matchett som mottog en blomma för framgångarna.
Hammarbys damer sätter tonen i matchen tidigt och det är en för dagen rapp back i form av Frida Petersson som visar vägen med en soloprestation som startar målskyttet med 1-0 i sjätte minuten. SDE kvitterar en minut senare men det hjälper föga för då kliver nästa back Maja Nyberg fram med en offensiv attack och spelar snyggt fram Sigrid Jason som kan sätta ett fint mål vid bortre stolpen. i elfte minuten ökar Linnea Örnqvist på ledningen framspelad av Slivia Bjorgvinsdottir. Period 1 stängs med ledning 3-1 och skotten blir 23-7.
Period 2 startar Bajen med rejält tryck i anfallszonen, de spelar runt och skapar än mer lägen men avsluten studsar inte riktigt rätt väg men efter sju minuter snurrar Ida Normark och Wilma Georgny runt rejält där Wilma blir framspelad i bra skottläge och då sätter hon sitt premiärmål för seniorlaget säkert.
11 minuter senare bryter Johanna Blomkvist ett SDE anfall på egen blålinje och blir fri tillsammans med Wilma Georgny dock tyckte en spelsugen Johanna att Wilma nyss satt ett mål så hon fullföljde med att sätta 5-1 som siffrorna stananr vid efter period 2 där skotten blev 24-4.
Akt tre startar med snabbt Bajenmål av Stella Forsberg framspelad snyggt av Siliva Björgvinsdottir redan efter 21 sekunder. Hammarby går vid detta ned lite i energi och det straffar sig direkt med en reducering av SDE 2 minuter senare.
Men det fanns fler som var sugna på att visa sig för dagen i Bajen och i sjunde minuten kommer Felicia Åberg loss efter lite samspel med Julia Olsson där Felicia säkert sätter 7-2. Med fem minuter kvar snurrar Stella Forsberg och Linnea Örnkvist tillsammans med Silvia Björgvinsdottir runt rejält i anfallet och Linnea spelar fram Stella som går in köksvägen och trycker in 8-2. I sista matchminuten slarvar Hammarby i försvaret med att titta efter puck och SDE kan snyggt spela in för ett direktskott som smiter in vid bortre stolproten lite onödigt snöpligt. Dock var inte Julia Olsson färdig för dagen utan direkt från nedsläpp driver hon på egen hand in i anfallet och efter ett skott tar hon returen själv och lyfter in den samt fastställer slutresultatet 9-3 till Hammarby.
Lagets utnämning till dagens lirare blev Johanna Blomkvist som gjorde come back och visade vägen på sitt sätt.
Nu väntar Tullinge borta på onsdag kl 19.30.

Herr

-

HOCKEYTVÅAN FORTS ÖSTRA B

Hammarby IF - EJ FASTSTÄLLT

lördag 31 december
23:59 EJ FASTSTÄLLT

Dam

-

Damettan Östra

Almtuna IS - Hammarby IF

lördag 31 december
00:05 Upplands Bilforum Arena

J20

-

J20 DIV 1 ÖSTRA B FORTS

Hammarby IF - EJ FASTSTÄLLT

lördag 31 december
23:59 EJ FASTSTÄLLT

J18

-

J18 Div 1 Östra C

Älta IF - Hammarby IF

onsdag 30 november
20:00 Ältahallen

DamJunior

-

DAMJUNIOR REGION ÖST

Sollentuna HC - Hammarby IF

lördag 3 december
17:30 SVEAB Arena

Herr

6 - 2

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA B

Haninge Anchors HC - Hammarby IF

fredag 25 november
19:00 Torvalla Ishall

Dam

2 - 0

Damettan Östra

Hammarby IF - Haninge Anchors HC

onsdag 23 november
19:30 Zinkensdamms IP

J20

4 - 5

J20 DIV 1 ÖSTRA B

Flemingsbergs IK - Hammarby IF

lördag 26 november
17:00 Visättra Ishall

J18

3 - 2

J18 Div 1 Östra C

Tyresö Hanviken Hockey - Hammarby IF

söndag 20 november
17:30 Tyresö Ishall

DamJunior

DAMJUNIOR REGION ÖST

Linköping HC - Hammarby IF

söndag 27 november
14:00 Arena Grosvad