Hammarby föll, hemma mot Väsby!

9 Dec 2013

Det spelades en match i Söndags. Hammarby krigade för 6 poäng till fortsättningserien. Hammarby låg på 31 poäng inför Söndags drabbning mot Väsby. Väsby hade 29 poäng.

Första perioden. Hammarby börjar trevande, snudd på Hawaiihockey. Inget vidare skönspel från något utav lagen.  Man märker att när Hammarby sätter press, så hänger inte Väsby riktigt med. Hammarby saknar tyvärr sikte och skärpan tycks ligga hemma. I slutet av perioden när det är spela 4 mot 4 grisar Väsby till 1-0 när de är 2 min kvar av perioden.

Andra perioden. Drygt 5 min in i andra, så åker Robin Kokkonen ut för abuse of officials och får sitta 10 min. Strax innan de har storebror Jesper åkt ut 2 min för crosschecking. 1 min efter det så utökar Väsby sin ledning med 2-0. 3 min efter gör Väsby 3-0. Hammarby har ingen spelare som direkt utmärker sig, men  Mikael Paunio kämpar och sliter vinner sina tekningar. Strax efter Väsbys 3-0 mål blir han fasthållen och hakade, såklart rinner tålamodet och Paunio ger igen. Givetvis så tar domaren ett avslut och visar ut honom för en crosschecking. 2 min för Paunio som får åka och sätta sig. Dock klarar sig Hammarby de boxplayet. Men drygt 4 min efter gör Väsby 4-O…  Hammarby tar en timeout och försöker få till en förändring. Tränarna tar beslutet om att byta ut målvakten. Johan som blir utbytt visar högt och tydligt att han inte är nöjd med varken sin insats eller tränarens beslut. Han drämmer klubban allt vad han äger i sargen. Stor frustration i laget som blir allt värre och värre ju mer matchen går. Det går inte att skylla alla mål på Johan. Vi spelar alldeles för dåligt i defensiven och bjuder in Väsby. Väsby spelar inte bra, men vi gör med vårt dåliga försvarspel och misstagen till att Väsby ser ut att vara bättre.

Tredje perioden. 7 min in i perioden får Joakim Arnemark åka och sätta sig för abuse of officials då han skrikit åt domaren ”Du är ett skämt!” det var många på läktaren som höll med honom där. Drygt 11 min in i perioden blir Väsby fri och ska utmana Anton som fått kommit in i mål. Väsbyspelaren blir nerdragen och dömer straff för Väsby. En straff som Väsby utökar sin ledning till 5-0. Luften gick ur Hammarby och kunde inte komma tillbaka. Matchen slutar 5-0 till Väsby.

Hammarby möter på Fredag Vallentuna borta. Vinner vi på Fredag och Väsby förlorar sin match så har vi tagit tillbaka 6 platsen!

Det är bara att bryta ihop och komma igen. Vi viker aldrig ner oss!

Av supportrar, för supportrar!

/ Jacob Ytterberg

http://stats.swehockey.se/Game/Events/159732

Dam

-

DamEttan Fortsättning Östra

AIK 2 - Hammarby IF

torsdag 29 februari
19:30 Ulriksdals IP Hall 3

Livestream

J20

-

Play off till kvalserie Regional Öst

Hammarby IF - Visby/Roma HK

lördag 2 mars
15:00 Kärrtorps IP

Livestream

J18

-

J18 Allettan Östra

Hammarby IF - Haninge Anchors HC Svart

torsdag 29 februari
19:45 Torvalla B-hall

Livestream

DamJunior

-

Damjunior Grundserie Region Öst

Team Västerort - Hammarby IF

lördag 2 mars
15:00 Grimsta Ishall

Livestream

Herr

5 - 1

PLAY OFF TILL KVAL HOCKEYETTAN

Nacka HK - Hammarby IF

lördag 24 februari
13:40 Nacka Ishall

Livestream

Dam

2 - 3

DamEttan Fortsättning Östra

Hammarby IF - SHK Hockey Club

söndag 18 februari
17:30 Zinkensdamms IP

Livestream

J20

2 - 5

Play off till kvalserie Regional Öst

VisbyRoma HK - Hammarby IF

söndag 25 februari
12:00 Visby Ishall

J18

4 - 2

J18 Allettan Östra

Hammarby IF - Nyköpings SK

söndag 25 februari
13:30 Kärrtorps IP

Livestream

DamJunior

3 - 1

Damjunior Grundserie Region Öst

AIK - Hammarby IF

tisdag 20 februari
19:10 

Livestream