En poäng i stökig match

17 Nov 2013

Hammarby fick med sig en poäng hem från Märsta, efter en stökig match mot Wings på söndagseftermiddagen.

Hemmalaget fick en drömstart, och ledde med 2-0 redan efter fem minuters spel. Bajenspelarna var lite trögstartade, kanske var det en del trötta ben efter Gotlandsbesöket. I mitten av den första perioden började de grönvita komma igång, och Hampus Harlestam kunde reducera i spel 5 mot 4. När Wings strax efter målet åkte på en ny utvisning fick Hammarby ett gyllene läge att kvittera – men istället kunde hemmalaget kontra in 3-1 med en man mindre på isen. Niklas Ekberg ordnade en ny reducering efter en suverän framspelning av Harlestam, men strax därefter fick samme Ekberg från utvisningsbåset se Wings sätta ett nytt pp-mål. Ställningen var alltså 4-2 efter en händelserik första period.

Till den andra perioden bytte Hammarby in Johan Johansson i målet, och han fick det svettigt direkt. 16 skott fick Wings iväg i mittperioden, men Johan lyckades mota samtliga. Bajen fick bara iväg fem skott, men dessa var desto giftigare – tre stycken hittade in i mål. Harlestam var fortsatt het och gjorde sitt andra power play-mål för dagen, innan bröderna Kokkonen tog över showen. Först kvitterade Jesper i 5 mot 3, sedan var det lillebror Robins tur att sätta sitt första mål i Hammarbytröjan. Således ledning för Hammarby med 5-4 efter den kanske bästa andraperioden för säsongen.

Den tredje perioden bjöd på mycket kamp och mindre skönspel, och precis som i andra blev det väldigt många utvisningar. Sex minuter in i perioden kvitterade hemmalaget i spel 5 mot 4. Fler mål blev det inte under ordinarie tid, så matchen fick avgöras i förlängning.

Hammarby inledde förlängningen bra och fick dessutom chansen att spela med en man efter en Wingsutvisning. Dessvärre kunde hemmalaget ställa om och sätta sitt andra box play-mål för dagen, och därmed ta hand om extrapoängen.

En mycket sur förlust då Bajen gjorde en bra insats. För mycket slarv och enkla misstag straffar sig dock mot topplagen, visar det sig återigen. Lite mindre av den varan, och det kunde mycket väl ha blivit mer än en pinne.

Nu väntar närmast ett annat topplag på onsdag, när Nyköping kommer till LW-hallen. 19.00 är det nedsläpp – vi hoppas på välfyllda läktare!

/Victor Nyström

 

Herr

-

HOCKEYTVÅAN FORTS ÖSTRA B

Hammarby IF - Nynäshamns IF HC

fredag 3 februari
19:00 Kärrtorps IP

J18

-

J18 ALLETTAN Div 1 ÖSTRA

Viggbyholms IK - Hammarby IF

söndag 5 februari
20:00 Jägholmshallen

DamJunior

-

Hammarby IF - SDE HF

lördag 4 februari
18:30 Zinkensdamms IP

Herr

1 - 4

HOCKEYTVÅAN FORTS ÖSTRA B

Åker Strängnäs HC - Hammarby IF

tisdag 31 januari
19:00 Åkers Ishall

Dam

4 - 2

Damallsvenskan

Södertälje SK - Hammarby IF

tisdag 31 januari
19:00 Scaniarinken

J20

Hammarby IF - Järfälla HC

måndag 30 januari
19:30 Kärrtorps IP

J18

1 - 2 (STR)

J18 ALLETTAN Div 1 ÖSTRA

Mälarö Hockeyförening - Hammarby IF

tisdag 31 januari
19:30 Allhallen

DamJunior

3 - 1

Damjunior Topp 6

AIK - Hammarby IF

fredag 27 januari
20:00 Ulriksdals IP Hall 3