En riktigt skön kampseger!

12 jan 2014

Dom två senaste matcherna vi mött Väsby så har de genererat i två förluster. Matchen borta mot Väsby var en tajt match där vi föll i sista perioden. Senast hemma blev det en riktig kalldusch med 0-5 i baken. Har man även då senaste matchen mot Nacka i bakhuvudet, så kan man nog ha varit lite orolig. Vi vann såklart senast, men spelet höll tyvärr ingen vidare nivå.

Första perioden öppnar Hammarby bra. Väsby blir tillbaka pressat. Efter dryga 3 min åker Väsby på en utvisning. Hammarby får ett bra läge att stänka dit ett mål. Men tyvärr så får vi ej skörda något i detta PowerPlay. 8 min in i matchen får Hammarby en utvisning ”delaying the game” och får åka och sätta sig i 2 min. Efter 12 min så blir Jesper Kokkonen framspelad av Jonas Bergman och sätter dit kvällens första mål. Hammarby har ett fortsatt bra tryck då och då kommer Väsby i farliga kontringar. Väsby kontrar och får ett 2 mot 1 läge. Det blir lite tumult och Hammarbys målvakt, Johan Johansson blir påkörd. När han försöker ställa sig upp, så har han ont och får kliva av efter den första perioden. Johan status är än så länge oklart. Tumultet resulterade i att domare Ekholm visar ut en Hammarby-spelare för en tripping.

Andra perioden. Åker Anton Söderqvist in och vaktar målet istället för Johan. Hammarby är lite långsammare i andra och Väsby äter sig allt mer in i matchen och kan kvittera till 1-1 efter bara ett par minuter. Inget skönspel från något av lagen, mycket kamp och en hel del utvisningar. Väsby tvålar till slut in 1-2 i PowerPlay. I slutet av perioden Väsby får till ett sista skott mot Hammarbys mål som slinker in bakom Anton. Domare Ekholm tecknar för mål, men i samma sekund som skottet avlossas så tjuter klockan för periodpause. Det blir diskussioner om det var mål eller ej. Domarna pratar sins i mellan och Ekholm bestämmer att döma målets vara eller icke vara i period 3. Där varken spelarna eller publiken blev så förtjusta i…

Tredje perioden. Domare Ekholm tar beslutet att döma bort målet. 1-2 skulle fortfarande stå på tavlan. Bara ett par minuter in i sista perioden så åker Hammarby på en utvisning. Väsby tar tillvara på sitt PowerPlay och sätter 1-3 bakom Hammarbys målvakt. Hammarby svara snabbt och reducerar till 2-3 genom Tobias Beckman framspelad av Patrik Hageman. Hammarby ökar tempot rejält och forcerar för att få fram en kvittering. Mycket spel i anfallzon men pucken ville bara inte in. Publiken skrek av frustration. I slutet av matchen får Hammarby äntligen utdelning och Oscar Liljeroth kan kvittera med dryga minuter kvar av matchen. Matchen går till förläggning. Böljande spel, fram åt tillbaka men inget mål blev det och matchen måste avgöras på straffar. Där Anton Söderqvist endast släpper in ett mål och blir den avgörande faktorn till Hammarbys vinst.

För detaljerad statistik från kvällens match.

http://stats.swehockey.se/Game/Events/199767

 

/ Jacob Ytterberg

Dam

-

DamEttan Fortsättning Östra

AIK 2 - Hammarby IF

torsdag 29 februari
19:30 Ulriksdals IP Hall 3

Livestream

J20

-

Play off till kvalserie Regional Öst

Hammarby IF - Visby/Roma HK

lördag 2 mars
15:00 Kärrtorps IP

Livestream

J18

-

J18 Allettan Östra

Hammarby IF - Haninge Anchors HC Svart

torsdag 29 februari
19:45 Torvalla B-hall

Livestream

DamJunior

-

Damjunior Grundserie Region Öst

Team Västerort - Hammarby IF

lördag 2 mars
15:00 Grimsta Ishall

Livestream

Herr

5 - 1

PLAY OFF TILL KVAL HOCKEYETTAN

Nacka HK - Hammarby IF

lördag 24 februari
13:40 Nacka Ishall

Livestream

Dam

2 - 3

DamEttan Fortsättning Östra

Hammarby IF - SHK Hockey Club

söndag 18 februari
17:30 Zinkensdamms IP

Livestream

J20

2 - 5

Play off till kvalserie Regional Öst

VisbyRoma HK - Hammarby IF

söndag 25 februari
12:00 Visby Ishall

J18

4 - 2

J18 Allettan Östra

Hammarby IF - Nyköpings SK

söndag 25 februari
13:30 Kärrtorps IP

Livestream

DamJunior

3 - 1

Damjunior Grundserie Region Öst

AIK - Hammarby IF

tisdag 20 februari
19:10 

Livestream