Fjärde raka förlusten

22 sep 2013

”Tabellen ljuger aldrig”, brukar det ju heta. Och efter fyra matcher kan vi konstatera att Hammarby fått en väldigt tuff inledning och parkerar i botten av division 1D:s tabell med noll poäng.

Precis som vid de tre tidigare matcherna orkar vi inte i 60 minuter, och trots stundtals bra spel blir vi straffade när vi bjuder på alldeles för enkla mål.

Söndagens match mot Gnesta fick annars en perfekt start sett med grönvita ögon – efter bara 22 sekunder gav Ludwig Ekman Bajen ledningen, snyggt framspelad av Jesper Kokkonen. Några minuter senare var det ombytta roller när Kokkonen utökade ledningen i spel 5 mot 4. Hammarby kändes snäppet vassare i inledningen och ledningen var helt rättvis. Med minuten kvar av perioden kom en reducering från Gnesta, i samma sekund som Bajen blev fulltaliga. Peter Danielsson hann dock med att ge Bajen 3-1 i slutsekunderna.

Mittperioden var knappt fyra minuter gammal när Gnestas duktige back Sebastian Hällegard gjorde sitt första mål för kvällen, i power play. En spelform som Hammarby annars hade en hel del av i den andra perioden, utan att få utdelning. Istället kunde Gnesta kvittera i spel 4 mot 5 sedan de fått pucken till skänks.
Bajen avlossade hela 20 skott i perioden, men det var bara ett som hittade in. Det var återigen förstakedjan som låg bakom det, och Ekman var sist på pucken.

Med 4-3 i ryggen var känslan att Hammarby hade grepp om matchen, men i tredje perioden tröt orken. Gnesta kvitterade sedan Hällegard gjort sitt andra PP-mål, och med knappt tre minuter kvar tog hemmalaget ledningen för första gången i matchen. Bajen fick avsluta matchen med nästan två minuters power play, men det blev aldrig riktigt farligt. Gnesta höll undan och vann med 5-4.

Fyra matcher är avklarade, och mönstret är tydligt – vi har hängt med bra i alla matcher men haft korta perioder då vi slarvat eller inte orkat. Det har man inte råd med på den här nivån.

Nu är det bara att ladda om – tjugotre omgångar återstår av grundserien, och det finns fortfarande gott om tid att vända på steken. På fredag väntar Huddinge inför en förmodad storpublik i Björkängshallen. Det blir en tuff match mot ett av seriens på pappret bästa lag, men med publiken i ryggen finns alla möjligheter att ta hem en efterlängtad trepoängare!
Läs mer om Huddingematchen HÄR.

Statistik, tabeller mm finns HÄR.

/Victor Nyström

Herr

-

HOCKEYTVÅAN FORTS ÖSTRA B

Hammarby IF - EJ FASTSTÄLLT

lördag 31 december
23:59 EJ FASTSTÄLLT

Dam

-

Damettan Östra

Almtuna IS - Hammarby IF

lördag 31 december
00:05 Upplands Bilforum Arena

J20

-

J20 DIV 1 ÖSTRA B FORTS

Hammarby IF - EJ FASTSTÄLLT

lördag 31 december
23:59 EJ FASTSTÄLLT

J18

-

J18 Div 1 Östra C

Älta IF - Hammarby IF

onsdag 30 november
20:00 Ältahallen

DamJunior

-

DAMJUNIOR REGION ÖST

Sollentuna HC - Hammarby IF

lördag 3 december
17:30 SVEAB Arena

Herr

6 - 2

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA B

Haninge Anchors HC - Hammarby IF

fredag 25 november
19:00 Torvalla Ishall

Dam

2 - 0

Damettan Östra

Hammarby IF - Haninge Anchors HC

onsdag 23 november
19:30 Zinkensdamms IP

J20

4 - 5

J20 DIV 1 ÖSTRA B

Flemingsbergs IK - Hammarby IF

lördag 26 november
17:00 Visättra Ishall

J18

3 - 2

J18 Div 1 Östra C

Tyresö Hanviken Hockey - Hammarby IF

söndag 20 november
17:30 Tyresö Ishall

DamJunior

DAMJUNIOR REGION ÖST

Linköping HC - Hammarby IF

söndag 27 november
14:00 Arena Grosvad