Förlust på Gotland

15 Nov 2013

För andra gången i höst tog sig Hammarby över till Gotland för att spela mot Visby/Roma på fredagskvällen. Hemmalaget var ett nummer större, och vann rättvist med 6-2.

Det började dock på bästa sätt för Bajen, som tog ledningen redan efter två minuter. Joakim Arnmark, som nyligen kommit tillbaka efter en tids skadefrånvaro, hittade rätt i spel 5 mot 4. Hammarby spelade riktigt bra i inledningen, men hemmalaget kunde kvittera i mitten av perioden. 1-1 stod sig perioden ut, och det såg lovande ut då Bajen stod upp mycket bra mot ett av seriens bästa lag.

Andraperioderna har ofta varit Hammarbys akilleshäl den här säsongen, och även den här gången var det i andra perioden som matchen skulle avgöras. Visby/Roma visade varför man är ett topplag, och satte tre mål i mittperioden. Spelmässigt såg det fortsatt bra ut, men hemmalaget var helt enkelt ett par snäpp bättre.

Den tredje perioden var mindre rolig sett med grönvita ögon. Bajen drog på sig många utvisningar, och gotlänningarna kunde utöka ledningen två gånger om. Hammarby spottade upp sig något under slutminuterna, men matchen var redan avgjord och Patrik Hagemans reducering till 6-2 var mest av akademiskt intresse. Avslutningen var stökig, och Arnmark åkte på ett matchstraff med bara 18 sekunder kvar. Sett över 60 minuter var det inget snack om saken, Visby/Roma vann välförtjänt.

På läktarplats utmanades hemmafansen av ett sextiotal skönsjungande Hammarbyare med Bajen Fans Gotland i spetsen. Stort tack för det fantastiska stödet!

Det blir inte mycket tid till vila för Bajenspelarna, som reser hem med morgonbåten, tränar lördag eftermiddag och har ny bortamatch mot Arlanda Wings söndag 16.00. Räkna med revanschsugna spelare som går för tre poäng!

/Victor Nyström

Herr

-

HOCKEYTVÅAN FORTS ÖSTRA B

Hammarby IF - Nynäshamns IF HC

fredag 3 februari
19:00 Kärrtorps IP

J18

-

J18 ALLETTAN Div 1 ÖSTRA

Viggbyholms IK - Hammarby IF

söndag 5 februari
20:00 Jägholmshallen

DamJunior

-

Hammarby IF - SDE HF

lördag 4 februari
18:30 Zinkensdamms IP

Herr

1 - 4

HOCKEYTVÅAN FORTS ÖSTRA B

Åker Strängnäs HC - Hammarby IF

tisdag 31 januari
19:00 Åkers Ishall

Dam

4 - 2

Damallsvenskan

Södertälje SK - Hammarby IF

tisdag 31 januari
19:00 Scaniarinken

J20

Hammarby IF - Järfälla HC

måndag 30 januari
19:30 Kärrtorps IP

J18

1 - 2 (STR)

J18 ALLETTAN Div 1 ÖSTRA

Mälarö Hockeyförening - Hammarby IF

tisdag 31 januari
19:30 Allhallen

DamJunior

3 - 1

Damjunior Topp 6

AIK - Hammarby IF

fredag 27 januari
20:00 Ulriksdals IP Hall 3