PT41477-Redigera

Femetta i årets första match

3 jan 2020

Det blev tillslut en komfortabel seger för herrarna borta mot Sollentuna i årets första match. Men femettan hängde långt inne.

Hammarby inledde vårserien utan poäng. I hemmapremiären i måndags togs den första poängen för denna serie när man förlängningsföll mot Wings i Sätra. Under fredagen var det dags igen för match. Denna gång fick vi en efterlängtad trepoängare.

Det var dock hemmalaget Sollentuna som började bäst. Stundtals åkte de åttor runt våra backar och Hammarbyspelarna syntes helt enkelt inte hänga med i tempot. Därför var det inte direkt orättvist att det var de rödklädda som tog ledningen i slutet av den första perioden. Sebastian Andersson som vaktade Bajen-kassen under kvällen var totalt chanslös och hemmaledning efter den första perioden

Två mål av Kokkonen

Första minutrarna av mittenperioden var Bajen på hugget. Dock föll tempot och Sollentuna kunde ta över igen. Hammarby syntes inte ha fått med sig spelet alls från den första matchen mot Wings. Dock stod det fortfarande 1-0 på tavlan. Då, från ingenstans, kämpar kaptenen Marcus Carlsson in kvitteringen. Inte alls rättvist, men dock så otroligt skönt. Vilt jubel på kaptenen och 1-1 på tavlan.

Den tredje perioden var Bajens från start till mål. Först gjorde Niklas Rosenberg 2-1 i en väldigt tilltrasslad situation. När sedan den tillresta Bajenklacken ropat något i stil med att laget skulle öka takten gjorde laget det. Först ut var Robin Kokkonen två gånger om och avslutningsvis Felix Johansson.

Med tanke på hur effektiva och hur pass bra Hammarby spelade i den tredje perioden blev segern ganska rättvis ändå. Dock speglar inte 5-1 på tavlan matchbilden alls.

Hanviken väntar på söndag

Nästa hemmamatch är på söndag då Hanviken kommer på besök till SDC-Hallen klockan 16:00. Trots dagens trepoängare lämnade inte Bajen jumboplatsen men vi har en stor kontakt med lagen ovanför. Sju poäng upp till serieledande Wings och en poäng upp till säker mark.

Det viktigaste är i alla fall att vi är obesegrade i denna serie, det tar vi med oss till nästa omgång.

Vid tangentbordet och bakom kameran på bilden / Henric Wauge

 

Herr

-

HOCKEYTVÅAN FORTS ÖSTRA B

Hammarby IF - Nynäshamns IF HC

fredag 3 februari
19:00 Kärrtorps IP

J18

-

J18 ALLETTAN Div 1 ÖSTRA

Viggbyholms IK - Hammarby IF

söndag 5 februari
20:00 Jägholmshallen

DamJunior

-

Hammarby IF - SDE HF

lördag 4 februari
18:30 Zinkensdamms IP

Herr

1 - 4

HOCKEYTVÅAN FORTS ÖSTRA B

Åker Strängnäs HC - Hammarby IF

tisdag 31 januari
19:00 Åkers Ishall

Dam

4 - 2

Damallsvenskan

Södertälje SK - Hammarby IF

tisdag 31 januari
19:00 Scaniarinken

J20

Hammarby IF - Järfälla HC

måndag 30 januari
19:30 Kärrtorps IP

J18

1 - 2 (STR)

J18 ALLETTAN Div 1 ÖSTRA

Mälarö Hockeyförening - Hammarby IF

tisdag 31 januari
19:30 Allhallen

DamJunior

3 - 1

Damjunior Topp 6

AIK - Hammarby IF

fredag 27 januari
20:00 Ulriksdals IP Hall 3