Femte raka utan poäng…

28 sep 2013

Det var få av oss idag som ens hann sätta sig innan matchen fick sätta sin prägel. Det tog 27 sekunder, sedan hade Huddinge tryckt in ledningspucken och Hammarby fick omgående börja jobba i uppförsbacke. Det dröjer till i den tionde matchminuten innan det händer något ytterligare i matchen och då är det Henrik Karlsson i Hammarby som åker på en utvisning efter en hakning bakom Anton Söderqvist i Bajenkassen. Anton får sedan stå för en jätteräddning i påföljande boxplay när han är nere vid högra stolproten och räddar ett hårt Huddingeskott. Mer än så händer egentligen inte i boxplayet men precis när Hammarby blivit fulltaliga åker Niclas Sörensen ut för fasthållning och det blir till att fortsätta tugga boxplay för Bajens del. Minuten efter att Hammarby blivit fulltaliga krävs det ytterligare en kalasräddning av Anton för att hålla oss kvar i matchen. Istället för 0-2 kan Bajen ställa om och i periodens egentligen första riktiga anfall från Hammarbys sida kommer man till två vassa skottlägen men utan att lyckas få igenom pucken första täck. Spelarna i Bajen ser trötta ut på slutet och det är nog skönt att Hammarby får avsluta perioden med en man mer efter att Huddinges nummer 26 fått en tvåminuters utvisning för slag. Powerplayet blir resultatlöst och Bajen går till periodpaus med 0-1 i baken.

När domaren släpper pucken för andra perioden märks det att det är ett nytt grönvitt lag som ställt sig på isen, man håller ett högre tempo redan från början och man har direkt lite lättare att få igenom fler passar och får med sig pucken oftare än i första perioden. Dock så har man sin vana trogen svårt sista tredjedelen och spelet stannar liksom av på offensiv blå. Anton står för kvällens nästa stora räddning när han visar hela Björkängshallen vad benskydden är till för vid en riktigt fin benparad. Det är ett tydligt högre tempo och Pontus Okerblad tillsammans med Ludwig Ekman i Bajen visar med hög fart och brytningssäkerhet var man vill föra denna andraperiod. Tyvärr kommer allt vad förändring av matchbild heter, av sig när Huddinges nummer 9 alldeles för enkelt får åka in i slottet och via Bajenklubba stänka in 0-2 pucken. Hammarby bibehåller det höga tempot och beslutsamheten även efter målet och när Huddinges Christopher From försökt skapa en kontring genom att hålla i pucken med handen samtidigt som han trampar igenom mittzon, belönas han med två minuter i utvisningsbåset och Hammarby får en andra chans i numerärt överläge. Detta gör man bra i Bajen och för första gången i matchen har man riktigt snurr i anfallszon, Hammarbyspelarna börjar mot slutet av perioden att se trötta ut och försvaret är det som påverkas tydligast vilket gör att Huddinge biter sig kvar i Hammarbys zon och låter Bajenspelarna jaga puck i princip perioden ut. Anton har varit sådär stabil som man bara kan önska en målvakt ska vara och i en period där det dykt upp småchanser överallt spelar Anton en viktig roll i att siffrorna inte är större. Perioden slutar 0-1 och Bajen har en del att förbättra inför sista om man ska kunna vända på det här.

Direkt i tredje tvingas Anton till ännu en monsterräddning. Efter bra spel av Bajen avlossar man skott som tar i täck, sekvensen efteråt kommer Huddinge i en två mot etta som man tillåtits till flertalet gånger under kvällen, skillnaden är att den här gången hittar Victor Andersson i Huddinge, nätet bakom Anton och den där uppförsbacken från första periodens inledande minut har nu utvecklats till något i stil med Tour de ski´s avslutande etapp. Inte blir det mycket bättre när Huddinge sedan även gör 0-4 efter att Anton inte riktigt hänger med i sidledsförflyttningen på en genomskärande passning. Efter riktig hönsgård i Bajenförsvaret frispelas en helt ren Martin Eklund i Huddinge som kan sätta 0-5 enkelt bakom en chanslös Anton. Efter 0-5 målet känns det som att spelarna i Bajen slappnar av lite mer och vågar slå lite svårare passar vilket sånär resulterar i rena målchanser. I tredje periodens 13:e minut kommer Bajen i en två mot tvåa och efter pass från Robin Jalkerud får Niklas Ekberg på, ett till synes inte allt för hårt skott, in pucken i Huddingemålet. Vid Hammarbys 2-5 mål bjuds vi på riktigt hockeygodis, Peter Danielsson vinner puck på offensiva blå och efter fint väggspel med Jimmy Jensen får Peter själv avsluta och sätter därmed matchens sista mål för med mindre än tre minuter kvar av matchen, när Hammarby ska slutforcera för ytterligare reduceringspuck åker Frank Holmström i Bajen ut och forceringen kommer av sig och matchen slutar 2-5.

Femte raka matchen utan poäng men stundtals bra spel med mersmak från Bajens sida. På söndag kommer Tumba på besök till LW-hallen för att försöka ta poäng. Kom dit och visa att så inte ska bli fallet, klockan 16:00 börjar matchen.