Förlust i Huddinge

25 sep 2014

Hammarby förlorade bortamatchen mot Huddinge med 4-2. Segern var rättvis, men Bajen hängde ändå med ganska bra mot seriens kanske bästa lag. Hade vi inte spenderat så mycket tid i utvisningsbåset hade slutresultatet kunnat se annorlunda ut.

Huddinge rivstartade i den första perioden, och gjorde 1-0 redan när matchklockan stod på 02.00. Hammarby var helt utspelat till en början, men jobbade sig mer och mer in i perioden. Att vi fick två tiominutersutvisningar på offensiva spelare kort efter varandra gjorde inte kvitteringsjakten lättare. Hemmalaget hade det mesta av spelet, och Emil Lindbom i Bajenkassen fick en hel del att göra. Sett till farliga chanser var det jämnare, närmast att göra mål för de grönvita var Juuso Kaijomaa som prickade stolpen. Några fler mål blev det dock inte i perioden.

Den andra perioden började precis som den första, med ett tidigt mål för Huddinge. Den här gången i power play, sedan Bajen varit för många spelare på isen samtidigt och åkt på en utvisning. Huddinge fortsatte att trycka på, utan att kunna överlista Lindbom som gjorde en riktigt bra match. Istället kunde Hammarby reducera, sedan Hampus Harlestam styrt in ett skott från Sebastian Johansson.

Inför den tredje perioden var många av de grönvita supportrarna på läktarplats oroliga att våra spelare inte skulle orka hänga med i Huddinges tempo länge till, men så blev inte fallet. Det blev istället mer och mer Bajen, och det såg stundtals riktigt bra ut i anfallsspel. Dessvärre slarvades det en hel del i passningsspelet, och det var flera gånger som hemmalaget kunde ställa om efter att ha fått pucken till skänks. Tyvärr rycktes spelet sönder lite av de många utvisningarna på Hammarbyspelare, och knappt halvvägs in i perioden fick Huddinge åter utdelning i spel 5 mot 4.
Hammarby fortsatte att trumma på, och när det för omväxlings skull var Huddinge som fick två utvisningar kort efter varandra kom utdelningen. Precis som vid det första målet var det ett skott från en back som gav utdelning, när Erik Lyrvall pangade in en ny reducering i spel 5 mot 3. Strax därefter kom det en ny utvisning för Hammarby, och Huddinge kunde med drygt två minuter kvar av matchen sätta 4-2 – deras tredje pp-mål för kvällen. Bajen fortsatte trycka på, men det blev inga fler mål. Ny förlust alltså, med samma siffror som i premiären.

Det är inget snack om att segern var rättvis, men Hammarby stod upp bra framförallt i tredje perioden. Men man vinner inga matcher från utvisningsbåset, 44 utvisningsminuter har man givetvis inte råd med mot ett så bra lag som Huddinge. Återigen plus i kanten för kämpainsatsen, spelarna ger allt i 60 minuter och det är kanske den främsta anledningen till att vi trots allt spelat så pass jämnt mot seriens kanske två bästa lag. Mycket bra insats att Emil Lindbom i målet, det behövdes verkligen när Huddinge stundtals snurrade lite som de ville i vår zon.

Nu väntar på pappret betydligt lättare motstånd i de kommande matcherna, men det är ju som bekant inte på pappret utan på isen det ska avgöras. Närmast åker vi till Vallentuna på söndag, nedsläpp 16.00.

/Victor Nyström

Herr

5 - 1

PLAY OFF TILL KVAL HOCKEYETTAN

Nacka HK - Hammarby IF

lördag 24 februari
13:40 Nacka Ishall

Livestream

Dam

3 - 5

KVAL TILL DAMETTAN ÖST

SDE HF 2 - Hammarby IF

söndag 24 mars
12:30 Enebybergs Ishall

Livestream

J20

6 - 4

Kvalserien till J20 regional Öst

Hammarby IF - Göta Traneberg IK

onsdag 27 mars
19:30 Kärrtorps IP

Livestream

J18

Kvalserie till J18 Regional Öst

Hammarby IF - Wings HC Arlanda

söndag 14 april
16:00 Kärrtorps IP

Livestream

DamJunior

6 - 4

Damjunior Grundserie Region Öst

Hammarby IF - Team Uppsala HC

söndag 31 mars
12:00 Zinkensdamms IP

Livestream