Namnlöst-1

Föreningen: Just nu i Hammarby Hockey

29 maj 2020

I en tid då världen upplever så mycket tragik och omvälvningar kan man titta in i den lilla bubblan vid namn Hammarby hockey. Där även vi berörs och påverkas av det elände som sker ute i samhället i dag.

Men vi skall försöka hitta lite ljusglimtar i allt mörker och vi kan ju relatera till den gamla klyschan att ”rötterna blir starkare när det blåser”.

Hammarby hockey upplever just nu en ganska stor organisationsförändring där vi har rekryterat några nyckelpersoner på olika poster. Det rör sig om den nya sportchefen Robert Grääs, marknadsansvarige Mikael Törling och den nya ungdomsansvarige Björn Ferber. Dessa tre herrar är utan att rangordna dem nyckelpersoner i vår organisation med helt rätt bakgrund för respektive arbetsuppgift. Dessa herrar kommer att avlasta styrelsen oerhört mycket och skapa en tydlig struktur i rollfördelningen av personer i klubben.

Styrelsen Jobbar nu med att stänga den föregående säsongen och blickar framåt mot nya uppgifter inför kommande säsong. Där ingår bland annat uppgiften att samordna alla förutsättningar för de tre nya ungdomslagen som bildas, nämligen pojkar 09, 12 och 13 samt alla andra befintliga lag. Föreningen växer så det knakar med antalet deltagare i skridskoskolan och ungdomslagen men vill gärna se att det kan bildas rena flicklag också som sorterar under ungdom.

En annan uppgift är att vara ett stöd i arbetet kring det stundande 100-årsjubileet. Det kommer under hösten att monteras upp ett nytt tält över rinken på Zinkensdamms IP. Där är tanken att Damlaget och skridskoskolans filial till den på Kärrtorps IP skall husera. Arbetet med att få till en permanent lösning med ishall för hela Hammarby hockey fortgår. Här kan vi önska oss en mer dubbelriktad kommunikation med de styrande i staden men på det stora hela så är det fortfarande positiva tongångar där. Samarbetet med MB hockey ute i Sätra fortgår och det fungerar bra med bra dialog mellan oss två föreningar.

Nya marknadslösningar

Den nya Marknadsansvarige Mikael Törling hälsar att han har börjat att ta fram en ny marknadsstrategi och håller på med att ställa samman ett team för att stärka upp varumärket Hammarby Hockey. Våra befintliga och trogna sponsorer och samarbetspartners kommer att bli kontaktade av dessa för en utvärdering och dialog om hur vi kan bli bättre och vara delaktiga i och gagna deras verksamheter samt även hitta nya samarbetspartners som vill vara med på resan uppåt. Vi har även 100 års jubileet som stundar 2021 så det kommer att hända mycket positiva och spännande saker framöver. Vill du vara med att hjälpa till och brinner för att hjälpa Hammarby Hockey med att knyta till oss nya samarbetspartners så tveka inte att kontakta Mikael på mikael.torling@hammarbyhockey.se . Givetvis så utgår det ersättning till dig om du säljer in en ny samarbetspartner.

Robert Grääs som är vår nya sportchef för A-laget har en tidigare karriär bakom sig som spelare i bland annat Hammarby hockey och har de senaste åren jobbat som tränare och ansvarig för juniorer i olika elitföreningar. Han håller på att sätta en strategi som passar Hammarby hockeys förutsättningar just där vi befinner oss i dag samt med en långsiktig plan för hur vi skall ta oss tillbaka till fornstora dagar. Just nu går den kort ut på att rekrytera unga killar som kommer från olika elitklubbar där de fått sin skolning i ungdomsåren. Han tittar mycket på karaktären hos varje individ och vill ha in spelare som brinner för sin personliga utveckling och för att föra klubben framåt i seriesystemet. Detta arbetssätt skall stöttas med en väl sammansatt ledarstab och en stomme med rutinerade spelare som hjälper dessa grabbar att växa in i seniorkostymen.

Damlag och juniorer 

Robert Nyqvist är vår ständige lagledare för damlaget och veteranerna. Han meddelar att damlaget är ganska intakt från föregående säsong med några nya spännande namn på ingång. När det nya tältet står klart på Zinken är oklart, så försäsongen kommer att inledas på Kärrtorp. På ledarsidan fortsätter den mycket uppskattade Lennart ”Älgen” Älgekrans ytterligare en säsong som huvudtränare och backas upp av Jan Wiklund och Tomas Asplund precis som den gångna säsongen. Lagets målsättning för kommande säsong likt tidigare år att vara med och slåss om seriesegern och därmed kvalplatsen till SDHL. Är du hockeyintresserad och vill vara med och hjälpa till i ett gäng som arbetar otroligt seriöst för att föra gruppen och föreningen framåt, tveka inte att höra av dig till Robert: robert.nyqvist@hammarbyhockey.se

Håkan Ferm fortsätter i rollen som junioransvarig och huvudtränare för J-20. Jonas Fredmark går in i andra säsongen som huvudtränare för J-18. Tillsammans spänner de bågen rejält inför den kommande säsongen. J-20 upplevde ett riktigt tungt avslut på säsongen med ett på grund av Corona sannolikt missat avancemang till höstens J-20 Elit. De ledde kvalserien med 4 poäng före tvåan när seriespelet avbröts. Värt att nämna är att säsongen innan var J-20 ytterst nära att läggas ner då Zinken stängde och över en natt förändrades förutsättningarna för träningar osv drastiskt. Så från föreningens sida vill vi lyfta på hatten för det arbete laget gjorde under föregående säsong. Vi är övertygade om att här kommer laget komma gå stärkta ur detta inför den kommande säsongen med en enorm revanschlust. Vårat nybildade J-18 missade Allettanplatsen och körde på i fortsättningsserien och gjorde det bra tills den avbröts. Där har ledarna och spelarna gjort ett enormt jobb att skapa en grupp som vill framåt. Intresset från spelare ute I Stockholm är väldigt stort och de kör verkligen hårt nu under sommaren för att komma väl förberedda inför hösten där vi skall vara med och tävla om platserna uppåt.

Ungdomar och veteraner 

Med Björn Ferber har vi fått en ungdomsansvarig som har gett rutin och erfarenhet ett ansikte. Hans arbete har börjat med att samordna de olika ungdomslagen och grupperna vad gäller förutsättningar, behov och resurser när det gäller ekonomi, träningstider och ledare med rätt kompetens. Vi kommer att som det ser ut i dagsläget att bilda tre nya lag. Ett nytt med pojkar och tjejer födda 2013, ett 2012, här blir den tidigare spelaren Robin Jalkerud och tidigare styrelsemedlemmen och supportern Robban Ljung ledare. Vi startar även upp ett lag med pojkar och flickor födda 2009. Den långsiktiga målsättningen med ungdomssektionen är att ha en full stege i alla åldrar från skridskoskola upp till A-laget.

Föreningens Veteraner är numera en stor grupp, totalt ca 60 spelare, och har lag i seriespel i grupperna +35, +45, +50 och +55. Träningarna sker gemensamt och med ett 25-tal spelare på isen. Träningarna har hittills framförallt genomförts på Hovet sena vardagskvällar. Men också dessa tider har under den gångna säsongen varit svåra att få så för att kunna öka träningsdosen hoppas lagen på tider på Kärrtorp och/eller Zinken kommande säsong. Föreningen hade också två lag, +50 och +60, anmälda till Carha Cup som är inofficiellt lag-VM för veteraner som skulle spelats i april i Vancouver denna gång. Turneringen med över 2 500 deltagare har nu flyttats fram ett år och kommer att spelas i maj 2021. Veteranerna ingår som nämnt i föreningen men har en helt separat egen ekonomi som bygger på självkostnadspris för spelarna.

Det blåser väldigt positiva vindar kring Hammarby hockey just nu. Intresset är stort för att komma och vilja spela hockey i vår förening och det pratas mycket bland folk om Hammarby. Så vi hoppas att rötterna växer sig ännu starkare nu och när vi om några år ser tillbaka på 2020 som ett år där vägen framåt och uppåt började.

Ta hand om er där ute, så ses vi förhoppningsvis i en ishall i höst.

Tillsammans är vi Hammarby!

Herr

-

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA 23/24

Hammarby IF - Värmdö HC

tisdag 12 december
19:00 Kärrtorps IP

J20

-

J20 Regional Fortsättning

Vallentuna Hockey - Hammarby IF

måndag 11 december
19:40 Vallentuna Ishall

J18

-

J18 Div 1 Östra D

Hammarby IF - Eskilstuna Linden

torsdag 14 december
19:30 Kärrtorps IP

Herr

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA 23/24

Sollentuna HC - Hammarby IF

fredag 8 december
19:00 SVEAB Arena

Dam

NDHL DamEttan Östra

Hammarby IF - Team Uppsala HC

söndag 10 december
15:00 Zinkensdamms IP

J20

J20 Regional Fortsättning

Hammarby IF - Nyköpings SK

lördag 9 december
17:30 Kärrtorps IP

J18

J18 Div 1 Östra D

Älta IF - Hammarby IF

söndag 10 december
18:30 Ältahallen

DamJunior

Damjunior Grundserie Region Öst

Hammarby IF - Team Uppsala HC

onsdag 6 december
17:30 Zinkensdamms IP