Emsjo

Fredrik Emsjö lägger av

3 sep 2016

Fredrik Emsjö har idag meddelat att han avslutar karriären. Fredrik var i Hammarby hela den förra säsongen, men på grund av flera skador och en längre avstängning hann han bara spela 9 seriematcher för klubben.
Vi tackar Fredrik för den här tiden, och önskar lycka till i den civila karriär som nu väntar!

Fredrik egna ord om varför han väljer att sluta

Det är med sorg i hjärta och själ jag måste meddela att jag beslutat att sluta med ishockey. Efter alla hjärnskakningar jag fått och andra skador de senaste åren och självklart den sk ”domarincidenten” så har jag faktiskt krasst sätt bara i praktiken spelat en säsong de 3 senaste åren. Jag är väl ett exempel på en av de där spelarna som inte alltid haft stolpe-in i karriären. Motivationen har successivt sjunkit under försäsongen samtidigt som nya möjligheter nu uppenbarat sig.

Jag har alltid haft ambitionen att göra en hockeykarriär och gett järnet för det men för att kunna ge det chansen så vet jag att den tid som krävs kan jag inte kombinera med det yrke jag nyligen börjat på. Mitt vägskäl har kommit nu och jag väljer efter att ha spelat hockey i 15 år nu att satsa vidare på en civil karriär inom försäljning och marknadsföring.

Många härliga minnen har jag fått från min tid i Hammarby både i A-laget som pojklaget. Bortamatchen mot Visby/Roma var en otrolig känsla när vi gick av båten och hela båten sjöng Hammarbyramsor när vi gick av båten, det är bara Bajenfans som kan skapa en sådan stämning.

Jag vill tacka,

– Benny för att han gav mig chansen och de inspirerande samtal vi hade innan jag skrev på för Hammarby och den tilltro han gav mig.

– Lagkamraterna och alla ledarna i Hammarby som är fantastiskt härliga vänner att ha spelat med och som skapar en otrolig stämning i laget.

– Min familj som trott på mig och ställt upp för mig och alltid funnits där i både i med och motvind.

– Alla Hammarbysupportrar som både hejat fram men också visat stöd för mig på olika sätt under den här tiden, finns inget annat lag som har så engagerande supportrar.

Jag säger hej då till ishockeyn nu, men lovar att komma ned och kolla matcher och självklart hålla koll på hur det går.

Vi ses.

Med bästa hälsningar

Fredrik Emsjö #19

Herr

5 - 1

PLAY OFF TILL KVAL HOCKEYETTAN

Nacka HK - Hammarby IF

lördag 24 februari
13:40 Nacka Ishall

Livestream

Dam

3 - 5

KVAL TILL DAMETTAN ÖST

SDE HF 2 - Hammarby IF

söndag 24 mars
12:30 Enebybergs Ishall

Livestream

J20

6 - 4

Kvalserien till J20 regional Öst

Hammarby IF - Göta Traneberg IK

onsdag 27 mars
19:30 Kärrtorps IP

Livestream

J18

Kvalserie till J18 Regional Öst

Hammarby IF - Wings HC Arlanda

söndag 14 april
16:00 Kärrtorps IP

Livestream

DamJunior

6 - 4

Damjunior Grundserie Region Öst

Hammarby IF - Team Uppsala HC

söndag 31 mars
12:00 Zinkensdamms IP

Livestream