Förlust i Hovetpremiären

21 sep 2014

Hammarby förlorar premiären på Hovet med 2-4 mot Visby/Roma. Det bjuds inte på någon bländande hockey, men Bajen krigar på bra och gör en bra kämpainsats. Visby är dock snäppet starkare och Visbysegern är rättvis.

3482 på läktaren bjuder på en grymt bra inramning i matchinledningen, och de får se riktigt bra intensitet av Bajen i början. Vi får tidigt i perioden spela två minuters power play där vi inte hittar rätt, även om det inte är långt borta. Efter flera fina chanser gör Mattias Wigley säsongens första mål 4.49 in i matchen. Tre minuter senare kvitterar Visby efter lite passivt försvarsspel av de grönvita. Visby tar över mer och mer och efter 10.05 kommer 1-2, när en spelare får komma ensam med Bajens burväktare Josef Nilsson. Det är tydligt att Visby/Roma är mer samspelta än ett Hammarby som bara har tre spelare kvar från förra säsongen.

Tidigt i den andra perioden har Bajen en puck inne, men den döms bort på grund av spelare i målgården. I samband med den situationen får lagen varsin utvisning för gruff, och strax därefter åker Visby på ytterligare en utvisning. Under en dryg minut spelar Bajen 4 mot 3, utan att skapa någonting.  Precis när slagskämparna kommer in igen får Hammarby ett lagstraff (för många spelare på isen), och snart får istället Visby chansen att spela med en man mer. Bajen klarar av denna, och sedan följer några minuters Hawaiihockey där inget av lagen skapar något framåt.
Hammarby tar sedan över mer och mer, ivrigt påhejade av en stor klack. Bajen får ett nytt powerplayläge, men pucken hinner knappt släppas innan vi åker på en onödig utvisning och istället får spela 4 mot 4 ännu en gång. Precis när Visbyspelaren kommer in igen får Bajen äntligen utdelning, när Hampus Harlestam prickar in 2-2 ur snäv vinkel.

Efter målet tar Visby/Roma timeout, och kommer så småningom in i matchen igen. Spelet böljar, och båda lagen har fina lägen som man inte lyckas förvalta. Bortalaget är närmast, men Josef Nilsson står i vägen och räddar bl.a. ett friläge. Med fyra minuter kvar av perioden får Hammarby en utvisning. I det efterföljande box play-spelet är Harlestam ytterst nära att sätta sitt andra mål i den spelformen, men pucken går tätt utanför. I slutet av perioden trycker Hammarby på för ett ledningsmål, och med 34 sekunder kvar får Visby en dubbelutvisning. Bajen fortsätter trycka på under slutsekunderna men får inte in pucken. 2-2 efter en mycket bra andra period från Hammarbys sida.

Hammarby får alltså inleda den sista perioden med två man mer i 1.27. Under den tiden får man inte iväg ett enda farligt avslut, och halvminuten efter att Visby blivit fulltaliga tar man ledningen sedan pucken blivit liggande framför ett öppet mål. Bajen gräver inte ner sig, utan fortsätter att anfalla. Visby åker på ytterligare en utvisning strax efter målet, och Bajen är nära att kvittera. Ett par minuter senare blir det istället 2-4, sedan Hammarby tappat puck på offensiv blå och bjudit på ett omställningsläge.
Bajenspelarna börjar se trötta ut i mitten av perioden, men krigar på bra och är det lag som skapar flest chanser. Pucken studsar dessvärre inte vår väg den här dagen. Hammarby tar ut målvakten i slutet och är nära att reducera, men Visby/Roma kan hålla undan och vinna med 4-2.

Hammarby gör en riktigt bra andraperiod, men sett över 60 minuter är det rättvist med bortaseger. Försvarsspelet ser stundtals virrigt ut och det slarvas för mycket. Man får ingenting gratis mot ett så bra lag som Visby.

/Victor Nyström

Herr

5 - 1

PLAY OFF TILL KVAL HOCKEYETTAN

Nacka HK - Hammarby IF

lördag 24 februari
13:40 Nacka Ishall

Livestream

Dam

3 - 5

KVAL TILL DAMETTAN ÖST

SDE HF 2 - Hammarby IF

söndag 24 mars
12:30 Enebybergs Ishall

Livestream

J20

6 - 4

Kvalserien till J20 regional Öst

Hammarby IF - Göta Traneberg IK

onsdag 27 mars
19:30 Kärrtorps IP

Livestream

J18

Kvalserie till J18 Regional Öst

Hammarby IF - Wings HC Arlanda

söndag 14 april
16:00 Kärrtorps IP

Livestream

DamJunior

6 - 4

Damjunior Grundserie Region Öst

Hammarby IF - Team Uppsala HC

söndag 31 mars
12:00 Zinkensdamms IP

Livestream