WC

Fyra dagar kvar till Winter Classic

25 Dec 2017

Om fyra dagar, på fredag den 29 December är det dags för vinterns första stora händelse, nämligen Winter Classic som kommer att utspela sig på Kärrtorps IP med nedsläpp 19:00

Det är andra gången som ett Winter Classic arrangeras för damer i Sverige och den första gången som vi i Hammarby arrangerar den. Motståndare är inga mindre än Saint Benedic som till vardags spelar i den amerikanska collegeligan. De är på en Europaturné och kommer att möta Bajen i deras inledning.

Det kommer att finnas hamburgare till försäljning för den hungriga och souvenirer om man önskar att köpa. Dessutom kommer Bamsingarna att finnas på plats för försäljning mm.

Inträdet till denna match är helt gratis, så passa på att stödja Hammarby genom att äta, dricka eller handla. Vi hoppas självklart på publikfest.

Pucken släpps 19:00 men ni är välkomna från 17:30 om så önskas för att mingla runt, kolla in uppvärmningen osv.

Ni hittar till Kärrtorps IP genom länken här 

Nedan finner du information om NHL Winter Classic:
Den första matchen spelades den 1 januari 2008, mellan Buffalo Sabres och Pittsburgh Penguins på Ralph Wilson Stadium i Orchard Park, New York. Den matchen tog ett NHL-rekord med en publik på 71.217 och var den första matchen i NHL:s historia som spelades utomhus i USA. Framgången för NHL Winter Classic 2008, ledde till att NHL planerade ett andra för 2009, som hölls på Wrigley Field i Chicago, Illinois, den 1 januari 2009 mellan Chicago Blackhawks och Detroit Red Wings. Den matchen hade de högsta TV-tittarsiffror av ishockeymatch på 33 år. Framgången för NHL Winter Classic år 2009 har resulterat i ”Klassikern” som ett årligt återkommande evenemang.

Publikrekordet är från 2014 då Detroit Redwings förlorade hemma mot Toronto Maple Leafs med 2-3 sd när hela 105 491 tog sig till väldiga Michigan Stadium. Riktigt så många kanske inte kommer att komma till Kärrtorp på fredag, men vi kanske kan slå det svenska damrekordet?

Läs mer om Winter Classic på Wikipedia här 
Läs mer om motståndarna Saint Benedic här 
Här har ni evenemanget på Facebook 

Herr

5 - 1

PLAY OFF TILL KVAL HOCKEYETTAN

Nacka HK - Hammarby IF

lördag 24 februari
13:40 Nacka Ishall

Livestream

Dam

3 - 5

KVAL TILL DAMETTAN ÖST

SDE HF 2 - Hammarby IF

söndag 24 mars
12:30 Enebybergs Ishall

Livestream

J20

6 - 4

Kvalserien till J20 regional Öst

Hammarby IF - Göta Traneberg IK

onsdag 27 mars
19:30 Kärrtorps IP

Livestream

J18

Kvalserie till J18 Regional Öst

Hammarby IF - Wings HC Arlanda

söndag 14 april
16:00 Kärrtorps IP

Livestream

DamJunior

6 - 4

Damjunior Grundserie Region Öst

Hammarby IF - Team Uppsala HC

söndag 31 mars
12:00 Zinkensdamms IP

Livestream