IMG 1196 (1)

Första puzzelbiten lagd, lagledaren stannar i Hammarby

12 apr 2021

Lagbygget inför nästa säsong är i full gång och nu kan vi presentera den första förlängningen, nämligen lagledaren Tony Hjälmheden. -Det kan ju inte sluta så här. 

Redan i början på 80-talet stod en 18-åring på Hovet och sålde matchprogram. Han minns de fullsatta matcherna mot Djurgården och hur Hammarby tog steget upp i Elitserien 82 och 84. När sedan Hammarby blev en produkt i stället för ett hockeylag kom raset enligt Hjälmheden. – Jag tror man satsade för mycket på att bli professionella och brydde sig inte så mycket om föreningen säger han.

För efter en storhetstid (nåja) i Hockeyallsvenskan med kval till Elitserien varje år på 2000-talet kom stoppet 2008 och Hammarbys ekonomiska kris var ostoppbar. Föreningen gick i konkurs och Tony la hockeyn åt sidan och tog hand om familjen i stället.

2018 kom han tillbaka till Hammarby igen och tog över rollen som lagledare efter Björn Josdal. En roll som han trivs bra med. – Vi har ett kanongäng runt spelarna och jag tror spelarna uppskattar den rutin och proffsighet som finns.

Tony medger att han hade andra tankar efter att föreningen degraderades nu från Hockeyettan. Men fann ganska snabbt att  ”det kan ju inte sluta så här – så jag kör ett tag till”.

Tror Coronan slog hårdare än vad man trodde 

Hjälmheden tror den stora boven i allt var Covid-19. Visst är det så att den drabbat alla klubbar i år. Men med vår smala trupp hade vi inte en chans när skadorna började komma. – När man får börja spela i kapp allting som man missat kommer lätt skadorna, man kanske inte hinner undan en tackling – hjärnskakning, eller tappar fokus på en träning – bruten tumme, osv. menar han.

Men det är som det är och nu är det bara att bygga om. Vi ska upp igen. Dock inte säkert att det blir redan den kommande säsongen, vi ska inte förglömma att det är svårt att vinna en serie. Det får ta lite tid avslutar Tony Hjälmheden.

 

 

Herr

-

HOCKEYTVÅAN FORTS ÖSTRA B

Hammarby IF - Nynäshamns IF HC

fredag 3 februari
19:00 Kärrtorps IP

J18

-

J18 ALLETTAN Div 1 ÖSTRA

Viggbyholms IK - Hammarby IF

söndag 5 februari
20:00 Jägholmshallen

DamJunior

-

Hammarby IF - SDE HF

lördag 4 februari
18:30 Zinkensdamms IP

Herr

1 - 4

HOCKEYTVÅAN FORTS ÖSTRA B

Åker Strängnäs HC - Hammarby IF

tisdag 31 januari
19:00 Åkers Ishall

Dam

4 - 2

Damallsvenskan

Södertälje SK - Hammarby IF

tisdag 31 januari
19:00 Scaniarinken

J20

Hammarby IF - Järfälla HC

måndag 30 januari
19:30 Kärrtorps IP

J18

1 - 2 (STR)

J18 ALLETTAN Div 1 ÖSTRA

Mälarö Hockeyförening - Hammarby IF

tisdag 31 januari
19:30 Allhallen

DamJunior

3 - 1

Damjunior Topp 6

AIK - Hammarby IF

fredag 27 januari
20:00 Ulriksdals IP Hall 3